16 Aralık 2010 Perşembe
Kalamar Izgara
Herkese merhaba. Bu aralar deniz ürünleriyle ilgili hiç tarif vermediğimi farkettim ve hemen hazırlanması en kolay deniz ürünlerinden kalamarı yayınlayayım istedim. Üstelik bir önceki postumda tarator sosu verdiğim için bu güzel ikiliyi birbirinden ayırmak istemedim. Kalamarı isterseniz kızartma da yapabilirsiniz ama ben kızartmayı tercih etmediğimden ızgara olarak yaptım. (Tercih sizin) Ayrıca annelerimizin kalamarı temizlemek, ayıklamak gibi zahmetlerine katlanmamak için İglo'nun hazır kalamarını kullandım.(İglo olmasa ne yapacaktık acaba?) Buyrun yanında tarator sos ile sofralarımızı süsleyen kalamarın tarifine.
Malzemeler:
1 paket İglo hazır kalamar
Hazırlanışı:
Fırın önceden 200C'de ısıtılır. Kalamarlar çözülmeleri beklemeden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilirler. Fırının orta katına konulan kalamarlar 13 dak. altın sarısı rengini alana kadar pişirilirler. Sürenin yarısında kalamarlar çevrilir. Süre dolunca servis tabağına alınan ızgara kalamarlar tarator sos ile sıcak sıcak servis edilirler.
AFİYET OLSUN
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.
çok lezzetli görünüyor.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
YanıtlaSilCanım tarator ve kalamar enfes elle
YanıtlaSilrine sağlık öpüyorum.
Çok severim canım,ellerine sağlık..
YanıtlaSilsabah öğle akşam her daim yiyebilirim hele birde iglo olursa asla hayır demem
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım
en son boğazda bi restorantta yemiştim ellerine sağlık nefis gözüküyo ayrıca o günüde hatırlamış oldum sayende saol banada beklerim SELAMETLE...
YanıtlaSilKalamar'ı hem ben hemde oğlum çok severiz hele birde İglo olunca ımmmh herdaim yiyebiliriz:)) Ellerine sağlık Handancım nefiss olmuş tarator sosu olmadan olma tabi:)) Sizlerede afiyetler olsun tatlım öperim;)
YanıtlaSildenemeli, pek sos kültürüm yoktur aslında.kalamarı çok severim, genelde yoğurt+mayonez+ceviz karışımlı sosla yerdim.bunu da denemeli:))
YanıtlaSilellerin dert görmesin canım.
yeni yıl soframda olmasını istedigim bir tarif kalamar.tarator sosu da mükemmmel.ellerine saglık.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. İglo kalmarda da süper. Herkese tavsiye ederim:)
YanıtlaSilAyyyy ben bunun içine düşerim vallahi en sevdiğim lezzetlerden birisi de budur.. yanında sosuyla nefis gider..Yalnız sosuna ben üç beş adet mutlaka kapari doğrar ilave ederim, birde böyle denemeni tavsiye ederim sana da eline sağlık canım..
YanıtlaSilCanım nefis bir sunum olmuş. Ellerine kollarına sağlık. Nefis bir de anlatım olmuş:)))
YanıtlaSilİglo ürünleri hem pratik hemde sağlıklı olunca sofradan ve mideden eksik etmemek gerek:)))
Çok öptüm seni
sevgiler
kalamara bayılırım, sos da nefis, ellerine sağlık, olsa da yesem şimdi...
YanıtlaSilhandancım ellerine sağlık çok sevrim ....
YanıtlaSilAbimi kulaklari çinlasin, kalamarlari ne çok sever. Annem tûrkiye izine gittiginde sirf onunnla beslenirdi :)) Ellerin dert görmezsin, süper olmus
YanıtlaSilHiç ızgara denememiştim. Böyle oluyorsa bir daha kızartmayla kim uğraşır.
YanıtlaSilHandancım nefis olmuş ellerine sağlık... sevgilerimle...
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSilTok karına bile bir tabak yerim. Ellerine sağlık, nefis bir tarif paylaşmışsın. Teşekkürler..
YanıtlaSilçok severim çok! sıcak sıcak - pamuk gibi yanında tarator! afiyet olsun...
YanıtlaSilher gün yiyebilirim. O kadar çok seviyorum:))
YanıtlaSilçıtır çıtır çok güzel kızarmış, ellerine sağlık.
Bayılırım kalamar'a. Nedense donmuş yiyeceklere ısınamadım ama iglo yu alıp deneyeceğim mutlaka:) Tabi tarator sosnuzla birlikte:)
YanıtlaSilBloğunuzu gezdim,ellerinize sağlık tarifleriniz harika.Sizden çok yararlanacağım sanırım.Ne zamandır da canım kalamar istiyordu ama pişirmeden önce herhangibir işlemden geçirmiyor musunuz?Madensuyu,un gibi...Fırında olduğu için mi böyle yaptınız.İyi bilmediğim için merak ettim.Sevgiler...
YanıtlaSil