Tavada Tavuklu Parmesanlı Makarna

10 Ocak 2017 Salı

Herkese iyi akşamlar. Oldukça karlı ve soğuk  geçirdiğimiz bu  günlerde insana enerji  veren ve çok lezzetli bir tarifim var. Afiyet olsun.
Malzemeler: (tarif the cookie rookie sitesinden alınmıştır)
300 gr.tavuk göğsü(kuşbaşı doğranmış)
1 paket Rigatoni makarna(Kalem makarna da olabilir)
1 çay bardağı küçük küçük doğranmış mozzarella peyniri
1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
3 yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
zeytinyağı
iki üç sap taze fesleğen
Hazırlanışı: Geniş bir tavada zeytinyağı ısıtılır. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü  tavaya konulur ve zeytinyağında  iyice sotelenir. Sotelenen tavuklara tuz ve karabiber eklenir. Tavaya tavukların üzerine makarna ve sulandırılmış salça eklenir. Hepsi iyice karıştırılır ve makarnaların üzerini örtecek kadar su konulur. Kapağı kapatılıp 15-20 dak. pişmeye bırakılır.(Pişme sırasında makarnalar sert kalırsa biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz) Makarnalar pişip, suyunu çekince üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ve küçük küçük doğranmış mozzarella peyniri serpilir. Bu şekilde 4 - 5  dak. beklenir. Peynirler tamamen eriyince doğranmış taze fesleğen serpilip, sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

5 yorum:

ışınonur dedi ki...

Şu anda dışarıda şarap içip caz dinlerken yanında ne kadar güzel giderdi diye düşünmeden edemedim :)

Özgen dedi ki...

Nefis bu makarna kendi suyunda pişiyor harika lezzetli olmalı ellerine sağlık sevgiler

Handan dedi ki...

Nefis gözüküyor, şimdi olsaydı da yeseydim dedim :)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Yemede yanında yat bumuydu :)).

Mutlu seneler sevgiler

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Yemede yat bumuydu :))
Mutlu seneler sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Alternatif Mutfak Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino