Kış geldiği için domatesi mutfağımdan çıkardım ve yerine kuru domates kullanmaya başladım. Bu tarifim de kuru domatesin farklı aromasıyla çok güzel bir lezzet kattığı bir tarif . Afiyet olsun.
Malzemeler:
500 gr tavuk göğsü
250 gr.mantar
2 adet yeşil biber
10 adet kuru domates
yarım demet maydanoz
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Tavaya çok az zeytinyağı konulur, ısıtılır ve küçük küçük doğranmış yeşil biberler eklenir. Sotelenen biberlerin üzerine küçük küçük doğranan tavuklar eklenir. Tavuklar pişene kadar çevrilirler. Diğer tarafta kuru domatesler 5 dak. sıcak suda bekletilirler ve sudan çıkarılırlar. Büyüklüklerine göre 2, 3 parçaya bölünürler. Tavuklar pişince tavaya bütün halde (doğranmadan) mantarlar eklenir ve sotelenirler. Kuru domatesler , tuz ve karabiber de eklenir ve birlikte çevrilirler. En son olarak doğranmuş maydanozlar da eklenir ve bir iki dakika birlikte çevrilip, ocağın altı kapatılır. (İsterseniz bu tarifte krema da kullanabilirsiniz ama ben daha sağlıklı olması için kullanmadım) Servis tabağına alınan tavuklar sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.