Herkese güzel bir gün dilerim. Bugün yayınlamayı düşündüğüm farklı bir tarif vardı fakat dün fırın poşetinde tavuk postumdan sonra tavuğun yanında servis edilen elma dilim patatesler için oldukça fazla mail gelince ve blogumun en sıkı takipçilerinden sevgili Canan bu patateslerin yapılışını yayınlamamı isteyince bende bugün yayınlayacağım yemek tarifini değiştirip hemen elma dilim patatesin hazırlanışını vermek istedim. Afiyet olsun
Malzemeler:(2 kişilik)
4 adet küçük boy patates
zeytinyağı
taze kekik
biberiye
kırmızı pul biber
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Patatesler iyice yıkanır .(Kabukları soyulmadan kullanılacağı için gerekirse fırça ile üzerlerini iyice fırçalayınız) Yıkanan patatesler iyice kurulanır ve elma dilim şeklinde doğranır.(Önce ortadan bölünür, sonra tekrar ortadan bölünür ve 6 ya da 8 dilim patates elde edene kadar bölme işlemi sürdürülür) Geniş bir kaba zeytinyağı, taze kekik, biberiye, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber (bunların miktarlarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz) konulup, karıştırılır. Patates dilimleri bu sosun içine konulur ve iyice karıştırılıp, harmanlanır. Soslanmış patatesler hafifçe unlanmış fırın poşetine konulur ve poşetin ağzı bağlanır. Poşetin üzeri birkaç yerinden delinir ve daha önceden ısıtılmış fırında maksimum 200C'de 30 dak. pişirilir. Piştikten sonra daha fazla kızarması istenirse ağzı açık olarak 5 dak. daha pişirilir. Fırından çıkarılınca servis tabağına alınır ve sıcak sıcak servis yapılır. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında çok iyi bir garnitür olur. AFİYET OLSUN
küçük olum bayılıyo elma patetese.ellerinize sağlık.harika görünüyor.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler alternatif mutfak. lezzetli,güzel bir aperatif. ellerine sağlık.
YanıtlaSilMmmmmm bayılırım canım ellerine sağ
YanıtlaSillık öpüyorum.
ne zaman dışarda yemek yesem ana yemeği bıraktıp çocuklar gibi halen patatesleri yiyen ben :)sayenizde artık bu enfes lezzetin nasıl yapıldığını da öğrendim. Ellerinize ve emeğinize sağlık...
YanıtlaSilJestiniz ve paylaşımınız için çok çok teşekkürler, beni onore ettiniz...
YanıtlaSilGerçekten çok lezzetli ve iştah açıcı görünüyor.
Ben bu patatesi tavuğun yanında da kullanırım, balığın yanında da kullanırım, etin yanında da kullanırım... Biberiyenin pataseslere vereceği kokuyu çok çok merak ediyorum.
Hatta ilk denememi cuma akşamı konuklarım için yaparım.
Ellerinize sağlık...
en kısa zamanda deneyeceğim..ellerine sağlık..
YanıtlaSilben çok seviyorum bu tarz az yağlı patatesi en güzel metot bu bence patates kızartması için... nispeten daha sağlıklı hem! afiyetler olsun...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor:)
YanıtlaSilHayırlı günler, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş.
YanıtlaSilSaygılar.
oyyy oyy oyyyy çok güzel bunlar ellerine ağlık canım hemen yapıcam
YanıtlaSilsevgiler...
Hayatta hiç yemekten vaz geçemeyeceğim tek şey galiba budur. Her daim patataes kızartması ve elma dilimliyi yiyebilirim. Nefis görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiyle kal.
bende sık sık yaparım bu şekilde patatesleri. kesinlikle daha hafif ve daha lezzetli oluyor gibi geliyor bana. Ellerine sağlık Handan ablacım...
YanıtlaSilBende çok severim ellerinize sağlık.
