25 Temmuz 2013 Perşembe

Restaurante Botin - Madrid- Dünyanın En Eski Restoranı


Dünyanın en eski restoranı hangisidir ve nerededir hiç merak ettiniz mi? Guinness Rekorlar Kitabına göre "Dünyanın En Eski Restoranı" Madrid'deki Restaurante Botin. Madrid'e gidince bu tarihi ve meşhur restoranı görmeden olmaz dedik ve bu restorana gittik.




1725 yılından beri kapanmadan hizmet veren ve  şu anda 3. nesil tarafından işletilen restoranların atası  Botin Restoran ünlü yazar Ernest Hemingway'in uğrak yeri olup, kitaplarına girmiş. Ünlü ressam Goya'da bir süre burada garsonluk yapmış. Dışarıdan oldukça sıradan bir bina olarak duran restoran 3 katta konuklarına hizmet veriyor. İçerisi oldukça eski ve tarihi eşyalarla dolu olup, restoranın tarihi hakkında  gelenlere ipuçları veriyor.




İspanyolların geleneksel yemeklerinin yapıldığı restoranın  yemekleri bizim ağız tadımızın  dışında ve fiyatlar normalin biraz üzerinde. Yine de burada yemek yemek isterseniz özellikle haftasonları mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor çünkü yılın her mevsimi ve her günü özellikle turistler tarafından ilgi görüyor.(Biz  açıkcası yemekler bize uygun olmadığı için  merak edip denemek istemedik) Eğer Madrid'e giderseniz yemek yemeseniz de  Botin'i mutlaka görün ve uğrayın ne de olsa  1725'yılından beri hizmet veren bir yer. Plaza Mayor'un hemen bir alt sokağında bulunuyor ve  Sol Meydanına çok kısa bir yürüme mesafesindedir. Real Madrid'li futbolcuların uğrak yeri olan Botin'in garsonları çok yardımcı ve cana yakınlar.


www.botin.es    Adres: Calle Cuchilleros, 17, 28005 Madrid, İspanya   Telefon:+34 913 66 42 17

5 yorum:

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Efsaneymiş burası
Gitmeyi çok istediğim ülkelerden biri İspanya gidersem orda sizi hatırlıcam bu aydınlatıcı bilgilerinizden ötürü
Teşekkürler
Sevgiler:)

mutfagabuyrun dedi ki...

hayırlı cumalar canım.

mine dedi ki...

ne hoş bir bilgi gitmek güzel olacak ...

Çorba Tarifleri dedi ki...

iyi bir site teşekkürler.

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...