18 Ağustos 2018 Cumartesi

Süt Helvası

Herkese iyi akşamlar. Kurban Bayramı yaklaşıyor. Bayramda bu sıcak günlerde gelen konuklarınıza ikram etmek için  hafif bir tatlı düşünüyorsanız bu tarif sizin için güzel bir alternatif olabilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 litre süt
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
100 gr. tereyağı
1 su bardağı un
 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:Sütün yarısı ve toz şeker bir tencerede şeker eriyene kadar (sütü kaynatmadan) orta ateşte karıştırılır. Şeker eriyince sütün kalanı ve yumurta sarısı süte eklenir. İyice karıştırılıp, altı kapatılır. Diğer tarafta bir tavaya tereyağı konulur ve eritilir. Eriyen tereyağına un eklenir ve unun rengi dönüp, kokusu çıkana kadar kısık ateşte 15 dak. kadar kavrulur.  Kavrulan un ocaktan alınır. Süt ocağa konulur ve kavrulmuş un yavaş yavaş karıştırılarak  süte eklenir.  (Unun topaklanmaması için hızlıca karıştırmak gerekiyor) Muhallebi kıvamına gelen kadar süt karıştırılıp, pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince 1 paket vanilya eklenir, karıştırılır ve altı kapatılır. Muhallebi kıvamındaki helva güveç kaplarına pay edilir. (küçük boy bir fırın kabına da koyabilirsiniz)  Güveç kapları fırın tepsisine konulur ve  fırın tepsisine güveç kaplarının yarısına gelecek kadar su konulur. Önceden ısıtılmış fırında 200 C’de üzerleri kızarana kadar pişirilir.  Pişince fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır. Üzeri fındık ve Antep fıstığı ile süslenip,ılık ya da soğuk olarak  servis yapılır.  İsterseniz yanında  dondurma da servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

1 yorum:

Yesim Atila dedi ki...

Guzel bir site http://yesiminyemekleriresimleri.blogspot.com/?m=1 siteme de beklerim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...