7 Temmuz 2014 Pazartesi

Beğendili Tavuk

Herkese iyi akşamlar. İftarda konuklarınıza ikram edebileceğiniz hem hafif hem de lezzetli bir tarifim var bu akşam. Genelde etle sunulan beğendiyi alternatif olarak tavukla sunup sofranıza farklı bir lezzet katabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler: ( 4 kişilik)
500 gr.kuşbaşı tavuk göğsü
2 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı salça

tuz
karabiber
1 çay bardağı sıcak su
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Küçük küçük doğranmış soğan zeytinyağında çevrilerek kavrulur. Kuşbaşı tavuk göğsü eklenir ve iyice kavrulana kadar çevrilir ve salça eklenir.1, 2 dakika hepsi karıştırılarak pişirilir. Tuz, karabiber  ve sıcak su eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir. Patlıcanlar közlenip, kabukları soyulur.Çatalla ezilerek püre haline getirilir. Bir kapta tereyağı eritilir, un eklenir karıştırılarak kavrulur. Patlıcan püresi eklenir, karıştırılır. Süt ilave edilir ve hepsi karıştırılır iyice helmeleşince tuzu eklenir biraz daha karıştırılıp, ocaktan alınır. Beğendi servis tabağına alınır ve üzerine tavuk  konulup sıcak olarak yanında sade pilav ile servis edilir.
AFİYET OLSUN

6 yorum:

  1. Patlıcanın her hali ayrı güzel. Bende hafta sonu patlıcanı köfte mantosuyla buluşturdum. Ellerinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor
    Beğendili tavukda ayrı güzel olur
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Hem hafif hem de leziz olur tavukla da. Ellerine emeklerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Patlıcanın her haline bayılırımm:)Ellerine sağlık canım nefis olmuş..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. süper oldu bu tarif akşama ne yapsam diye düşünüyordum tavuk da vaaar, harika, teşekkürler canım tarif için

    YanıtlaSil
  6. beğendi işte ,kim beğenmez ki....ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)