30 Haziran 2014 Pazartesi

Et Şiş



Herkese hayırlı Ramazanlar dilerim. Bu akşam sizlerle paylaşacağım tarif sıcak yaz günlerinde hem kolay hem de sağlıklı bir iftar seçeneği olabilir. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yarım kilo kuşbaşı şişlik et (kuzu ya da dana olabilir)
10 adet cherry domates
4 adet çarliston biber (sivri biber de olabilir)
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Bir kaba zeytinyağı, tuz ve karabiber konulup karıştırılır. Etler kaba ilave edilip bu sos ile iyice karıştırılır ve buzdolabında üç, dört saat dinlenmeye bırakılır. Domatesler ortadan ikiye bölünür. Biberler doğranır. Tahta şişlere  sırayla dinlenmiş kuşbaşı et, domates, biber dizilir. Teflon tavada, fırın ızgarasında ya da mangalda şişler döndürülerek pişirilir. Şişlerin her tarafı iyice pişince ızgaradan alınır, pilav ile birlikte sıcak sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN.

8 yorum:

  1. ellerinize emeklerinize saglik cok guzel olmus bunu mutlaka deneyecegim.....

    YanıtlaSil
  2. Nerelerdesiniz kaç zamandır :)

    Şiş enfes görünüyor, ellerinize sağlık.


    Hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil
  3. Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık. Kokusunu duyar gibiyim :)

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    ellerine sağlık. Çok iştah açıcı bir görüntü.
    Hayırlı ramazanlar dileğiyle,
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. ablacım ellerine sağlık..
    ne kadar güzel görünüyor anlatamam..
    hayırlı iftarlar..

    YanıtlaSil
  6. sizinde ramazanınız mübarek olsun güzel bir kebap çeşidi olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Ziyaretine çok sevindim canım. Bayağıdır bir araya da gelemedik. Bari buradan iyi oldu. Bloğunu da takip etmiyormuşum. Takibe aldım hemen. Bu arada yemeği yazmayı unuttum. Harika görünüyor. Ne kadar pratik. Ellerine sağlık canım. Hayırlı ramazanlar, sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  8. Yarin bendede var:))) ellerinize saglik afiyetler olsun..sevgiler

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)