17 Temmuz 2013 Çarşamba

İstiridye Mantar Kavurması


İstiridye mantarının methini hep duymuş olup denemeye hiç cesaret edememiştim. Her zaman alışveriş yaptığım pazardaki sebzecide  görüp  nasıl pişirileceğini öğrenince mantarı alıp denemeye karar verdim. Sonuç nefis oldu ve niye daha önce denemediğime  hayıflandım. Son derece lezzetli olan  bu mantar iftar sofraları için  güzel bir alternatif olabilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler.
Yarım kilo istiridye mantarı
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı  kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı limon suyu
kekik
Hazırlanışı
Mantarların kökleri ayıklanıp yaprakları yıkanıp kağıt havlu ile suları alınır. Kuruyan mantarlar ince ince doğranır. (bıçak değdirmeden elle de kolaylıkla doğranabilir) Zeytinyağı geniş bir tavada ıstılır. Küçük küçük doğranmış soğanlar ve dövülmüş sarımsaklar tavaya konulur ve sotelenirler. Mantarlar tavaya konulur ve harlı ateşte çevrilerek pişirilirler. Eğer mantarlar suyunu bırakırsa suyunu çekene kadar çevrilirler.(Mantarlar döner görüntüsüne gelene kadar çevrilerek pişirilirler) Mantarların rengi dönmeye başlayınca tereyağı, tuz ve karabiber (istenirse pul biber) ilave edilip pişirilmeye ve çevrilmeye devam edilir. Mantarların rengi iyice dönünce  kekik ve limon suyu ilave edilir. Limon suyu buharlaşınca bir iki çevrilip ocağın altı kapatılır. Servis tabağına alınan mantar sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

10 yorum:

Kuzzine dedi ki...

İstiridye mantarlarını ben de çok severim. Görüntü olarak da çok güzeller. Ben onları Fransız tostu yaparken tercih ediyorum. Tarifine benim siteden bakabilirsiniz.
(İstiridye Mantarı ve French Toast)
Çok lezzetli oluyorlar.
Elinize sağlık, sevgilerimle.

kalpkurabiye dedi ki...

ablacım ellerine sağlık tadını bilmediğim bir mantar ama çok güzel görünüyor:)
sevgiler..

Lezzet Taneleri dedi ki...

Ellerinize sağlık olsada yesek... Bloğunuzu takipçi oldum blogda yeniyim...bende beklerim...

nilufer dedi ki...

Ellerinize sağlık akşam denedim sonuç mükemmeldi çok hoşumuza gitti.Teşekkürler.

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

zeynep gülce ünsal dedi ki...

Mantar harika görünüyor. Gerçi bütün yemekleriniz harika görünüyor. Aç değildim, sitenizi gezerken acıktım. Elinize sağlık

Unknown dedi ki...

Hayatta ağzıma mantar koymam derdim faydalarini okuyunca denemek istedim ve sizin tarifinizi denedim. Gercekten bayildim:) ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

İstiridye Mantarı yetiştirmek ve satmak isterseniz, Web sitemizdeki biligiler size faydalı olacaktır.

http://istiridyemantari.co

Ayşegül YILMAZ dedi ki...

Merhabalar, tarifinizi bu akşam yemeği için denemeye hazırlanıyorum. Fotoğrafta enfes bir yemek görüyorum ve umarım bizim yemeğimizde böyle olur :) Ellerinize sağlık...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...