23 Haziran 2010 Çarşamba

Kıymalı Bamya

Yazın narin sebzelerinden biri de bamyadır. Çoğu kişi tarafından sevilmeyen, bence kıymeti bilinmeyen, hakettiği değer verilmeyen bir tattır. Biz ailece çok sever ve yeriz. Pazarda minik minik körpe bamyaları görünce alıp bu senenin ilk bamyasını hemen pişireyim dedim. İşte senenin ilk bamyası. Yanında pilav ve cacıkla harika bir akşam yemeği oldu.

Malzemeler:
500 gr. bamya
150 gr. kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım limon
tuz
zeytinyağı

Hazırlanışı:
Bamyalar iyice yıkanır ve süzülür. Biraz kuruduktan sonra tepeleri koni şeklinde kesilerek ayıklanır. (Ayıkladıktan sonra bamyayı bir daha yıkamayınız) Tencereye küçük küçük doğranmış soğan, başka bir kapta çok az su ile hafifçe pişirilen kıyma, küçük küçük doğranmış domates, salça, bamya, yarım limon konulur. Bamyalarla aynı hizaya gelecek kadar su eklenir ve harlı olmayan ateşte pişirilir. Altının kapanmasına 5 dakika kala tuzu eklenir.Altı kapanınca üzerine zeytinyağı gezdirilir ve bir süre ağzı kapalı dinlendirilir. (Tüm pişme işlemi sırasında bamyaları fazla karıştırmamaya, hırpalamamaya çalışınız) Pilav ve cacık ile servis yapılır.

AFİYET OLSUN

18 yorum:

  1. Bak hamile hamile bu bana yapılmaz.Neyse bugün bizim pazarımız var babama söyliyim alsın bol limonlu bamyaya bayılırım.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Tam mevsimi.Çok lezzetli görünüyor canım
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Canım,
    ellerine sağlık. Bayılırım bamyaya.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık handancım en sevdiğim sebzedir baamya ancak ben kıymayı yemeklerin içinde yiyemediğim için sade pişiriyorum

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık harika olmuş çok sevilir bizdede

    YanıtlaSil
  6. Bende akşam kıymasız pişirdim tatlım..Çok nefis görünüyor,ellerine sağlık..Sevgilerle her daim..

    YanıtlaSil
  7. Handancım tam annemin yaptığı gibi yanına domatesli pilavla yapıyor nefis eline sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Eşim sayesinde yemeye alıştığım ve de çok sevdiğim bir yemektir. Ellerine sağlık. Yeşillik sever olarak bayılırım:)

    YanıtlaSil
  9. Bende bu sene daha yapmadım,aklıma soktun şimdi :) ayy mayhoş mayhoş ne şahane olur..
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Karabidikim afiyet olsun canım.

    YanıtlaSil
  11. Tijenciğim, teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  12. Bülbülün yeri sevgiler, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. Bernacığım, etsiz olarak da çok lezzetli oluyor. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  14. Gülcüğüm yorumun için teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  15. Mineciğim pilav bamyanın yanına gerçekten çok yakışıyor canım.

    YanıtlaSil
  16. Tümaycığım, eşine de sana da afiyet olsun canım.

    YanıtlaSil
  17. Pelinciğim, çok teşekkürler. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)