31 Aralık 2016 Cumartesi

Mutlu Yıllar !

Ülkemizde ve dünyada barışın, mutluluğun,  huzurun olduğu bir yeni yıl olsun. 2017 yılı  acı ve kederlerin değil, neşe ve sevincin hüküm sürdüğü bir yıl olsun.  Herkese sağlıklı, mutlu, bol kazançlı bir yıl dilerim.
MUTLU YILLAR!

30 Aralık 2016 Cuma

Kurabiye Adam

Herkese iyi akşamlar.  Bu akşam, yılbaşında kurabiye denince akla ilk gelen  kurabiye olan Kurabiye Adam tarifi var.
Afiyet olsun
Malzemeler:(Tarif Mutfak Sırları'ndan alınmıştır)
175 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
3,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
yarım su bardağı pekmez
1 tatlı kaşığının yarısı toz zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Şeker ve tereyağı tamamen bulamaç gibi oluncaya kadar önce düşük sonra yüksek devirde karıştırılır. Bulamaç kıvamına gelen tereyağının içine 1 adet yumurta sarısı ve yarım su bardağı pekmez eklenerek  çırpmaya devam edilir. Karışım spatula yardımıyla yoğurma kabına alınır. Elenen un, kabartma tozu ve baharatlar eklenerek yoğurulur. Hamur toplanıp kaptan ayrıldığında top haline getirilir ve ortadan 2 parçaya bölünerek  streçlenip  buzdolabında  15 dakika kadar bekletilir. Sertleşen ve merdane ile açılacak kıvama gelen hamur buzdolabından çıkarılır. Hamur yarım santim kalınlığında açılır  ve kalıplarla kesilir. Hazırlanan kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 2’şer cm aralıklarla dizilir. 180 C'de önceden ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirilir. Pişen kurabiyeler fırından alınır ve  soğuyuncaya kadar beklenir. Soğuyan kurabiyeler süslenir ve servis tabağına alınıp servis edilir.
AFİYET OLSUN.

28 Aralık 2016 Çarşamba

Narlı Rokalı Kinoa Salatası

Herkese iyi akşamlar. Yılbaşı sofrası için  bir salata tarifim var bu akşam. Hem sağlıklı, hem lezzetli bir tarif. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 su bardağı kinoa 
1 demet roka
tuz
 zeytinyağı
1 limonun suyu
yarım su bardağı ayıklanmış nar
Hazırlanışı: Kinoa bir kaba konulur ve üzerini geçecek kadar su eklenir ve haşlanır. Suyunu çeken ve haşlanan kinoa soğumaya bırakılır. Roka ayıklanır, yıkanır ve doğranır. Doğranan yeşillikler bir kabın içerisine konulur.  Soğuyan kinoa da karışıma eklenir. Bir kasede tuz, limon suyu ve zeytinyağı iyice karıştırılıp, salatanın sosu hazırlanır.  Salata sosu tüm karışımın üzerine gezdirilir, ayıklanmış nar taneleri de salata ile  karıştırılıp, iyice harmanlanır. Servis tabağına alınan salata hemen servis edilir.
AFİYET OLSUN

26 Aralık 2016 Pazartesi

Ballı Susamlı Tavuk

Herkese iyi akşamlar. Yılbaşı gecesi için  farklı ve lezzetli alternatif bir tarif arayanlar için bir tarifim var bu akşam.  Ama mutlaka klasik bir yılbaşı yemeği istiyorsanız İç Pilavlı Tavuk Dolması, Fındık Soslu Hindi, Çerkez Tavuğu, Kestaneli Pilav, İç Pilav tariflerine de bakabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler:(Tarif Lezzet Dergisinden alınmıştır)
4 kişilik
sos için:
2 yemek kaşığı susam yağı
2 diş sarımsak
yarım su bardağı tavuk suyu
yarım çay bardağı bal
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı mısır unu
tavuk için:
1/4 su bardağı mısır unu
2 yumurta beyazı
tuz
500 gr. kuşbaşı tavuk eti
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 kaşığı susam
Hazırlanışı: Sos için susam yağı bir sos tenceresinde ısıtılır. Ezilen sarımsak, tavuk suyu, bal ve soya sosu tencereye konulur ve kaynatılır. Mısır ununun üzerine sostan bir miktar eklenip, karıştırılır ve kaynayan sosa ilave edilir. Sos kıvam alıncaya kadar 3,4 dak. pişirilip ocaktan alınır. Tavuk etleri için mısır unu, yumurta beyazları ve tuz bir kasede  çırpılır. Kuşbaşı tavuk etleri ilave edilir ve iyice karıştırılır. Zeytinyağı bir  tavada ısıtılır. Tavuk etleri tavaya konulur ve sotelenir. Tavuk etleri yumuşayıp renkleri dönünceye kadar sotelenmeye devam edilir. Susam da ilave edilir ve 3,4 dak. daha pişirilir. Pişen tavuklar ocaktan alınır ve sosun içine konularak karıştırılıp, iyice harmanlanır.  Sevis tabağına alınan tavukların üzerine susam serpilir ve elma dilim patates ile servis edilir.
AFİYET OLSUN