26 Ocak 2011 Çarşamba

Yaprak Hamsi

Herkese merhaba. Bugün soframızda hamsi var. Afiyet olsun
Malzemeler:(5 kişilik)
1 kg. hamsi
250 gr.mısır unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karbonat
tuz
Hazırlanışı:
Hamsi ayıklanır, iyice yıkanır ve süzülür. Bir kabın içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat, 2,3 su bardağı su ve biraz tuz konulur ve hepsi karıştırılır. Başka bir kaba da mısır unu konulur. Hamsiler iç kısımları birbirine bakacak şekilde üst üste getirilirler. (yüzyüze tutturulan balıkların boyları mümkün olduğu kadar birbirine eşit olanlardan seçilirse piştikten sonra görüntüleri çok daha güzel olur) ve bu şekilde önce karbonatlı suya, ardından da mısır ununa bulanırlar. Unun fazlası üzerinden alınır. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulur ve kızdırılır. Balıklar tavaya düzgün bir şekilde yerleştirilir ve kızartılır. Kızarınca bir kapak yardımıyla ters çevrilir. Tavaya 1 kaşık zeytinyağı daha ilave edilir ve balıkların diğer tarafı kızartılır. Tamamen kızaran balıklar servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

31 yorum:

  1. Hamsi olurda yenmezmi,ellerinize sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  2. nasıl severim! hatta haftasonu yememiş olsaydım bir hayli imrenirdim şu an... harika olur tek tek yeniliyor keyifle... yanına bol limonlu salata hatta tercihen roka! enfessss!!!

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. hamsiler çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Handan hanımcım, o kadar lezzetli görünüyorlar ki bu balıklar, akşam yapıcam mutlaka :) çok iştahlandım ;)

    YanıtlaSil
  6. Tek lokmada biter bu müthiş lezzet...
    Sarımsaklı bir roka salatası... Off tamamdır

    Ellerine sağlık canım

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Handancım bayılırım ellerine sağlık
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. buraların vazgeçilmezi ellerine sağlık canım benim

    YanıtlaSil
  9. evde hamsi yapmayalı bayağı oldu:) eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  10. rokayla balık nefis uyumlu eline sağlık canım
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar...Güzel yorumunuz için çook teşekkür ederim...Allah hepimizi mutlu-mesut etsin inşallah...

    YanıtlaSil
  12. Aynısı bizim dün akşam ki yemeğimizdeydi. Hamsinin en lezzetli hali sanırım. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  13. Kızartma yemediğim halde bayılırım bu şekildeki hamsi tavaya ,ellerinize sağlık Handan hanım ,sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Handancım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Uiiy hamsi sevilmez mi! :)
    Çıtır çıtır,nasıl da yerim vallahi..

    YanıtlaSil
  16. Oyyy,dayanamam ben bu guzellere...Lokum niyetine yiyesim geldi simdi onlari benim...Alternatif mutfagimdan ciktigi nasil belli kokularindan :)

    YanıtlaSil
  17. çok güzel görünüyorlar hamsiyi çokta seviyoruz ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Hamsiyi mısırunu ile yaparım çok severek yeriz ailecek ama karbonatlı olarak ilk defa duyuyorum, herhalde çıtır çıtır börek gibi oluyordur:) Çok güzel görünüyorlar, elinize sağlık!

    YanıtlaSil
  19. ayyyyy:))
    karadenizin müthiş simgesi:)
    hastayım ben ona:)
    ellerine sağlık ablacımm nefis görünüyor nefiss:))

    YanıtlaSil
  20. .....sonra da hiç vakit kaybetmeden yenilir, sıcak sıcak..Ellerine sağlık canım, en bayıldığım lezzetlerden..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  21. nefis görünüyor...karbonatlı suyu ilk kez duydum...önemli bir ayrıntı olmalı:)

    YanıtlaSil
  22. hamsinin bu halini çok seviyorum ama bir tüelü beceremiyorum handancım.ters çevirirken dağılıyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. Sardalye sandım fotodan. Harika, bayıldım hamsinin bu haline.

    YanıtlaSil
  24. Şu kokusu olmasa yemin ederim hergün yerim ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  25. kizart kizart yeeeee, hmmm nefisss

    YanıtlaSil
  26. Ellerine sağlık canım çok güzel de karbonatı hiç duymamıştım.Koyma amacın ne oluyor acaba sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. enfes görünüyor.. hamsiye de bayılırım.. ellerine sağklık..

    YanıtlaSil
  28. Tarifteki karbonatın etkisini soruyorsunuz. Karbonat balığın yağı emmesini(çekmesini) önlüyor. Öneririm.

    YanıtlaSil
  29. hmm harika, çıtır çıtır :) eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  30. oy oy buna özendim işte:( uzun zaman oldu çıtır çıtır bir hamsi yemeyeli

    YanıtlaSil
  31. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)