Cevizli Gün Kurusu Topları

23 Haziran 2017 Cuma

Herkese iyi akşamlar. Bayramda hafif  ve yapımı kolay bir tatlı tarifi arayan varsa bu tarifi denemesini öneririm.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
6 adet gün kurusu(kuru kayısı da olabilir)
yarım  su bardağı dövülmüş ceviz içi
2 yemek kaşığı pekmez
üzeri için:
hindistan cevizi
dövülmüş antep fıstığı
Hazırlanışı: Günkuruları rondadan geçirilir. Bir kabın içerisine alınır  dövülmüş ceviz ile pekmez de kaba konulur ve hepsi karıştırılıp, bir hamur elde edilir. Hamurdan küçük parçalar koparılıp, yuvarlanır. Tüm toplar olunca yarım saat buzdolabında dinlendirilir. Buzdolabından çıkarılınca toplar hindistan cevizi ve dövülmüş fıstığa bulanırlar. Servis tabağına alınıp, dondurma ile servis yapılırlar.
AFİYET OLSUN.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Alternatif Mutfak Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino