21 Haziran 2010 Pazartesi

İç Bakla Salatası


Herkese iyi haftalar diler.(Ulusca yaşadığımız bu acılarla nasıl iyi olacağız bilemiyorum ama) Sıcaklar hız kesmeden devam ediyor ve bende yemek yemek için hiçbir istek yok bu nedenle sanırım bu hafta da hafif tariflerle geçecek. Haftanın ilk gününde bir dergide okuyup, denediğim ve çok beğendiğim, isterseniz ızgara etlerin yanında salata olarak , isterseniz de rejimdeyseniz tek başına yiyebileceğiniz hafif ama bir o kadar da sağlıklı bir tarifi vermek istiyorum.

Malzemeler:(4 kişilik)
500 gr. iç bakla
Yarım demet dereotu
Zeytinyağı
Tuz
1 limonun suyu
1 diş sarımsak
Hazirlanışı:
Baklalar 1 çorba kaşığı tuz atılmış kaynar suda diri kıvamda 5 dakika haşlanır, süzülür ve hemen buzlu suyun içine konulur. Dış kabukları ayıklanır. Bir kabın içine ince ince kıyılmış dereotu, zeytinyağı, tuz, dövülmüş sarımsak (iş günü bu tarifi deneyecekseniz sarımsağı eklemeyebilirsiniz) ve limonsuyu konulur ve iyice karıştırılır. Servis tabağına alınan baklanın üzerine dökülüp, iyice karıştırılıp harmanlanır ve servis edilir.
AFİYET OLSUN



32 yorum:

  1. Canım,
    ellerine sağlık. Haklısın hem olaylar hem sıcaklar insan da hal bırakmadı.
    Çok güzel bir tarif .Hiç yemedim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor Handan cığım hiç denemedim .denemek isterim .sevgiler

    YanıtlaSil
  3. böyle salatasını hiç denememiştim, güzel olacağından emin olarak hemen tarifi alıyorum :)

    YanıtlaSil
  4. canım eline sağlık.. harika bir görünüm..

    YanıtlaSil
  5. Ooo gerçekten yam yaz ayları için lezzetli ve besleyici ellerine sağlık canım...

    Güzel ve mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...

    YanıtlaSil
  6. yaza uygun bir tarif olmuş.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  7. oldukça sağlıklı bir görüntüsü var ellerine sağlık hayatım....ayrıca benim gözüm Creme Brulle de:)))) tadını bildiğim için şuan çok canım istedi haberin olsun:))) sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  8. Bayılırım iç baklaya! Bu yıl bol bol yedim Handan ama bakla çok nişasta içerdiğinden kalorisi de oldukça yüksek. Diyette olanların yine de fazla abartmamasında fayda var.

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık baklaya bayılırım ama salatasını hiç denemedim nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  10. Evet evet yaza uygun, hafif. Ellerine sağlık Handan.

    YanıtlaSil
  11. Canım iç baklayı çok yaparım ama sala
    ta olarak sunmak aklıma gelmemişti ellerine sağlık öpüyorum...

    YanıtlaSil
  12. Bu sabah yine yeni haberlerle irkildik...Çok üzülüyoruz ama elimizden bir şey gelmemesi çok acı..

    Bakla böyle şahane olmuş,ellerine sağlık canım..Her türlü et yemeklerinin yanında mıhteşem olur..Ellerine sağlık..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Bülbülün yeri, mutlaka denemeni öneririm. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Arzucuğum, beğeneceğini umarım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Nilaycığım, hoş geldin.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Nilgüncüğüm, beğendiğine sevindim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Aslıcığım, çok teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Eylem, çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  19. Gönülcüğüm, güzel yorumun için teşekkür ederim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Tijenciğim yorumun için teşekkür ederim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Gül, umarım beğenirsin.

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Narince, çok teşekkür ederim canım.

    YanıtlaSil
  23. Deryacığım, teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Gül, güzel yorumun beni çok mutlu etti teşekkürler.

    YanıtlaSil
  25. Çok güzel bir garnitür olmuş gerçekten.
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  26. Canım ya, baklaların rengi ne kadar da canlı kalmışlar ellerine sağlık. ÇOk hoş bir lezzet olduğundan eminim..Görüşmek üzere sevgiler..

    YanıtlaSil
  27. Sunum çok güzel nasılda yakışır baklaya zeytinyağı :))
    hım ellerine sağlık canım ama bakla bana yasak :((

    YanıtlaSil
  28. merhaba, ne leziz görünüyor. ellerinize sağlık.

    haşladıktan sonramı kabuklarını soyuyorsunuz? Dahamı kolay oluyor acaba ben hep öncesinde soyuyorum buda baklaların dağılmasına sebep oluyor. Bir de haşlayıp soymalı.

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  29. Sevgili Şükran bloguma ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  30. Yıldızcığım, yorumun için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  31. Tijenciğim, beğendiğine çok sevindim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  32. Sevgili Zerrin, bloguma ziyaretin için teşekkürler. Baklaları haşladıktan sonra buzlu suya atıyorum ve onun içinden alarak kabuklarını soyuyorum. Çok kolay soyuluyor. Öneririm.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)