28 Ocak 2011 Cuma

Muhallebi

Herkese hayırlı ve güzel bir Cuma günü dilerim. Bugün tatlı günüm olduğu için tatlıların daha bebeklikte ilk tanışılanı ve ve en kolayı olan muhallebiyi yayınlamak istedim. Gerçi muhallebiyi farklı şekillere sokup, değişik tatlarla birlikte kullandığım ( elmalı muhallebi, balkabaklı muhallebi 1, balkabaklı muhallebi 2, ) tariflerim var ama sadece muhallebi tarifi de bulunsun istediğim için bugün sade tarifini veriyorum. Afiyet olsun
Malzemeler: (5 kişilik)
1 lt.süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Süt ile pirinç unu bir tencerede iyice karıştırılarak kaynatılır. Koyulaşmaya başlayınca şekeri ilave edilir ve karıştırılmaya devam edilir. Muhallebi kıvamına gelince vanilya eklenip bir iki karıştırılıp, altı kapatılır. Kaselere konulur ve buzdolabında soğutulur. İyice soğuduktan sonra üzerine isteğe bağlı olarak dövülmüş antep fıstığı serpilerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN

23 yorum:

  1. severim severim hem de çok severim ellerine sağlık canım benim : ) güzel bir cuma ve hafta sonu dilerim

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık harika görü
    nüyor öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Canım arkadaşım aynı benim tarifim bende klasik muhallebiye sadece pirinç unu koyarım çokta severim ellerine sağlık kızımızada afiyet bal şeker olsun sevgiler bizden...

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık canım sadesi de nefis oluyor ...
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. hafif ve harika bir tatlı.ellerine sağlık arkadaşım.muhallebi süper olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik canim fistikli muhtesem olmus

    YanıtlaSil
  7. nedense bende sade muhallebiyi çok severim. Kızım küçükken bir kaşın ona bir kaşık bana şeklinde yerdik:) ama artık ona bir kase zor yetiyor. eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  8. Hayırlı cumalar güzel bir tesadüf oldu bende bugün sütlü tatlı yayınladım.Senin tatlında çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  9. Handan ablacım ellerine emeklerine sağlık..
    böyle muhallebilerin tadı bir başka:) değme tatlara değişilmiyor:)
    hayırlı cumalar ablacım.

    YanıtlaSil
  10. Muhallebiyi çok severim, yerkende hep küçüklüğüm gelir aklıma :) elelrine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  11. Sade muhallebiye bayılırım küçüklüğümden beri! Arada sırf kendim için sade prinç unu ile pişirir mam gibi yerim:) İlerde kızımla yarışıcaz muhallebi yerken herhalde:) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık canım muhallebi nefis görünüyor... Zeytinyağlı yer elması da iştah açıyor afiyet şeker olsun... sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. Merhaba bende puding tarifi yazdım bugün :) harika görünüyor ellerinize sağlık Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık çok severim muhallebiyi.

    YanıtlaSil
  15. Çok nefis görünüyor.Elinize sağlık
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  16. Ben daha çok sütlü tatlıları seviyorum, bu da pekk güzel görünüyorr.:)

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık klasik tarifler hep bir numaradır.Ayrıca çıntar gerçekten pahalı bir mantar ama çok lezzetlidir sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Hmmm...Çok güzel..Ve lakin acep unlu yaptığımızdaki gibi çırpma ihtiyacı hasıl olmuyor mu diye merak ettim arkadaşım. Ellerin dert görmesin..

    YanıtlaSil
  19. eminim tadı ayrı lezzetlidir sunumm bu kadar güzelkenn.. bloğun çok hoş bi kaç tarife baktım gayet net anlatılmış faydalanacağım bloglardan biri artık.. emeğine ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  20. Ben hergün kızıma yapıyorum bu güzel muhallebiden ellerine sağlık arkadaşım..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  21. mmmh nefiss görünüyor, sunuma cok cici.. afiyet sekr olsun! hayirli geceler..

    YanıtlaSil
  22. Bu muhallebinizi çocukların yediği pirinçunlu mamaya bayılan abim için yapacağım:)
    bir sorum var yalnız çok katı oluyor mu kıvamı?
    ellerinize sağlık,teşekkürler.

    YanıtlaSil
  23. evdekiler bayılırlar muhallebiye.. uzun süredir de yapmamıştım.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)