Herkese iyi akşamlar. Bu akşam yaklaşan Bayram için bir tarifim var. Bayram sofralarınıza çok yakışacak, misafirlerinizin beğenisi kazanacak bu pilav Orta Asya'da davet sofralarını süslermiş.
Afiyet olsun.
Malzemeler.
500 gr. kuşbaşı et
3 adet havuç
1 adet kuru soğan
3 su bardağı pirinç
4,5 su bardağı sıcak su(et suyu da olabilir)
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:Ayıklanan ve yıkanan pirincin üzerine sıcak su dökülüp, beklemeye bırakılır. Diğer tarafta kuşbaşı etler tencereye konulur ve kısık ateşte suyunu salıp, çekene kadar çevrilerek kavrulur. Üzerine sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır. Havuçlar soyulup, rendelenir. Soğan küçük küçük doğranır. Bir tencereye zeytinyağı konulur ve ısıtılır. Soğan ve havuçlar içine konulur ve kavrulur. Diğer tarafta pişen etler soğan ve havuca eklenir.Üzerine tuz ve karabiber eklenir ve birlikte bir iki çevrilir. Üzerine sıcak sudan çıkarılıp süzülen pirinç konulur. Sıcak su eklenir ve kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.Piştikten sonra bir süre dinlendirilir ve sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN
Afiyet olsun.
Malzemeler.
500 gr. kuşbaşı et
3 adet havuç
1 adet kuru soğan
3 su bardağı pirinç
4,5 su bardağı sıcak su(et suyu da olabilir)
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:Ayıklanan ve yıkanan pirincin üzerine sıcak su dökülüp, beklemeye bırakılır. Diğer tarafta kuşbaşı etler tencereye konulur ve kısık ateşte suyunu salıp, çekene kadar çevrilerek kavrulur. Üzerine sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır. Havuçlar soyulup, rendelenir. Soğan küçük küçük doğranır. Bir tencereye zeytinyağı konulur ve ısıtılır. Soğan ve havuçlar içine konulur ve kavrulur. Diğer tarafta pişen etler soğan ve havuca eklenir.Üzerine tuz ve karabiber eklenir ve birlikte bir iki çevrilir. Üzerine sıcak sudan çıkarılıp süzülen pirinç konulur. Sıcak su eklenir ve kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.Piştikten sonra bir süre dinlendirilir ve sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN
2 yorum:
çok güzel görünüyor. İftar sofralarına da çok yakışır. Ellerinize sağlık
Bende denemiştim çok güzel bir lezzet gerçekten. Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder