Herkese hayırlı Ramazanlar dilerim. Bu akşam sizlerle paylaşacağım tarif sıcak yaz günlerinde hem kolay hem de sağlıklı bir iftar seçeneği olabilir. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yarım kilo kuşbaşı şişlik et (kuzu ya da dana olabilir)
10 adet cherry domates
4 adet çarliston biber (sivri biber de olabilir)
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Bir kaba zeytinyağı, tuz ve karabiber konulup karıştırılır. Etler kaba ilave edilip bu sos ile iyice karıştırılır ve buzdolabında üç, dört saat dinlenmeye bırakılır. Domatesler ortadan ikiye bölünür. Biberler doğranır. Tahta şişlere sırayla dinlenmiş kuşbaşı et, domates, biber dizilir. Teflon tavada, fırın ızgarasında ya da mangalda şişler döndürülerek pişirilir. Şişlerin her tarafı iyice pişince ızgaradan alınır, pilav ile birlikte sıcak sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
ellerinize emeklerinize saglik cok guzel olmus bunu mutlaka deneyecegim.....
YanıtlaSilNerelerdesiniz kaç zamandır :)
YanıtlaSilŞiş enfes görünüyor, ellerinize sağlık.
Hayırlı Ramazanlar.
Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık. Kokusunu duyar gibiyim :)
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok iştah açıcı bir görüntü.
Hayırlı ramazanlar dileğiyle,
Sevgiyle kal.
ablacım ellerine sağlık..
YanıtlaSilne kadar güzel görünüyor anlatamam..
hayırlı iftarlar..
sizinde ramazanınız mübarek olsun güzel bir kebap çeşidi olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilZiyaretine çok sevindim canım. Bayağıdır bir araya da gelemedik. Bari buradan iyi oldu. Bloğunu da takip etmiyormuşum. Takibe aldım hemen. Bu arada yemeği yazmayı unuttum. Harika görünüyor. Ne kadar pratik. Ellerine sağlık canım. Hayırlı ramazanlar, sevgiler. :)
YanıtlaSilYarin bendede var:))) ellerinize saglik afiyetler olsun..sevgiler
YanıtlaSil