7 Temmuz 2014 Pazartesi

Beğendili Tavuk

Herkese iyi akşamlar. İftarda konuklarınıza ikram edebileceğiniz hem hafif hem de lezzetli bir tarifim var bu akşam. Genelde etle sunulan beğendiyi alternatif olarak tavukla sunup sofranıza farklı bir lezzet katabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler: ( 4 kişilik)
500 gr.kuşbaşı tavuk göğsü
2 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı salça

tuz
karabiber
1 çay bardağı sıcak su
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Küçük küçük doğranmış soğan zeytinyağında çevrilerek kavrulur. Kuşbaşı tavuk göğsü eklenir ve iyice kavrulana kadar çevrilir ve salça eklenir.1, 2 dakika hepsi karıştırılarak pişirilir. Tuz, karabiber  ve sıcak su eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir. Patlıcanlar közlenip, kabukları soyulur.Çatalla ezilerek püre haline getirilir. Bir kapta tereyağı eritilir, un eklenir karıştırılarak kavrulur. Patlıcan püresi eklenir, karıştırılır. Süt ilave edilir ve hepsi karıştırılır iyice helmeleşince tuzu eklenir biraz daha karıştırılıp, ocaktan alınır. Beğendi servis tabağına alınır ve üzerine tavuk  konulup sıcak olarak yanında sade pilav ile servis edilir.
AFİYET OLSUN

6 yorum:

Aysel dedi ki...

Patlıcanın her hali ayrı güzel. Bende hafta sonu patlıcanı köfte mantosuyla buluşturdum. Ellerinize sağlık, sevgiler...

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Harika görünüyor
Beğendili tavukda ayrı güzel olur
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Hem hafif hem de leziz olur tavukla da. Ellerine emeklerine sağlık canım..

Zeyno'nun Mutfağı dedi ki...

Patlıcanın her haline bayılırımm:)Ellerine sağlık canım nefis olmuş..Sevgilerimle..

Mehlika Yıldırım dedi ki...

süper oldu bu tarif akşama ne yapsam diye düşünüyordum tavuk da vaaar, harika, teşekkürler canım tarif için

MAZES dedi ki...

beğendi işte ,kim beğenmez ki....ellerine sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...