4 Nisan 2017 Salı

Kinoalı Enginar Salatası

Herkese iyi akşamlar. Baharın  en güzel sebzelerinden enginarın  tezgahlarda yerini almasıyla  sofralara lezzet ve sağlık da geldi. Bu akşam yapımı çok kolay bir enginar salata tarifim var. Diğer enginar tariflerime aşağıdaki linklerde ulaşabilirsiniz.
enginar yatağında beşamel soslu tavuk, enginarlı bulgur pilavı, rokalı enginar salatası,  mantarlı enginar salatası,  zeytinyağlı enginar, enginar yatağında karides, enginar kalpli patates salatası, enginarlı semizotu salatası,
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 su bardağı kinoa
4 adet ayıklanmış enginar
1 demet maydanoz
3 adet taze soğan
3 adet kırmızı biber
tuz
1 limonun suyu
zeytinyağı
HazırlanışıKinoa bir kaba konulur ve üzerini geçecek kadar su eklenir ve haşlanır. Suyunu çeken ve haşlanan kinoa soğumaya bırakılır.Diğer tarafta ayıklanıp kararmamaları için limonlu suda bekletilen enginarlar çok hafif haşlanır. Haşlanan enginarlar küçük parçalara bölünüp bir kaba konur. Kabın içerisine soğumuş kinoa, ayıklanmış ve ince ince doğranmış taze soğan, maydanoz ve kırmızı biber de eklenir. Tuz, limonun suyu ve zeytinyağı da ilave edilip, hepsi iyice karıştırılır. Servis tabağına alınan salata hemen servis edilir.
AFİYET OLSUN.

4 yorum:

İlknur dedi ki...

Enginar ve kinoa bir arada tam şifa kaynağı olmuş. Ellerinize sağlık.

Sesliduy dedi ki...

Süper

ilhan dedi ki...

Şu sıralar bol olan enginardan bıkmamak için değişik pişirmre şekilleri ararken tarifiniz çıtima not etktı karşıma, ayrıca karidesli enginarı da not ettim. Ellerinize sağlık.

deeptone dedi ki...

ooo enginarlı bakla yiyom hep bunu da denerim. kinoa kullanıyom ben dee :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...