3 Eylül 2012 Pazartesi

Patlıcan Kebabı

Herkese güzel bir hafta dilerim. Sonbaharın ilk haftasına geldik bile.Yazın en güzel sebzelerinden patlıcan tezgahlardan kalkmadan önce mümkün olduğunca farklı şekillerde pişirmeye çalışıyorum. Çorbası, salatası, musakkası, köftesi derken sıra kebabında. Antep mutfağına ait olup yapımı çok kolay, görüntüsü ve tadı nefis olan bu kebap özellikle misafirler için güzel bir alternatif olabilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 adet patlıcan
yarım kilo kıyma
tuz
kimyon
karabiber
domates
yeşil sivri biber
Hazırlanışı:
Patlıcanlar yıkanır, sapları  kesilir ve dilimlenir. Diğer tarafta kıyma tuz, karabiber ve kimyon eklenerek yoğrulur ve parçalar koparılıp yuvarlanır ve köfteler hazırlanır. Şişlere bir patlıcan bir köfte olarak dizilir. Önceden ısıtılmış fırının ızgarasında ya da mangalda çevrilerek pişirilir. (Fırın ızgarasında da, mangalda da pişirdim mangalda pişen çok daha lezzetli olup, patlıcanların daha iyi pişmesi için   imkanızın varsa mangalda pişirmenizi öneririm) Ayrıca sivri biberler ve domatesler de mangalda  pişirilir ve hepsi servis tabağına alıınır ve sıcak olarak servis yapılır.


AFİYET OLSUN.

17 yorum:

  1. Patlıcanla yapılan tüm yemekleri seviyorum.Ellerinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Mangalda pişen herşey şahane bana göre...
    Ellerinize sağlık.Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm bir yemek aslında. Ben de fırında nasıl olur, tepside mi yapsam diyordum. Denemeli..

    EsEr - Vakit Buldukça

    YanıtlaSil
  4. Patlıcanla yapılan bütün yemekleri çok severim ellerinize sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Handancığım ellerine sağlık sevgiler bizden size ...

    YanıtlaSil
  6. nefis bir görüntü, hoş bir sunum, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Hep yapmak istediğim bir tarif ama kızartmak ve közlemekten sıra gelmiyor:))

    Ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  8. Mangalda cok guzel olur eminim,elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık tam da mevsimi :)

    YanıtlaSil
  10. En pratik yemegimdir,hemde davetlerde sunum cok hos oluyor,elinize saglik.

    YanıtlaSil
  11. Bayilirim bu yemege. Ben bir de uzerine domatesli sos yapiyorum. Cok guzel oluyor. Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  12. Kebapçıların klas menülerinde yer alı bu değil mi Handancım:) Ben de bayılırım.. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  13. Vay arkadaş olsa da indirsek mideye ama bizde bu kadar maharet yok napıcaz :)

    YanıtlaSil
  14. ımm nefis görünüyor nefisss :)
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  15. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  16. patlıcana bayılırım , hatta bende bugün közleyip buzluğa atacağım....hepimize kolay gelsin....ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  17. ayy nefiss görünüyor :)

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)