Herkese güzel bir hafta dilerim. Sonbaharın ilk haftasına geldik bile.Yazın en güzel sebzelerinden patlıcan tezgahlardan kalkmadan önce mümkün olduğunca farklı şekillerde pişirmeye çalışıyorum. Çorbası, salatası, musakkası, köftesi derken sıra kebabında. Antep mutfağına ait olup yapımı çok kolay, görüntüsü ve tadı nefis olan bu kebap özellikle misafirler için güzel bir alternatif olabilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 adet patlıcan
yarım kilo kıyma
tuz
kimyon
karabiber
domates
yeşil sivri biber
Hazırlanışı:
Patlıcanlar yıkanır, sapları kesilir ve dilimlenir. Diğer tarafta kıyma tuz, karabiber ve kimyon eklenerek yoğrulur ve parçalar koparılıp yuvarlanır ve köfteler hazırlanır. Şişlere bir patlıcan bir köfte olarak dizilir. Önceden ısıtılmış fırının ızgarasında ya da mangalda çevrilerek pişirilir. (Fırın ızgarasında da, mangalda da pişirdim mangalda pişen çok daha lezzetli olup, patlıcanların daha iyi pişmesi için imkanızın varsa mangalda pişirmenizi öneririm) Ayrıca sivri biberler ve domatesler de mangalda pişirilir ve hepsi servis tabağına alıınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 adet patlıcan
yarım kilo kıyma
tuz
kimyon
karabiber
domates
yeşil sivri biber
Hazırlanışı:
Patlıcanlar yıkanır, sapları kesilir ve dilimlenir. Diğer tarafta kıyma tuz, karabiber ve kimyon eklenerek yoğrulur ve parçalar koparılıp yuvarlanır ve köfteler hazırlanır. Şişlere bir patlıcan bir köfte olarak dizilir. Önceden ısıtılmış fırının ızgarasında ya da mangalda çevrilerek pişirilir. (Fırın ızgarasında da, mangalda da pişirdim mangalda pişen çok daha lezzetli olup, patlıcanların daha iyi pişmesi için imkanızın varsa mangalda pişirmenizi öneririm) Ayrıca sivri biberler ve domatesler de mangalda pişirilir ve hepsi servis tabağına alıınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Patlıcanla yapılan tüm yemekleri seviyorum.Ellerinize sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilMangalda pişen herşey şahane bana göre...
YanıtlaSilEllerinize sağlık.Nefis görünüyor.
Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm bir yemek aslında. Ben de fırında nasıl olur, tepside mi yapsam diyordum. Denemeli..
YanıtlaSilEsEr - Vakit Buldukça
Patlıcanla yapılan bütün yemekleri çok severim ellerinize sağlık.Sevgiler..
YanıtlaSilHandancığım ellerine sağlık sevgiler bizden size ...
YanıtlaSilnefis bir görüntü, hoş bir sunum, ellerine sağlık.
YanıtlaSilHep yapmak istediğim bir tarif ama kızartmak ve közlemekten sıra gelmiyor:))
YanıtlaSilEllerine emeklerine sağlık canım.
Mangalda cok guzel olur eminim,elinize sağlık..
YanıtlaSilEllerinize sağlık tam da mevsimi :)
YanıtlaSilEn pratik yemegimdir,hemde davetlerde sunum cok hos oluyor,elinize saglik.
YanıtlaSilBayilirim bu yemege. Ben bir de uzerine domatesli sos yapiyorum. Cok guzel oluyor. Ellerine saglik...
YanıtlaSilKebapçıların klas menülerinde yer alı bu değil mi Handancım:) Ben de bayılırım.. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilVay arkadaş olsa da indirsek mideye ama bizde bu kadar maharet yok napıcaz :)
YanıtlaSilımm nefis görünüyor nefisss :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
YanıtlaSilpatlıcana bayılırım , hatta bende bugün közleyip buzluğa atacağım....hepimize kolay gelsin....ellerinize sağlık
YanıtlaSilayy nefiss görünüyor :)
YanıtlaSil