Herkese iyi akşamlar. Yılbaşı gecesi için farklı ve lezzetli alternatif bir tarif arayanlar için bir tarifim var bu akşam. Ama mutlaka klasik bir yılbaşı yemeği istiyorsanız İç Pilavlı Tavuk Dolması, Fındık Soslu Hindi, Çerkez Tavuğu, Kestaneli Pilav, İç Pilav tariflerine de bakabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler:(Tarif Lezzet Dergisinden alınmıştır)
4 kişilik
sos için:
2 yemek kaşığı susam yağı
2 diş sarımsak
yarım su bardağı tavuk suyu
yarım çay bardağı bal
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı mısır unu
tavuk için:
1/4 su bardağı mısır unu
2 yumurta beyazı
tuz
500 gr. kuşbaşı tavuk eti
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 kaşığı susam
Hazırlanışı: Sos için susam yağı bir sos tenceresinde ısıtılır. Ezilen sarımsak, tavuk suyu, bal ve soya sosu tencereye konulur ve kaynatılır. Mısır ununun üzerine sostan bir miktar eklenip, karıştırılır ve kaynayan sosa ilave edilir. Sos kıvam alıncaya kadar 3,4 dak. pişirilip ocaktan alınır. Tavuk etleri için mısır unu, yumurta beyazları ve tuz bir kasede çırpılır. Kuşbaşı tavuk etleri ilave edilir ve iyice karıştırılır. Zeytinyağı bir tavada ısıtılır. Tavuk etleri tavaya konulur ve sotelenir. Tavuk etleri yumuşayıp renkleri dönünceye kadar sotelenmeye devam edilir. Susam da ilave edilir ve 3,4 dak. daha pişirilir. Pişen tavuklar ocaktan alınır ve sosun içine konularak karıştırılıp, iyice harmanlanır. Sevis tabağına alınan tavukların üzerine susam serpilir ve elma dilim patates ile servis edilir.
AFİYET OLSUN
Afiyet olsun.
Malzemeler:(Tarif Lezzet Dergisinden alınmıştır)
4 kişilik
sos için:
2 yemek kaşığı susam yağı
2 diş sarımsak
yarım su bardağı tavuk suyu
yarım çay bardağı bal
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı mısır unu
tavuk için:
1/4 su bardağı mısır unu
2 yumurta beyazı
tuz
500 gr. kuşbaşı tavuk eti
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 kaşığı susam
Hazırlanışı: Sos için susam yağı bir sos tenceresinde ısıtılır. Ezilen sarımsak, tavuk suyu, bal ve soya sosu tencereye konulur ve kaynatılır. Mısır ununun üzerine sostan bir miktar eklenip, karıştırılır ve kaynayan sosa ilave edilir. Sos kıvam alıncaya kadar 3,4 dak. pişirilip ocaktan alınır. Tavuk etleri için mısır unu, yumurta beyazları ve tuz bir kasede çırpılır. Kuşbaşı tavuk etleri ilave edilir ve iyice karıştırılır. Zeytinyağı bir tavada ısıtılır. Tavuk etleri tavaya konulur ve sotelenir. Tavuk etleri yumuşayıp renkleri dönünceye kadar sotelenmeye devam edilir. Susam da ilave edilir ve 3,4 dak. daha pişirilir. Pişen tavuklar ocaktan alınır ve sosun içine konularak karıştırılıp, iyice harmanlanır. Sevis tabağına alınan tavukların üzerine susam serpilir ve elma dilim patates ile servis edilir.
AFİYET OLSUN
Nefis bir tavuk tarifi eline sağlık sevgiler
YanıtlaSiln zamandır bunu yapmak istiyordum not ediyorum tarifi eline sağlık :)
YanıtlaSil