Çilek Soslu İrmik Helvası

3 Temmuz 2016 Pazar

Herkese iyi pazarlar. Yaklaşan Bayram için sıcak günlere uygun çok hafif ve yapımı kolay bir tarifim var. Afiyet olsun.
Malzemeler: 6 kişilik
2 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
125 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 su bardağı süt(oda sıcaklığında)
3 su bardağı su
sos için:
1 su bardağı dondurulmuş çilek
yarım su bardağı pudra şekeri
Süslemek için
Dövülmüş antep fıstığı
vanilyalı dondurma
Hazırlanışı: Su ile şeker bir tencerede kaynatılıp, helvanın şerbeti hazırlanır. Diğer tarafta tereyağı tencerede eritilir. Erimiş tereyağına önce fıstıklar konulur ve fıstıklar çevrilererek kavrulur. Ardından irmik konulur ve sürekli karıştırılarak kavrulur. İrmik kavrulunca sıcak şerbet yavaş yavaş üzerine dökülür ve karıştırılır. İrmik şerbeti iyice çekince süt yavaş yavaş karışıma ilave edilir. Ateş kısılır ve irmik sütü iyice çekene kadar pişirilir. Pişince  helvanın altı kapatılır ve dinlenmeye bırakılır. Sos için erimiş çilek ve pudra şekeri mikserle karıştırılır ve sos kıvamına getirilir. Dinlendirilen helva servis tabağına alınır. Üzerine çilek sos konulur ve üzerine dövülmüş antep fıstığı serpilir. Vanilyalı dondurma ile servis edilir.
AFİYET OLSUN.

4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

hımmm iftardada harika olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Gözde'nin Blog Günlüğü dedi ki...

Annemde bunun ortasına çikolata sosu koyuyor çok lezzetli oluyor :)) Ellerinize sağlık :)

Çağla Görmenoğlu dedi ki...

En sevdiğim tatlılardan :) teşekkürler

tatyemek dedi ki...

çok sevdiğim harika bir tatlı ellerine sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Alternatif Mutfak Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino