24 Eylül 2012 Pazartesi

Çullama

Herkese güzel bir hafta dilerim. Eylül ayının sonuna yaklaşıyoruz  zaman çok hızlı geçiyor yılın son aylarına girdik bile. Yazı bitirdik sonbaharın da ilk ayını uğurlamaya hazırlanıyoruz. Havalar biraz nefes aldırmaya başladığı için salata ve  hafif yemeklerin yerini yavaş yavaş  pilavlar, börekler almaya başladı. Çarşıda organik tavuk bulunca hemen  aldım ve sonbaharın ilk tavuklu tarifini yaptım.   Afiyet olsun.
Malzemeler: 6 kişilik (Tarif Lezzet Dergisinden alınmıştır)
2 yufka
1 tavuk göğüs eti( but eti de kullandım)
1 tane kuru soğan
2 su bardağı baldo pirinç
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
yarım çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı çam fıstığı
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
tuz
Hazırlanışı:
Tavuk etleri yumuşayıncaya kadar haşlanır. Soğuyunca derileri ve kemikleri ayıklanır ve etler didiklenir. Tavuk suyundan bir bardak kenara ayrılır. Pirinç yıkanır ve süzülür. İnce  ince doğranmış soğan zeytinyağında kavrulur. Ardından çam fıstığı tencereye eklenir ve kavrulur. Pirinç konulur ve sürekli karıştırılarak kavrulur. Tuz, karabiber, tarçın ve kuş üzümü ilave edilip hafifçe karıştırılır. Tavuk suyu konulur kapağı kapatılıp pişirilir. Fırın tepsisi yağlanır. Yufkanın biri tepsiye yerleştirilir. Pilavın yarısı üzerine yayılır. Didiklenmiş tavuk etleri pilavın üzerini örtecek şekilde yerleştirilir. Kalan pilav tavuğun üzerine yayılır ve düzleştirilir. Diğer yufka da en üste kapatılır. Yufkanın üzerine zeytinyağı sürülür. Isıtılmış fırında 180 'C de  yufkanın üzeri kızarana kadar pişirilir. Ayrılan bir bardak tavuk suyu eşit şekilde çullamanın üzerine dökülür. Tekrar fırına konulur ve 5 dak. daha pişirilir. Çıkarınca sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

18 yorum:

  1. değişik bir tarifmiş canım.görüntü çok güzel.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. buna süper bir tarif denir,ellerine sağılık,nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Çok hoş olmuş bu tarif Handancığım ellerine sağlık.Bu arada Ceren e de yeni öğretim yılında başarılar diliyorum Allah zihin açıklığı versin Müge ile sevgiler bizden...

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık görüntü muhteşem:)İçindekilere bakınca da tadı görüntüsünden muhteşem.

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık güzel görünüyor Handan...iyi haftalar

    YanıtlaSil
  6. Değişik bir tarifmiş canım ellerine kollarına sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Handancım, ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
    Ne zamandır yapmak istediğim nefis bir Girit mutfağı örneği yapmışsınız.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. lezzetli görünüyor dilimi alıp kaçıyorum ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık cok güzel görünüyor banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık nefis bir yemek olmuş.

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize saglik, degisik bir yemek gibi..denemek lazim..sevgiler :)

    YanıtlaSil

  12. Ótima receita.
    Boa semana!
    Beijinhos.
    Brasil
    彡♪♫°¸.•♫°`

    YanıtlaSil
  13. tek dilimde koca bir lezzet ....ben severim bu şekilde sunumları ...ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. Nefis olmuştur mutlaka, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  15. Çok enteresan ve çok güzell :)

    YanıtlaSil
  16. Çok istiyorum denemek hiç tatmadım :(

    YanıtlaSil
  17. Yorumlarınız icin teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)