Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 yumurta
2,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı balkabağı püresi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı:
Bir dilim kabak doğranır ve kaba konulup, üzerine yarım bardak su konulur. Kabaklar yumuşayıp dağılana kadar pişirilir. Pişince çatalla iyice ezilip, püre haline getirilir. Diğer tarafta yumurta ve şeker iyice çırpılarak karıştırılır. Ardından zeytinyağı, süt, balkabağı püresi sırasıyla karıştırılarak karışıma eklenir (isterseniz dövülmüş ceviz de koyabilirsiniz). Un, kabartma tozu, tarçın ve vanilya da karışıma eklenir ve hepsi karıştırılır. Kek kalıbı yağlanır ve kek karışımı kalıba dökülür. 180 C'de ısıtılmış fırında pişirilir. ( Keke bir kürdan batırıp çıkarın eğer kürdan temiz çıkıyor ve kek hamuru bulaşmıyorsa kek pişmiş demektir.) Kek pişince fırından çıkarılır kendi kabının içinde kısa bir süre bekletilir ve kalıbından çıkarılıp, servis tabağına alınıp servis edilir.
AFİYET OLSUN.
tam zamanı ellerine sağlık
YanıtlaSilNe hoş bir blog .tam da aradığım değişik tarifler Keki hemen deniyorum,sevgiler
YanıtlaSildenemedim ama nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilNefiiis. Ellerine saglik canim
YanıtlaSilMevsim sebze ve meyveleriyle yapilan tarifler hemen dikkatimi cekiyor. Bir kek sever olarak tadini cok merak ettim. Sevgiler. Şeyda
YanıtlaSilooo nefis olmuş, belli ellerine sağlık
YanıtlaSilBalkabağı keke çok yakışıyor.Yumuşacık bir doku ,nefis bir tad kazandırıyor hamura.ELinize sağlık, tam bir kış keki.
YanıtlaSilBen de kabaklı bişeyler deneyim diyordum bu kek aklımda olsun. Kabak alınca ilk fırsatta deneyeceğim. Ellerine sağlık, sevgiyle...
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSil