Herkese güzel bir hafta dilerim. Kışın yaz sebzelerini özleyince onların kurutulmuşlarını kullanmak oldukça başvurduğum bir yöntemdir. Çiçek bamya da kışın bamyayı özlediğimde mutfağımda hemen yerini alır. Özellikle çorbasını çok yaptığım çiçek bamyanın nohutlusunu da çok severim. Kışın hem yaz tatlarını hissetmek hem de soğuk günler için baklagillerden enerji almak isteyenler için bu tarifi öneririm.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
100 gr. çiçek bamya
1 adet kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Çicek bamyalar kaynar tuzlu suda 2,3 dak. haşlanır ve iplikleri temizlenir.Bir tencerede zeytinyağı ısıtılır ve küçük küçük doğranmış soğan konulup kavrulur. Daha önceden haşlanmış olan nohut, bamya, salça ve tuz tencereye konulur ve hepsi çevrilerek harmanlanırlar. Üzerini kaplayacak kadar sıcak su tencereye eklenir ve orta ateşte pişirilir. Pişince ocağın altı kapatılır ve servis tabağına alınan yemek sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
100 gr. çiçek bamya
1 adet kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Çicek bamyalar kaynar tuzlu suda 2,3 dak. haşlanır ve iplikleri temizlenir.Bir tencerede zeytinyağı ısıtılır ve küçük küçük doğranmış soğan konulup kavrulur. Daha önceden haşlanmış olan nohut, bamya, salça ve tuz tencereye konulur ve hepsi çevrilerek harmanlanırlar. Üzerini kaplayacak kadar sıcak su tencereye eklenir ve orta ateşte pişirilir. Pişince ocağın altı kapatılır ve servis tabağına alınan yemek sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
bamya en sevdiğim yemektir.ellerine sağlık canım nefis görünüyor.sımsıcak sevgilerimle..
YanıtlaSilGünaydın, ellerinize sağlık.Nohut ve bamya ikilisine bayılırım, biraz da limon sıkarım içine yerken. Kurutulmuş sebzeler benim de kış yedeklerim arasındadır. Sevgiler,iyi haftalar.
YanıtlaSilEllerine sağlık Handan Hanım nefis bir lezzet görünüyor ekşili ekşili hımmm afiyet şeker olsun sevgilerimle...
YanıtlaSilGüzel olduğu kesin ama en önemlisi besleyiciliği Handancım, ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilYorumlar için teşekkürler
YanıtlaSil