Havuç Marmelatı

31 Ekim 2015 Cumartesi

Herkese güzel bir haftasonu dilerim. Mutfaklarımızda her mevsim yer alan havucu kahvaltınızda marmelat olarak tüketmeyi isterseniz buyrun tarifime.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yarım kilo havuç
2 su bardağı toz şeker
su
4 adet karanfil
yarım çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Havuçlar yıkanır, soyulur,  küçük küçük doğranır. Bir tencereye konulan havuçlara üzerini geçecek kadar su  eklenip, havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Havuçlar iyice yumuşayınca blender ile püre haline getirilir. Püre haline gelen havuca şeker, tarçın ve karanfil ilave edilip,  15 dak.birlikte pişirilir. Karanfiller marmelatın içinden alınır ve kavanozlara konulur. Soğuyunca kavanozların ağzı kapatılır.
AFİYET OLSUN.

5 yorum:

hayal bayraktar dedi ki...

Denemeye değer. Ellerinize sağlık

Sefa Gencal dedi ki...

Merhabalar, havuç marmeladı gerçekten çok süper görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

sevdicann dedi ki...

İlk defa duyuyorum merak ettim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Havuc marmelati ilk kez duydum..denemek lazim..afiyetler olsun..

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Alternatif Mutfak Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino