Herkese iyi akşamlar. Bu hafta oldukça soğuk geçecekmiş. Soğuk günlerde çorbaları soframızdan eksik etmemek gerek diye düşünüp, haftaya sımsıcak ve kış mevsiminin güzellerinden kestane ile yapılan bir çorba tarifi ile başlamak istedim.
Afiyet olsun. (Tarif: flypgs.com dergisinden alınmıştır)
Malzemeler: 6 kişilik
Yarım kg. kestane
200 gr.mantar
1 adet kuru soğan
1 adet patates
4 su bardağı tavuksuyu
zeytinyağı
tuz
karabiber
yarım yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için:
kruton ekmekler
Hazırlanışı:Kestaneler haşlanıp kabukları soyulur. Tencereye zeytinyağı konulup, ısıtılır. Yemeklik doğranan soğan tencereye konulup, sotelenir. İri küp şeklinde doğranan patates eklenir ve 4-5 dakika sotelenir. Kestaneler ve 4 su bardağı su tencereye eklenip, orta ateşte kaynamaya bırakılır. Sebzeler yumuşayınca el blender’ı ile çekilip pürüzsüz kıvama getirilir. Tencere tekrar ocağa konulur. Suyu yeterli gelmezse çorbaya su ilave edilir. Tavada zeytinyağı ısıtılır. Dilimlenen mantar ve yarım yemek kaşığı limon suyu eklenip hafif sotelenir. Kestaneli çorbaya eklenir. Tuz ve karabiber de eklenip hepsi 1-2 dakika kaynatılıp, altı kapatılır. Servis kasesine alınan çorbanın üzerine kruton ekmekler konulur ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Afiyet olsun. (Tarif: flypgs.com dergisinden alınmıştır)
Malzemeler: 6 kişilik
Yarım kg. kestane
200 gr.mantar
1 adet kuru soğan
1 adet patates
4 su bardağı tavuksuyu
zeytinyağı
tuz
karabiber
yarım yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için:
kruton ekmekler
Hazırlanışı:Kestaneler haşlanıp kabukları soyulur. Tencereye zeytinyağı konulup, ısıtılır. Yemeklik doğranan soğan tencereye konulup, sotelenir. İri küp şeklinde doğranan patates eklenir ve 4-5 dakika sotelenir. Kestaneler ve 4 su bardağı su tencereye eklenip, orta ateşte kaynamaya bırakılır. Sebzeler yumuşayınca el blender’ı ile çekilip pürüzsüz kıvama getirilir. Tencere tekrar ocağa konulur. Suyu yeterli gelmezse çorbaya su ilave edilir. Tavada zeytinyağı ısıtılır. Dilimlenen mantar ve yarım yemek kaşığı limon suyu eklenip hafif sotelenir. Kestaneli çorbaya eklenir. Tuz ve karabiber de eklenip hepsi 1-2 dakika kaynatılıp, altı kapatılır. Servis kasesine alınan çorbanın üzerine kruton ekmekler konulur ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
değişik bir lezzet ellerine sağlık
YanıtlaSilmantar yemesem de değişik ve güzel bir çorba olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık değişik bir çorba olmuş
YanıtlaSilNe degisik corba tarifi..ellerine saglik..afiyetler olsun..
YanıtlaSilKestane çorbası çok ilginç geldi bana . ellerinize sağlık.. afiyet şifa olsun
YanıtlaSilÇok duydum hiç tadına bakmadım ve de yemedim ama kestaneyi çok severim başka yemeklerimde kullandım çok lezzet katıyor çorbaya da nasıl lezzet vermiştir kimbilir afiyetler olsun canım.eline sağlık.
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSilHandan Hn.cmmm süper olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇorba ya içilmez mi hiç:)
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...