Herkese merhaba. Bugün soframızda hamsi var. Afiyet olsun
Malzemeler:(5 kişilik)
1 kg. hamsi
250 gr.mısır unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karbonat
tuz
Hazırlanışı:
Hamsi ayıklanır, iyice yıkanır ve süzülür. Bir kabın içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat, 2,3 su bardağı su ve biraz tuz konulur ve hepsi karıştırılır. Başka bir kaba da mısır unu konulur. Hamsiler iç kısımları birbirine bakacak şekilde üst üste getirilirler. (yüzyüze tutturulan balıkların boyları mümkün olduğu kadar birbirine eşit olanlardan seçilirse piştikten sonra görüntüleri çok daha güzel olur) ve bu şekilde önce karbonatlı suya, ardından da mısır ununa bulanırlar. Unun fazlası üzerinden alınır. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulur ve kızdırılır. Balıklar tavaya düzgün bir şekilde yerleştirilir ve kızartılır. Kızarınca bir kapak yardımıyla ters çevrilir. Tavaya 1 kaşık zeytinyağı daha ilave edilir ve balıkların diğer tarafı kızartılır. Tamamen kızaran balıklar servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Malzemeler:(5 kişilik)
1 kg. hamsi
250 gr.mısır unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karbonat
tuz
Hazırlanışı:
Hamsi ayıklanır, iyice yıkanır ve süzülür. Bir kabın içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat, 2,3 su bardağı su ve biraz tuz konulur ve hepsi karıştırılır. Başka bir kaba da mısır unu konulur. Hamsiler iç kısımları birbirine bakacak şekilde üst üste getirilirler. (yüzyüze tutturulan balıkların boyları mümkün olduğu kadar birbirine eşit olanlardan seçilirse piştikten sonra görüntüleri çok daha güzel olur) ve bu şekilde önce karbonatlı suya, ardından da mısır ununa bulanırlar. Unun fazlası üzerinden alınır. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulur ve kızdırılır. Balıklar tavaya düzgün bir şekilde yerleştirilir ve kızartılır. Kızarınca bir kapak yardımıyla ters çevrilir. Tavaya 1 kaşık zeytinyağı daha ilave edilir ve balıkların diğer tarafı kızartılır. Tamamen kızaran balıklar servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hamsi olurda yenmezmi,ellerinize sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilnasıl severim! hatta haftasonu yememiş olsaydım bir hayli imrenirdim şu an... harika olur tek tek yeniliyor keyifle... yanına bol limonlu salata hatta tercihen roka! enfessss!!!
YanıtlaSilellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilhamsiler çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilHandan hanımcım, o kadar lezzetli görünüyorlar ki bu balıklar, akşam yapıcam mutlaka :) çok iştahlandım ;)
YanıtlaSilTek lokmada biter bu müthiş lezzet...
YanıtlaSilSarımsaklı bir roka salatası... Off tamamdır
Ellerine sağlık canım
Sevgiler
Handancım bayılırım ellerine sağlık
YanıtlaSilöpüyorum.
buraların vazgeçilmezi ellerine sağlık canım benim
YanıtlaSilevde hamsi yapmayalı bayağı oldu:) eline sağlık canım
YanıtlaSilrokayla balık nefis uyumlu eline sağlık canım
YanıtlaSilsevgilerimle..
Merhabalar...Güzel yorumunuz için çook teşekkür ederim...Allah hepimizi mutlu-mesut etsin inşallah...
YanıtlaSilAynısı bizim dün akşam ki yemeğimizdeydi. Hamsinin en lezzetli hali sanırım. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilKızartma yemediğim halde bayılırım bu şekildeki hamsi tavaya ,ellerinize sağlık Handan hanım ,sevgiler...
YanıtlaSilHandancım ellerine sağlık.
YanıtlaSilUiiy hamsi sevilmez mi! :)
YanıtlaSilÇıtır çıtır,nasıl da yerim vallahi..
Oyyy,dayanamam ben bu guzellere...Lokum niyetine yiyesim geldi simdi onlari benim...Alternatif mutfagimdan ciktigi nasil belli kokularindan :)
YanıtlaSilçok güzel görünüyorlar hamsiyi çokta seviyoruz ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilHamsiyi mısırunu ile yaparım çok severek yeriz ailecek ama karbonatlı olarak ilk defa duyuyorum, herhalde çıtır çıtır börek gibi oluyordur:) Çok güzel görünüyorlar, elinize sağlık!
YanıtlaSilayyyyy:))
YanıtlaSilkaradenizin müthiş simgesi:)
hastayım ben ona:)
ellerine sağlık ablacımm nefis görünüyor nefiss:))
.....sonra da hiç vakit kaybetmeden yenilir, sıcak sıcak..Ellerine sağlık canım, en bayıldığım lezzetlerden..Sevgiler..
YanıtlaSilnefis görünüyor...karbonatlı suyu ilk kez duydum...önemli bir ayrıntı olmalı:)
YanıtlaSilhamsinin bu halini çok seviyorum ama bir tüelü beceremiyorum handancım.ters çevirirken dağılıyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilSardalye sandım fotodan. Harika, bayıldım hamsinin bu haline.
YanıtlaSilŞu kokusu olmasa yemin ederim hergün yerim ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilkizart kizart yeeeee, hmmm nefisss
YanıtlaSilEllerine sağlık canım çok güzel de karbonatı hiç duymamıştım.Koyma amacın ne oluyor acaba sevgiler...
YanıtlaSilenfes görünüyor.. hamsiye de bayılırım.. ellerine sağklık..
YanıtlaSilTarifteki karbonatın etkisini soruyorsunuz. Karbonat balığın yağı emmesini(çekmesini) önlüyor. Öneririm.
YanıtlaSilhmm harika, çıtır çıtır :) eline sağlık canım.
YanıtlaSiloy oy buna özendim işte:( uzun zaman oldu çıtır çıtır bir hamsi yemeyeli
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkür ederim.
YanıtlaSil