Herkese hayırlı ve güzel bir Cuma günü dilerim. Bugün tatlı günüm olduğu için tatlıların daha bebeklikte ilk tanışılanı ve ve en kolayı olan muhallebiyi yayınlamak istedim. Gerçi muhallebiyi farklı şekillere sokup, değişik tatlarla birlikte kullandığım ( elmalı muhallebi, balkabaklı muhallebi 1, balkabaklı muhallebi 2, ) tariflerim var ama sadece muhallebi tarifi de bulunsun istediğim için bugün sade tarifini veriyorum. Afiyet olsun
Malzemeler: (5 kişilik)
1 lt.süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Süt ile pirinç unu bir tencerede iyice karıştırılarak kaynatılır. Koyulaşmaya başlayınca şekeri ilave edilir ve karıştırılmaya devam edilir. Muhallebi kıvamına gelince vanilya eklenip bir iki karıştırılıp, altı kapatılır. Kaselere konulur ve buzdolabında soğutulur. İyice soğuduktan sonra üzerine isteğe bağlı olarak dövülmüş antep fıstığı serpilerek servis yapılır.
severim severim hem de çok severim ellerine sağlık canım benim : ) güzel bir cuma ve hafta sonu dilerim
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık harika görü
YanıtlaSilnüyor öpüyorum.
Canım arkadaşım aynı benim tarifim bende klasik muhallebiye sadece pirinç unu koyarım çokta severim ellerine sağlık kızımızada afiyet bal şeker olsun sevgiler bizden...
YanıtlaSileline sağlık canım sadesi de nefis oluyor ...
YanıtlaSilsevgilerimle..
hafif ve harika bir tatlı.ellerine sağlık arkadaşım.muhallebi süper olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilEllerine saglik canim fistikli muhtesem olmus
YanıtlaSilnedense bende sade muhallebiyi çok severim. Kızım küçükken bir kaşın ona bir kaşık bana şeklinde yerdik:) ama artık ona bir kase zor yetiyor. eline sağlık canım.
YanıtlaSilHayırlı cumalar güzel bir tesadüf oldu bende bugün sütlü tatlı yayınladım.Senin tatlında çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım sevgilerimle.
YanıtlaSilHandan ablacım ellerine emeklerine sağlık..
YanıtlaSilböyle muhallebilerin tadı bir başka:) değme tatlara değişilmiyor:)
hayırlı cumalar ablacım.
Muhallebiyi çok severim, yerkende hep küçüklüğüm gelir aklıma :) elelrine sağlık canım :)
YanıtlaSilSade muhallebiye bayılırım küçüklüğümden beri! Arada sırf kendim için sade prinç unu ile pişirir mam gibi yerim:) İlerde kızımla yarışıcaz muhallebi yerken herhalde:) Ellerine sağlık...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım muhallebi nefis görünüyor... Zeytinyağlı yer elması da iştah açıyor afiyet şeker olsun... sevgilerimle...
YanıtlaSilMerhaba bende puding tarifi yazdım bugün :) harika görünüyor ellerinize sağlık Sevgilerimle..
YanıtlaSilellerine sağlık çok severim muhallebiyi.
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor.Elinize sağlık
YanıtlaSilSevgiyle kalın...
Ben daha çok sütlü tatlıları seviyorum, bu da pekk güzel görünüyorr.:)
YanıtlaSilEllerine sağlık klasik tarifler hep bir numaradır.Ayrıca çıntar gerçekten pahalı bir mantar ama çok lezzetlidir sevgiler...
YanıtlaSilHmmm...Çok güzel..Ve lakin acep unlu yaptığımızdaki gibi çırpma ihtiyacı hasıl olmuyor mu diye merak ettim arkadaşım. Ellerin dert görmesin..
YanıtlaSileminim tadı ayrı lezzetlidir sunumm bu kadar güzelkenn.. bloğun çok hoş bi kaç tarife baktım gayet net anlatılmış faydalanacağım bloglardan biri artık.. emeğine ellerine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilBen hergün kızıma yapıyorum bu güzel muhallebiden ellerine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilsevgiler..
mmmh nefiss görünüyor, sunuma cok cici.. afiyet sekr olsun! hayirli geceler..
YanıtlaSilBu muhallebinizi çocukların yediği pirinçunlu mamaya bayılan abim için yapacağım:)
YanıtlaSilbir sorum var yalnız çok katı oluyor mu kıvamı?
ellerinize sağlık,teşekkürler.
evdekiler bayılırlar muhallebiye.. uzun süredir de yapmamıştım.. ellerine sağlık..
YanıtlaSil