2 Mayıs 2017 Salı

Ekmek Üstü İstiridye Mantarı

Herkese iyi akşamlar. Bu akşam hem lezzetli hem de yapımı çok kolay bir tarifim var. Alternatif tarif isteyenlere denemelerini öneririm. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yarım kilo istiridye mantarı
1 adet kuru soğan
Yarım bağ ıspanak
2 tane kırmızı biber
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 zeytinyağı
tuz
karabiber
servis için:
Ekmek dilimi
labne peyniri
Hazırlanışı:
Tavada zeytinyağı ısıtılır. Küp küp doğranmış kırmızı biberler tavada sotelenirler. Ardından dolmalık fıstıklar renkleri dönene kadar tavada çevrilirler. Yıkanmış, kurutulmuş ve doğranmış ıspanaklar da tavaya konulur ve sotelenirler. Tuz ve karabiber eklenip, birlikte harmanlanırlar. Diğer tarafta mantarların kökleri ayıklanıp yaprakları yıkanıp kağıt havlu ile suları alınır. Kuruyan mantarlar irice doğranır. (bıçak değdirmeden elle de kolaylıkla doğranabilir) Zeytinyağı geniş bir tavada ıstılır. Küçük küçük doğranmış soğanlar tavaya konulur ve sotelenirler. Mantarlar tavaya konulur ve harlı ateşte çevrilerek pişirilirler. Eğer mantarlar suyunu bırakırsa suyunu çekene kadar çevrilirler. Tuz ve karabiber eklenip, hepsi iyice karıştırılır. Servi için ekmek dilimine labne peynir sürülür ve üzerine mantar ve ıspanaklı garnitürden konulur. Sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

4 yorum:

Fincan Teyze dedi ki...

İstiridye mantarını ben de çok severek kullanıyorum ama ıspanak ve fıstıkla hiç pişirmedim. Değişik bir tarif olmuş ellerinize sağlık

http://fincanteyze.blogspot.com.tr/

İlknur dedi ki...

Mantar türlerine bayılırım. İstiridye mantarı da nefis olur. Giresunlu komşumuz turşusunu yapmıştı. Bol soğanla kavurunca nefis olmuştu.

Ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık..

ilhan dedi ki...

Başlangıç, ara sıcak, ana yemek hepsine uyar. Mantar hemen herkesin sevdiği bir ürün zaten. Elinize sağlık görseli de süper.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...