19 Kasım 2012 Pazartesi

Karnabahar Çorbası

Herkese güzel bir hafta dilerim. Kışın en güzel ama  en bahtsız sebzelerinden biri Karnabahar'dır. Çok yararlı olan bu sebze ne yazık ki fazla sevilmemektedir. Son derece faydalı olan bu sebzenin bugün çorbasının tarifi var. Daha önce yayınladığım karnabahar tariflerime karnabahar salatası, fırında mozerella peynirli karnabahar,  fırında kıymalı karnabahar tıklayarak ulaşabilirsiniz. Tarifimin hafif ve sağlıklı olması için süt kullandım siz isterseniz krema ya da yoğurt kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
1  küçük karnabaharın yarısı
1 yemek kaşığı pirinç
1 bardak süt
zeytinyağ
5 su bardağı su
tuz
Hazırlanışı:
Ayıklanıp yıkanan karnabahar çiceklerine ayrılır ve küçük küçük doğranır. Tencerede ısıtılan zeytinyağına eklenen doğranmış karnabahar  sotelenir.(İsterseniz önden haşlayıp, suyunu döküp  ardından zeytinyağında soteleyebilirsiniz) 5 su bardağı su ve ıslatılmış pirinçler  konulup kısık ateşte  20 dakika  kaynamaya bırakılır. Süt  ve tuz ilave edilip bir iki taşım daha kaynatılır.(Ben karnabaharı tane tane olarak bıraktım isterseniz blenderda püre haline getirip sütü ardından ekleyebilirsiniz.) Kaynadıktan sonra altı kapatılır  üzerine kuru nane  serpilip sıcak sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN.


18 yorum:

  1. karnabahar konusunda haklısın..bende allar pullarım...elllerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çorbasını hiç yapmadım. denememde yarar var. Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  3. karnıbaharı kıymalı yapıyorum .. çok beğeniyorum ..bir de çorbasını deneyelim bakalım...

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Kış geliyor artık sürekli yeni çorbalar denemek gerekli.En kısa zaman da deneyeceğim.
    Trabzon hurmalı milkshakeyi yaptım harika oldu.Teşekkürler.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. ellerine saglik hayatim,harika gorunuyor inan,kanser dusmaninin bir tarifi daha...sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Canım ikimizdede Karnabahar çorbası var ellerine sağlık sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  7. Ben çoks everim ama malesef en kalorilisini yani kızartmasını..
    Çorbasınında nefiss olduğuna eminim..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  8. Bu ara karnabahar çorbasını bloglarda çok görüyorum,genelde patatesli.Bu çok hafif ve kolay gözüküyor,kış gecelerine güzel bir alternatif olmuş.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. 2-3 günde ne kadar çok şey kaçırmışsım,canım ellerine sağılık.

    YanıtlaSil
  10. Handancığım çok haklısın ne yazıkki kokusu için çoğu aile pişirmiyor bile, bence yanlış. bu sebzeleri tüketmek gerekir ben haşlamam gerektiğinde bir fincan kadar süt ekliyorum bir diş de sarmısak ekliyorum kokuyu alsın diye.. her türlüsü yapılır ve tüketilir bizde seninde eline sağlık. senin mozzarella peynirli tarifinde çok güzel deneyeceğim en kısa zamanda sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  11. sevdiğimiz bir çorba ,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  12. Ben de karnabahar çorbasını çok seviyorum. Ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. en sevdiğim sebzelerden biridir,sevmeyeni de hiç anlamam,damak tadı işte :)eline sağlık canım...

    YanıtlaSil
  14. namnamnamm:)
    ablacım ellerine sağlık bende karnıbahar sevmeyenleri anlamıyorum nefisssssssssssssssssssss bir sebze:)
    çorbasıda nefiss:) ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  15. ben bayılırım
    bugün pazardan aldım en körpesinden :)

    çorbasını denemedim hiç....
    bakalımnasıl olacak :D

    YanıtlaSil
  16. Bence de kremaya hiç gerek yok, böylesi daha sağlıklı. Karnabaharı sevmeyenler genellikle pişerken çıkardığı kokudan ve gazlı bir sebze oluşundan dolayı sevmiyorlar. Yoksa çiğ çiğ bile kemirilesi bir sebze bu:)) Ellerine sağlık Handancım, taneli pek hoş görünüyor..

    YanıtlaSil
  17. bende senin gibi krema yerine süt tercih ediyorum
    karnıbahar her ne kadar kokusu bol olan bir sebze olsa da seviyorum ben
    eline emeğine sağlık
    kal sağlıcakla...

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)