Herkese iyi akşamlar. Bu akşam sizlere ister sıcak, ister soğuk yenebilecek hazırlanması çok kolay ve çok sağlıklı bir tarifim var. Her zaman ki alternatif tarif isteyenlere öneririm.
Afiyet olsun.
Malzemeler:(8 kişilik)
2 su bardağı kuskus
2 bağ pazı
250 gr. istiridye mantarı
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Kuskus kaynar tuzlu suda haşlanır ve süzülür. Diğer tarafta ayıklanıp iyice yıkanan pazılar süzülür ve büyük büyük doğranır. Tavaya çok az zeytinyağı konulur, pazılar eklenir ve karıştırılarak kavrulurlar. Pazılar çok hafif kavrulunca (diriliğini kaybetmeden) ateşten alınır. Mantarlar ayıklanıp, yıkanıp kağıt havlu ile suları alınır. Kuruyan mantarlar doğranırlar. Pazılar tavadan alınınca tavaya doğranmış mantarlar konulur. Harlı ateşte çevrilerek pişirilirler.(Eğer mantarlar suyunu bırakırsa suyunu çekene kadar çevrilirler). Mantarların rengi dönünce ocağın altı kapatılır. Kuskus bir kaba konulur ve üzerine kavrulmuş pazı ve mantarlar konulur. Tuz ve karabiber eklenir. (İstenirse çok az bir zeytinyağı eklenir. Ben koymadım) Hepsi karıştırılarak iyice harmanlanır, servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis edilir. (Ilık ya da soğuk olarak da servis edebilirsiniz)
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.
Malzemeler:(8 kişilik)
2 su bardağı kuskus
2 bağ pazı
250 gr. istiridye mantarı
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Kuskus kaynar tuzlu suda haşlanır ve süzülür. Diğer tarafta ayıklanıp iyice yıkanan pazılar süzülür ve büyük büyük doğranır. Tavaya çok az zeytinyağı konulur, pazılar eklenir ve karıştırılarak kavrulurlar. Pazılar çok hafif kavrulunca (diriliğini kaybetmeden) ateşten alınır. Mantarlar ayıklanıp, yıkanıp kağıt havlu ile suları alınır. Kuruyan mantarlar doğranırlar. Pazılar tavadan alınınca tavaya doğranmış mantarlar konulur. Harlı ateşte çevrilerek pişirilirler.(Eğer mantarlar suyunu bırakırsa suyunu çekene kadar çevrilirler). Mantarların rengi dönünce ocağın altı kapatılır. Kuskus bir kaba konulur ve üzerine kavrulmuş pazı ve mantarlar konulur. Tuz ve karabiber eklenir. (İstenirse çok az bir zeytinyağı eklenir. Ben koymadım) Hepsi karıştırılarak iyice harmanlanır, servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis edilir. (Ilık ya da soğuk olarak da servis edebilirsiniz)
AFİYET OLSUN.
Süper görünüyor. Ellerinize sağlık. Böyle olsa da kaşıklasam istedim:)
YanıtlaSilbitabak.blogspot.com
eline saglık cok pratik ve eminim lezzetli oluyordur...sevgiler...
YanıtlaSilBlogunuz çok güzel takibime aldım sizi :)
YanıtlaSilSevgiler,
Bende bloguma beklerim http://hayatimakyajla.blogspot.com.tr/
lezzetli eline sağlık canım hemde sağlıklı
YanıtlaSilBu tarif de harika çok sevdim sevgiler...
YanıtlaSilCanım tam benlik tüm sevdiklerim bir arada ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSillezzetli, sağlıklı ve güzel görünüyor "mantarlı pazılı kuskus"...detaylı tarifiniz için teşekkürler, elinize sağlık
YanıtlaSilçok değişik ve güzel bir tarif, ellerine sağlık canım.bundan sonra takipçinim:)
YanıtlaSilsevgiler..
Kuskus Salatasını daha önce denemiştim , ama birdahakin böyle deneyeceğim.
YanıtlaSilSevgiler..
Yorumlarınız için teşekkürler
YanıtlaSilgüzel paylaşımınız için sağolun.. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilgüzel paylaşımınız için sağolun.. ellerinize sağlık..
YanıtlaSil