27 Ocak 2011 Perşembe

Zeytinyağlı Yer Elması

Herkese merhaba. Günler ne kadar hızla geçiyor yeni yıla gireceğiz derken ilk ayı bitiriyoruz bile. Kışın favori sebzelerimden bir yer elmasıdır. O yamru yumru şeyin nasıl bu kadar lezzetli olduğunu anlamış değilim. Yer elmasını zeytinyağlı yapmak ve özellikle bir gün dinlendikten sonra limon sıkarak yemek bana büyük bir keyif verir. Haydi buyrun tarifime. Afiyet olsun.
Malzemeler:(4 kişilik)
Yarım kg yer elması
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı pirinç
1 adet havuç
zeytinyağı
tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
limon suyu
dereotu
Hazırlanışı:
Yer elmasının kabukları soyulur, büyüklüğüne göre parçalara bölünüp limonlu suya konulur.(kararmamaları için) Bir tencereye konulan zeytinyağı ısınınca içine küçük küçük doğranmış soğan ilave edilir ve kavrulur. Soğan kavrulunca doğranmış havuçlar eklenir ve havuçlar sotelenir ardından tencereye yer elması eklenir. Soğanlarla beraber hafifçe çevrilir ve içine şeker, tuz ve pirinç eklenir. Üzerini çok az geçecek kadar sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır. Yer elmaları yumuşayınca altı kapatılır ve bir süre tencerede demlenmeye bırakılır. Soğuduktan sonra servis tabağına alınan yer elması üzerine doğranmış dereotu serpilerek servis yapılır.

28 yorum:

  1. HANDANCIM ELLERİNE SAĞLIK..ASLINDA HİÇ DENEMEDİM..DENEMEK GEREK VE ÇOK FAYDALIYMIŞ...BELKİ DAHA SONRA...SEVGİLER TATLIM..

    YanıtlaSil
  2. yerelmasını bizde çok seviyoruz çok güzel görünüyor bazen kerevizle birlikte portakal suyu ile pişiriyorum öylede çok lezzetli oluyor ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık benim evin beyleri yemiyor.Size afiyet olsun öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. ben hep çiğ yiyorum ama böylede harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. salata da yedim fakat yemek olarak ilk defa duyuyorum.. çok faydalı olduğunuda duydum.. ellerine sağlık.. muhakkak yapıp deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  6. Anlatman yetiyor zaten ellerine sağlık canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Handan ablam ellerine sğalık.Bu sefer özendiremedin beni akşam pişirdim bende bu akşam yicez çünkü heheheheee :))

    YanıtlaSil
  8. Handan Ablacım elleine emeklerine sağlık:)
    Bende paptyamın gazına geldim pazardan alıp yapacağım inşallahh:))
    nefis oluyormuş bakalımm:)

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel süslemişsin Handan'cığım,ellerine sağlık..Bayılırım yer elmasına..)


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. İlk kez geçen sene teyzem pişirmişti o sayede tatmak nasip oldu yer elmasını ve bayılmıştım.Sizinkide pek bir güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle SLN

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık harika bir yemek olmuş...

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş yemeğin.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  13. Şekerim eline sağlık bende de değişik bir tarif var ama önümüzdeki günlerde. öperim

    YanıtlaSil
  14. nefisss görünüyor canım,ellerine kollarına sağlık
    çok çok çok öperimmmmm

    YanıtlaSil
  15. Ellerinize sağlık üzerine limon sıkınca bayılıyorum:)

    YanıtlaSil
  16. canım ben hiç yapmadım mutlaka denemek istiyorum. ne çok şey yapmak istiyorum sizin tariflerinizi gördükçe yavaş gelin hatta tek tek:))

    YanıtlaSil
  17. Böyle nefis oluyor evet..Ama biz karı-koca bunu temizlemeye üşendiğimiz için, ben sebze fırçasıyla güzeeelce yıkıyorum ve kabuğuyla yiyoruz, öylece kıtır kıtır..Tavşan gibi:)) Ellerine sağlık canım, çok şık..

    YanıtlaSil
  18. Harika zeytinyağlılara bayılıyorum çok iştah açıcı görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Çiğ veya pişmiş hiç farketmez ailece çok severiz yerelmasını.Ama en çok da çiçeğine bayılırız,yok öyle bir güzellik.

    YanıtlaSil
  20. Ellerinize emeğinize sağlık.. yerelması ile bi barışamadım gitti.. ama bu kadar tarifleri gördükten sonra tekrar bi deneyelim bakalım :)

    YanıtlaSil
  21. Çok severiz. Ben de senin tarifin gibi pişirim, bol pirinçli, havuçlu...
    Harika olmuş arkadaşım, ellerine sağlık olsun:))

    YanıtlaSil
  22. Canım ellerine sağlık çok sağlıklı bir okadarda lezzetli bir yemek...

    YanıtlaSil
  23. Lezzetine bayılırım. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  24. ne güzel görünüyor ...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  25. Yerelmasını çok severim hatta geçen Tijenle de konuşuyorduk. Ellerine sağlık nefis duruyor tabak. Zaten ceytibağlı olan herşey nefis olur bence:)

    YanıtlaSil
  26. Bu yıl diyet hallerine girdim diye en az yerelması yediğim yıl olarak geçecek kayıtlara. Oysa meyve niyetine günde bir avuç yerdim eskiden.

    YanıtlaSil
  27. Tarifiniz annemin yaptığını hatırlattı bana.Ben çok yapmadım ama çok severim...

    YanıtlaSil
  28. Tarifinizi okuyunca niyetlendim ve ilk defa yer elması pişirdim. Gerçekten çok lezzetli oldu. Bundan sonra sık sık pişiririm artık. Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)