Herkese mutlu bir hafta diliyorum. Soğuk ve sevimsiz bir İstanbul havasında haftanın ilk gününü yaşıyoruz. Bazı günler yemek için çok vaktimiz olmaz ya da fazla uğraşmak istemeyiz. İşte böyle durumlarda can kurtaran bir tarif var bugün. Özellikle yeni yemek yapmaya başlayanların kolaylıkla hazırlayıp, misafirlerine rahatlıkla sunabilecekler bir alternatif. Bu tavuğu elma dilim patates, salata ve sade pilav ile birlikte sunup yemeğinizi bir anda nefis bir şölene dönüştürebilirsiniz.
Malzemeler: (2 kişilik)
4 adet baget
yarım limonun suyu
zeytinyağı
taze kekik
biberiye
kırmızı pul biber
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Tavuk bagetler yıkanır, kurulanır ve tütsülenir. Limon suyuyla iyice ovalanır. Bir kapta zeytinyağı, taze kekik, biberiye, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber(miktarları isteğinize göre ayarlayabilirsiniz) iyice karıştırılıp, harmanlanır. Bagetlerin her tarafına bu karışımdan sürülür ve bir süre bagetler dinlendirilir. Fırın poşetinin içi bir miktar un ile unlanır. Sosun içindeki bagetler poşete konulur. Poşetin ağzı bağlanır ve poşetin üzerinde birkaç yerden delik açılır. Önceden ısıtılmış fırında bagetler en fazla 200C'de 30-35 dak. pişirilir. (Eğer bagetlerin üzeri iyice kızarsın isterseniz bu süre sonunda poşetin ağzını açıp bir 10 dak. daha bu şekilde pişerebilirsiniz.) Fırından çıkan bagetlerin yanına elma patates dilimleri konulup sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
tavuklar harika görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSildün akşam geldi aklıma baget tavuk bir sos buldum chilli biberli onunla, şart oldu sizin tarifi görünce pişirmek şimdi! harika oluyor bagetler kızarınca hele fırında... afiyetler olsun!
YanıtlaSilCanım mutlu haftalar bizim evden ek
YanıtlaSilsik olmaz ellerine sağlık öpüyorum.
çok severim canım,ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor, ellerinize sağlık..
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Şahane görünüyor.
Hafta sonuna kadar daha da soğuyacak ve beklenen kar gelecekmiş, Allah yardımcımız olsun.
Sevgiyle kal.
Handancığım can kurtaran bir tarif bu bende çok sıklıkla yapıyorum ellerine sağlık afiyetler olsun...
YanıtlaSilÇok iyi fikir, hem çok güzel hem çok hafif ben bu akşam evde bu tarifi pişiririm :)
YanıtlaSilElma dilim patatesi nasıl yaptınız onun tarifini de paylaşacak mısınız?
YanıtlaSilBu tarifi ben de sıkıştığımda sık sık yaparım çok da güzel olur.Ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık.
YanıtlaSilbenim en sevdigim tavuktur.çünkü hazırlaması kolay yemesi kolay.eee daha ne olsun.ellerine saglık.
YanıtlaSilBenimde kurtarıcı yemeklerimden biri ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler:)
güzel baharatlar kullanılarak hazırlanan bir tarif...ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇeçnici Handan'ımız şanına yaraşır bir çeşni cümbüşü oluşturmuş gerçekten:)) Ellerine sağlık kardeşim..Sevgiler..
YanıtlaSilbende çok denemek istiyorum fırın poşetinde tavuk ama güzel olmaz diye denemiyordum ama senin tarif çok güzel kesinlikle deneyeceğim eline sağlık canım
YanıtlaSilselamlar arkadaşım.güzel bir hafta seninle olsun
YanıtlaSilellerine sağlık diyorum.tavuk şahane görünüyor...
sevgilerimle canım
Tavuklar harika . ellerinize sağlık. Fakat fotoğrafatki patatesleri de merak ettim. BİR DE onu paylaşırsanız sevinirim. sevgilerimle
YanıtlaSilBiberiye ile daha da güzel, elinize sağlık
YanıtlaSilevet ya evet fırıntavuk ne çok kurtarmıştır hayatımı : )
YanıtlaSiloohh tavuk, pilav, patates muhteşem üçlüsü :)
YanıtlaSil