25 Şubat 2010 Perşembe

Meksika Fasulyeli Tortilla Sarma

Size daha önce tavuklu tarifini verdiğim ve konuklarıma severek hazırladığım tortilla sarma için başka bir iç malzeme ile hazırlanan bir tarif vermek istiyorum. Bu tarifi misafirlerinize farklı lezzetler sunmak istediğinizde hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:(4 kişilik)
8 adet tortilla
1 kutu kırmızı Meksika fasulyesi
10 adet küçük mantar
1 küçük soğan
2 diş dövülmüş sarımsak
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
4 çorba kaşığı soya sosu
100 gr.soya filizi
Mısır
Karabiber
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Wok'a zeytinyağı konulur, içine dövülmüş sarımsak eklenip, 1,2 dak. karıştırılır. Doğranmış soğan eklenir ve kavrulur. Doğranmış kırmızı ve sarı biberler karışıma eklenir ve biberler ölene kadar karıştırılır. Doğranmış mantarlar ve soya filizleri sırasıyla wok'a eklenir ve sotelenirler.




Karışıma fasulye eklenip, karıştırılır. Ardından mısırlar eklenir ve harca karışmaları sağlanır. Soya sosu ilave edilip, hafifçe kaynayana kadar karıştırılır. (Soya sosu tuzlu olduğu için ayrıca tuz konulmaz) İsteğe bağlı olarak karabiber eklenir.

Tüm malzemeler iyice karışıp, piştikten sonra ocaktan alınır. Bu sırada tortillalar daha önce ısıtılmış fırında yüksek ısıda 5-10 sn.ısıtılır ve hemen fırından alınırlar.(Fırında fazla kalırlarsa sertleşirler bu nedenle hemen alınmaları gerekir. ) Sıcak tortillaların içine karışım konulur ve dürüm yapılarak servis edilirler.

AFİYET OLSUN

2 yorum:

CANAN TURHAN dedi ki...

Dün akşam denedim, tadı muhteşem oldu :) Kızım mantarları anlamasın diye küçük küçük doğradım bu nedenle biraz sulandı ama uğraşılarıma değdi çünkü bence kızım mantar yemeye alışıyor...

çeşnici dedi ki...

Sevgili Canan,

Zaten burada çoğu tarifler bazı şeyleri yemek istemeyen çocuklara farkettirmeden onları yedirebilmeyi amaçlıyor. Kızının mantarları yediğine sevindim. Tabi ki sizin beğenmenize de ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...