Herkese güzel bir hafta dilerim. Eylül ayının sonuna yaklaşıyoruz zaman çok hızlı geçiyor yılın son aylarına girdik bile. Yazı bitirdik sonbaharın da ilk ayını uğurlamaya hazırlanıyoruz. Havalar biraz nefes aldırmaya başladığı için salata ve hafif yemeklerin yerini yavaş yavaş pilavlar, börekler almaya başladı. Çarşıda organik tavuk bulunca hemen aldım ve sonbaharın ilk tavuklu tarifini yaptım. Afiyet olsun.
Malzemeler: 6 kişilik (Tarif Lezzet Dergisinden alınmıştır)
2 yufka
1 tavuk göğüs eti( but eti de kullandım)
1 tane kuru soğan
2 su bardağı baldo pirinç
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
yarım çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı çam fıstığı
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
tuz
Hazırlanışı:
Tavuk etleri yumuşayıncaya kadar haşlanır. Soğuyunca derileri ve kemikleri ayıklanır ve etler didiklenir. Tavuk suyundan bir bardak kenara ayrılır. Pirinç yıkanır ve süzülür. İnce ince doğranmış soğan zeytinyağında kavrulur. Ardından çam fıstığı tencereye eklenir ve kavrulur. Pirinç konulur ve sürekli karıştırılarak kavrulur. Tuz, karabiber, tarçın ve kuş üzümü ilave edilip hafifçe karıştırılır. Tavuk suyu konulur kapağı kapatılıp pişirilir. Fırın tepsisi yağlanır. Yufkanın biri tepsiye yerleştirilir. Pilavın yarısı üzerine yayılır. Didiklenmiş tavuk etleri pilavın üzerini örtecek şekilde yerleştirilir. Kalan pilav tavuğun üzerine yayılır ve düzleştirilir. Diğer yufka da en üste kapatılır. Yufkanın üzerine zeytinyağı sürülür. Isıtılmış fırında 180 'C de yufkanın üzeri kızarana kadar pişirilir. Ayrılan bir bardak tavuk suyu eşit şekilde çullamanın üzerine dökülür. Tekrar fırına konulur ve 5 dak. daha pişirilir. Çıkarınca sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Malzemeler: 6 kişilik (Tarif Lezzet Dergisinden alınmıştır)
2 yufka
1 tavuk göğüs eti( but eti de kullandım)
1 tane kuru soğan
2 su bardağı baldo pirinç
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
yarım çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı çam fıstığı
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
tuz
Hazırlanışı:
Tavuk etleri yumuşayıncaya kadar haşlanır. Soğuyunca derileri ve kemikleri ayıklanır ve etler didiklenir. Tavuk suyundan bir bardak kenara ayrılır. Pirinç yıkanır ve süzülür. İnce ince doğranmış soğan zeytinyağında kavrulur. Ardından çam fıstığı tencereye eklenir ve kavrulur. Pirinç konulur ve sürekli karıştırılarak kavrulur. Tuz, karabiber, tarçın ve kuş üzümü ilave edilip hafifçe karıştırılır. Tavuk suyu konulur kapağı kapatılıp pişirilir. Fırın tepsisi yağlanır. Yufkanın biri tepsiye yerleştirilir. Pilavın yarısı üzerine yayılır. Didiklenmiş tavuk etleri pilavın üzerini örtecek şekilde yerleştirilir. Kalan pilav tavuğun üzerine yayılır ve düzleştirilir. Diğer yufka da en üste kapatılır. Yufkanın üzerine zeytinyağı sürülür. Isıtılmış fırında 180 'C de yufkanın üzeri kızarana kadar pişirilir. Ayrılan bir bardak tavuk suyu eşit şekilde çullamanın üzerine dökülür. Tekrar fırına konulur ve 5 dak. daha pişirilir. Çıkarınca sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN