22 Ağustos 2018 Çarşamba

Et Şiş

Herkese iyi akşamlar. Bayramda  ziyaretinize  gelen misafirleriniz için çok güzel bir tarifim var. Bademli bulgur pilavı ile servis edebileceğiniz bu tarifin yapımı da oldukça kolay. Bademli pilavın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.  Bademli Bulgur Pilavı
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kg. kuzu kuşbaşı şişlik et
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı. Bir kabın içerisine  etler konulur. Dörde bölünmüş soğan, salça, zeytinyağı, yoğurt, tuz, karabiber  kaba konulur ve hepsi harmanlanarak iyice karıştırılır. Soslu et buzdolabında 4 saat dinlenmeye bırakılır. Kırmızı biber ve yeşil biber dilimlenir. Terbiye edilen et dolaptan çıkarılır.  Şişlere  et ve biberler dizilir. Elektrikli ızgarada, mangalda ya da fırının ızgara bölümünde şişlerin her iki tarafı da iyice pişirilir. Pişen şişlerin üzerine kekik serpilir. Bademli bugur pilavı üzerine alınan şişler sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...