YanıtlaSilFirinda potatoes :)) çok severim, kizartmadan çok saglikli. Biberiye koymak aklima gelmezdi. Ben kekik koyuyorum. Ellerin dert görmezsin ablacim :))
YanıtlaSilFırın poşetinde ne yapılırsa çok lezzetli oluyor gerçekten de.Handan hanım elinize sağlık,kekikli ve biberiyeli çok güzel olmuş.
YanıtlaSilpatatesin elma dilimli ve kabuklu halini çok seviyorum yaşasın patates iyi ki var : )
YanıtlaSilHandancım, ellerinize sağlık. Ben evimde çok patates kızartmam ayda 1-2 kere belki. Fırında elma dilimli patates lezzetli olduğu kadar sağlık acısından da faydalı. İyi haftalar dilerim. Sevgilerimle...
YanıtlaSilPatatesin her halini çok severim ellerine sağlık arkadaşım harika görünüyor.
YanıtlaSilkahvaltıda bile nefis oluyo.. eline sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler..
Tavuk ve etin yanına çok yakışan bir lezzet
YanıtlaSilSevgiler
Handancım, çok ender olmakla birlikte ve illa ki yapacaksam, patatesi böyle elma dilimi ve bol baharatlı yaparım ama ben yağsız tavada her taraflarını çevirerek yağsız olarak kızartıyordum. Fırın ve poşet süper fikirmiş. Bundan sonra böyle yaparım artık. Sağol, ellerine sağlık..
YanıtlaSiloffffffffff işte en sevdiğim
YanıtlaSil12den vurdun beni
patesle yapılan her seyi yiyebilirim
Unlama fikri hoşuma gitti..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
O kadar çok severim ki sözüm ona çocuklar için yapıyorum ama onlardan çok yiyorum. Denemek isteyenlere tavsiye edilir çünkü nefis ötesi birşey oluyor. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilçok severim çoook.ellerine kollarına sağlık canım.
YanıtlaSilkocaman öpüyorumm
Çok acıkmıştım ne yapayım üç kere ''sabibi yok mu, sahibi yok mu'' diye seslendim kimse duymadı.. ben de elma patatesten bir tabak aldım yetmedi hani alt potsta çok iştah kabartan tavuklardanda yedim .. eline sağlık çok güzeeel olmuşlarrrr. Güzel arkadaşım görüşmek üzere sevgiler .
YanıtlaSilÇok sevdiğim bir lezzettir sevgili Handan... Bu sayede kızartmadan kurtulduk, ellerine sağlık. Tavuk tarifinde hem çok güzel, hem de çok pratik olmuş...
YanıtlaSilSevgiler.
çok seviyorum elma dilim patatesi! tabi dozunu kaçırmadan yemeğe gayret ediyorum :))
YanıtlaSilcanım hem sağlıklı hemde çok lezzetli oluyor bu şekil patatesler..
YanıtlaSilne güzel baharatlar sımsıkı sarılıyor patateslere..
Pateslerde bloğunuzdaki diğer bütün paylaşımlarınızda müthiş gözüküyor.ellerinize sağlık.Sizden epey faydalanıcam Teşekürler :))
YanıtlaSileline sağlık, yeni tariflerini dört gözle bekliyorum
YanıtlaSilYanında köfte ve ayran.Yemede yannda yat.Gece gece nerden geldim bloğnuza yaa.Coştum yine valla.:D
YanıtlaSilElma dilimli patatese üniversite de bir dadanmıştım ki sorma canım:)
YanıtlaSilBak yine depreşti aşkım.Bilhassa tavuğun yanına çok yakıştırıyorum.Pratik olması da cabası.Ellerine sağlık..
Kalbi sevgi ve selamlarımla
Yapılışı sağlıklı ve lezzetl.Ellerinize sağlık.Sevgiler.Aida
YanıtlaSilgörür görmez denedim şimdi fırından çıkmak üzere.. gerçekten çok güzel görünüo ben fırında tavuk ve kuskus makarna ile servis edicem:)teşkler bu güzel tarif için..
YanıtlaSil