6 Aralık 2010 Pazartesi

Fırın Poşetinde Tavuk

Herkese mutlu bir hafta diliyorum. Soğuk ve sevimsiz bir İstanbul havasında haftanın ilk gününü yaşıyoruz. Bazı günler yemek için çok vaktimiz olmaz ya da fazla uğraşmak istemeyiz. İşte böyle durumlarda can kurtaran bir tarif var bugün. Özellikle yeni yemek yapmaya başlayanların kolaylıkla hazırlayıp, misafirlerine rahatlıkla sunabilecekler bir alternatif. Bu tavuğu elma dilim patates, salata ve sade pilav ile birlikte sunup yemeğinizi bir anda nefis bir şölene dönüştürebilirsiniz.
Malzemeler: (2 kişilik)
4 adet baget
yarım limonun suyu
zeytinyağı
taze kekik
biberiye
kırmızı pul biber
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Tavuk bagetler yıkanır, kurulanır ve tütsülenir. Limon suyuyla iyice ovalanır. Bir kapta zeytinyağı, taze kekik, biberiye, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber(miktarları isteğinize göre ayarlayabilirsiniz) iyice karıştırılıp, harmanlanır. Bagetlerin her tarafına bu karışımdan sürülür ve bir süre bagetler dinlendirilir. Fırın poşetinin içi bir miktar un ile unlanır. Sosun içindeki bagetler poşete konulur. Poşetin ağzı bağlanır ve poşetin üzerinde birkaç yerden delik açılır. Önceden ısıtılmış fırında bagetler en fazla 200C'de 30-35 dak. pişirilir. (Eğer bagetlerin üzeri iyice kızarsın isterseniz bu süre sonunda poşetin ağzını açıp bir 10 dak. daha bu şekilde pişerebilirsiniz.) Fırından çıkan bagetlerin yanına elma patates dilimleri konulup sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

21 yorum:

  1. tavuklar harika görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. dün akşam geldi aklıma baget tavuk bir sos buldum chilli biberli onunla, şart oldu sizin tarifi görünce pişirmek şimdi! harika oluyor bagetler kızarınca hele fırında... afiyetler olsun!

    YanıtlaSil
  3. Canım mutlu haftalar bizim evden ek
    sik olmaz ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. çok severim canım,ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Çok nefis görünüyor, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Canım,
    ellerine sağlık. Şahane görünüyor.
    Hafta sonuna kadar daha da soğuyacak ve beklenen kar gelecekmiş, Allah yardımcımız olsun.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  7. Handancığım can kurtaran bir tarif bu bende çok sıklıkla yapıyorum ellerine sağlık afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  8. Çok iyi fikir, hem çok güzel hem çok hafif ben bu akşam evde bu tarifi pişiririm :)

    YanıtlaSil
  9. Elma dilim patatesi nasıl yaptınız onun tarifini de paylaşacak mısınız?

    YanıtlaSil
  10. Bu tarifi ben de sıkıştığımda sık sık yaparım çok da güzel olur.Ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. benim en sevdigim tavuktur.çünkü hazırlaması kolay yemesi kolay.eee daha ne olsun.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  12. Benimde kurtarıcı yemeklerimden biri ellerine sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  13. güzel baharatlar kullanılarak hazırlanan bir tarif...ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  14. Çeçnici Handan'ımız şanına yaraşır bir çeşni cümbüşü oluşturmuş gerçekten:)) Ellerine sağlık kardeşim..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. bende çok denemek istiyorum fırın poşetinde tavuk ama güzel olmaz diye denemiyordum ama senin tarif çok güzel kesinlikle deneyeceğim eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  16. selamlar arkadaşım.güzel bir hafta seninle olsun
    ellerine sağlık diyorum.tavuk şahane görünüyor...
    sevgilerimle canım

    YanıtlaSil
  17. Tavuklar harika . ellerinize sağlık. Fakat fotoğrafatki patatesleri de merak ettim. BİR DE onu paylaşırsanız sevinirim. sevgilerimle

    YanıtlaSil
  18. Biberiye ile daha da güzel, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  19. evet ya evet fırıntavuk ne çok kurtarmıştır hayatımı : )

    YanıtlaSil
  20. oohh tavuk, pilav, patates muhteşem üçlüsü :)

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)