Özellikle deniz ürünlerinin vazgeçilmezi olan taratorun mutfaklarımızda yeri başkadır. Günümüzdeki yeni yeni farklı tatlardaki soslar daha ortalarda dolaşmayıp, adları bile duyulmamışken bizim sevgili taratorumuz mutfağımızda hazır bulunuyordu. Bu güzel sos olmadan midye ve kalamarın tadı eksik kalır. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 su bardağı bayat ekmek içi
yarım su bardağı ceviz içi
2 diş sarmsak
yarım limonun suyu
yarım su bardağı su
Hazırlanışı:
Bayat ekmek içi, ayıklanmış ceviz içi, limon suyu, dövülmüş sarımsak ve su robota konulur ve yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırılır.(Fazla sulu olursa ekmek içi, fazla yoğun ve katı olursa su ilave ederek yoğurt kıvamına getirebilirsiniz) Yoğurt kıvamına gelen tarator sos sosluğa alınır ve midye ya da kalamar yanında servis edilir.
AFİYET OLSUN
İşte beklediğim tarif... Ellerinize sağlık, harika görünüyor, hafta sonu mutlaka deneyeceğim...
YanıtlaSilellerinize sağlık, bu tarif beni bu soğuk havada sıcacık yaz günlerine, deniz kenarına götürdü.bende deneyeceğim ilk fırsatta..
YanıtlaSilNe zamandır aklımda deniz ürünleriyle bir menü hazırlamak var. Bu hafatsonu yapsam mı acab, balık, kalamar, yanına da tarator sos oh midelere layık... Görüntü çok baştan çıkarıcı... Ellerine sağlık... Sıcacık sevgiler...
YanıtlaSilHandancığım ellerine emeklerine sağlık bir süredir yoğunluktan uğrayamadım kusura bakma sevgiler bizden...
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok severim.
YanıtlaSilHandan'cığım biz de taratoru sebzelerde ve bakliyat salatalarında bile kullanırız. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilNihayet yoğururuz cacık gibi olmayan gerçek tarator tarifi.👏👏👏taratoru yoğurtla içine de dere otu koyarak yapıyorlar cacık gibi bisi yenmiyor
YanıtlaSil