31 Temmuz 2018 Salı

Vişneli Kinoalı Girit Kabağı

Herkese iyi akşamlar. Sıcakları çok  fazla hissettiğimiz bu yaz günlerinde son derece hafif bir tarifim var  sizlere. Yapımı çok kolay olduğu gibi oldukça da lezzetli.  Değişik ve lezzetli tarif arayanlar için alternatif bir tarif olabilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
6 adet girit kabağı
1 su bardağı kinoa
3 yemek kaşığı vişne kurusu
2 yemek kaşığı çam fıstık
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı: Kinoa haşlanır ve soğumaya bırakılır. Kabaklar yıkanır, dışları kabak soyacağı ile tırtıklı olarak soyulur, içleri kabak oyacağı ile boşaltılır. Kabakların tepeleri şapka şeklinde kesilir. 10 dakika buharda haşlanır. Diğer tarafta  bir teflon tavada fıstıklar renkleri iyice dönene kadar kavrulur.  Ardından dörde bölünen vişneler tavada kavrulurlar.  Bir kabın içerisine
kinoa, kavrulmuş fıstık ve vişneler konur. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edilip, hepsi iyice karıştırılır. Bu harç kabakların içerisine konulur.  İçleri doldurulmuş kabaklar fırın tepsisine dizilir. Önceden ısItılımış fırında 200 C'de 10 dak. pişirilir ve fırından alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

1 yorum:

Güloanne Mutfakta Gülten dedi ki...

Süper bir lezzet olmalı.Kinoalı ve vişneli.İlk defa duydum .Çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...