16 Aralık 2010 Perşembe

Kalamar Izgara


Herkese merhaba. Bu aralar deniz ürünleriyle ilgili hiç tarif vermediğimi farkettim ve hemen hazırlanması en kolay deniz ürünlerinden kalamarı yayınlayayım istedim. Üstelik bir önceki postumda tarator sosu verdiğim için bu güzel ikiliyi birbirinden ayırmak istemedim. Kalamarı isterseniz kızartma da yapabilirsiniz ama ben kızartmayı tercih etmediğimden ızgara olarak yaptım. (Tercih sizin) Ayrıca annelerimizin kalamarı temizlemek, ayıklamak gibi zahmetlerine katlanmamak için İglo'nun hazır kalamarını kullandım.(İglo olmasa ne yapacaktık acaba?) Buyrun yanında tarator sos ile sofralarımızı süsleyen kalamarın tarifine.
Malzemeler:
1 paket İglo hazır kalamar
Hazırlanışı:
Fırın önceden 200C'de ısıtılır. Kalamarlar çözülmeleri beklemeden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilirler. Fırının orta katına konulan kalamarlar 13 dak. altın sarısı rengini alana kadar pişirilirler. Sürenin yarısında kalamarlar çevrilir. Süre dolunca servis tabağına alınan ızgara kalamarlar tarator sos ile sıcak sıcak servis edilirler.
AFİYET OLSUN

23 yorum:

  1. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyor.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Canım tarator ve kalamar enfes elle
    rine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Çok severim canım,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. sabah öğle akşam her daim yiyebilirim hele birde iglo olursa asla hayır demem
    ellerine sağlık ablacım

    YanıtlaSil
  6. en son boğazda bi restorantta yemiştim ellerine sağlık nefis gözüküyo ayrıca o günüde hatırlamış oldum sayende saol banada beklerim SELAMETLE...

    YanıtlaSil
  7. Kalamar'ı hem ben hemde oğlum çok severiz hele birde İglo olunca ımmmh herdaim yiyebiliriz:)) Ellerine sağlık Handancım nefiss olmuş tarator sosu olmadan olma tabi:)) Sizlerede afiyetler olsun tatlım öperim;)

    YanıtlaSil
  8. denemeli, pek sos kültürüm yoktur aslında.kalamarı çok severim, genelde yoğurt+mayonez+ceviz karışımlı sosla yerdim.bunu da denemeli:))

    ellerin dert görmesin canım.

    YanıtlaSil
  9. yeni yıl soframda olmasını istedigim bir tarif kalamar.tarator sosu da mükemmmel.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık canım. İglo kalmarda da süper. Herkese tavsiye ederim:)

    YanıtlaSil
  11. Ayyyy ben bunun içine düşerim vallahi en sevdiğim lezzetlerden birisi de budur.. yanında sosuyla nefis gider..Yalnız sosuna ben üç beş adet mutlaka kapari doğrar ilave ederim, birde böyle denemeni tavsiye ederim sana da eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
  12. Canım nefis bir sunum olmuş. Ellerine kollarına sağlık. Nefis bir de anlatım olmuş:)))
    İglo ürünleri hem pratik hemde sağlıklı olunca sofradan ve mideden eksik etmemek gerek:)))

    Çok öptüm seni

    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. kalamara bayılırım, sos da nefis, ellerine sağlık, olsa da yesem şimdi...

    YanıtlaSil
  14. handancım ellerine sağlık çok sevrim ....

    YanıtlaSil
  15. Abimi kulaklari çinlasin, kalamarlari ne çok sever. Annem tûrkiye izine gittiginde sirf onunnla beslenirdi :)) Ellerin dert görmezsin, süper olmus

    YanıtlaSil
  16. Hiç ızgara denememiştim. Böyle oluyorsa bir daha kızartmayla kim uğraşır.

    YanıtlaSil
  17. Handancım nefis olmuş ellerine sağlık... sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Tok karına bile bir tabak yerim. Ellerine sağlık, nefis bir tarif paylaşmışsın. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  20. çok severim çok! sıcak sıcak - pamuk gibi yanında tarator! afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  21. her gün yiyebilirim. O kadar çok seviyorum:))
    çıtır çıtır çok güzel kızarmış, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  22. Bayılırım kalamar'a. Nedense donmuş yiyeceklere ısınamadım ama iglo yu alıp deneyeceğim mutlaka:) Tabi tarator sosnuzla birlikte:)

    YanıtlaSil
  23. Bloğunuzu gezdim,ellerinize sağlık tarifleriniz harika.Sizden çok yararlanacağım sanırım.Ne zamandır da canım kalamar istiyordu ama pişirmeden önce herhangibir işlemden geçirmiyor musunuz?Madensuyu,un gibi...Fırında olduğu için mi böyle yaptınız.İyi bilmediğim için merak ettim.Sevgiler...

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)