Herkese güzel bir hafta dilerim. Kışın en güzel ama en bahtsız sebzelerinden biri Karnabahar'dır. Çok yararlı olan bu sebze ne yazık ki fazla sevilmemektedir. Son derece faydalı olan bu sebzenin bugün çorbasının tarifi var. Daha önce yayınladığım karnabahar tariflerime karnabahar salatası, fırında mozerella peynirli karnabahar, fırında kıymalı karnabahar tıklayarak ulaşabilirsiniz. Tarifimin hafif ve sağlıklı olması için süt kullandım siz isterseniz krema ya da yoğurt kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
1 küçük karnabaharın yarısı
1 yemek kaşığı pirinç
1 bardak süt
zeytinyağ
5 su bardağı su
tuz
Hazırlanışı:
Ayıklanıp yıkanan karnabahar çiceklerine ayrılır ve küçük küçük doğranır. Tencerede ısıtılan zeytinyağına eklenen doğranmış karnabahar sotelenir.(İsterseniz önden haşlayıp, suyunu döküp ardından zeytinyağında soteleyebilirsiniz) 5 su bardağı su ve ıslatılmış pirinçler konulup kısık ateşte 20 dakika kaynamaya bırakılır. Süt ve tuz ilave edilip bir iki taşım daha kaynatılır.(Ben karnabaharı tane tane olarak bıraktım isterseniz blenderda püre haline getirip sütü ardından ekleyebilirsiniz.) Kaynadıktan sonra altı kapatılır üzerine kuru nane serpilip sıcak sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Malzemeler:
1 küçük karnabaharın yarısı
1 yemek kaşığı pirinç
1 bardak süt
zeytinyağ
5 su bardağı su
tuz
Hazırlanışı:
Ayıklanıp yıkanan karnabahar çiceklerine ayrılır ve küçük küçük doğranır. Tencerede ısıtılan zeytinyağına eklenen doğranmış karnabahar sotelenir.(İsterseniz önden haşlayıp, suyunu döküp ardından zeytinyağında soteleyebilirsiniz) 5 su bardağı su ve ıslatılmış pirinçler konulup kısık ateşte 20 dakika kaynamaya bırakılır. Süt ve tuz ilave edilip bir iki taşım daha kaynatılır.(Ben karnabaharı tane tane olarak bıraktım isterseniz blenderda püre haline getirip sütü ardından ekleyebilirsiniz.) Kaynadıktan sonra altı kapatılır üzerine kuru nane serpilip sıcak sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
karnabahar konusunda haklısın..bende allar pullarım...elllerinize sağlık
YanıtlaSilÇorbasını hiç yapmadım. denememde yarar var. Afiyet olsun..
YanıtlaSilkarnıbaharı kıymalı yapıyorum .. çok beğeniyorum ..bir de çorbasını deneyelim bakalım...
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Kış geliyor artık sürekli yeni çorbalar denemek gerekli.En kısa zaman da deneyeceğim.
Trabzon hurmalı milkshakeyi yaptım harika oldu.Teşekkürler.
Sevgiyle kal.
ellerine saglik hayatim,harika gorunuyor inan,kanser dusmaninin bir tarifi daha...sevgiler...
YanıtlaSilCanım ikimizdede Karnabahar çorbası var ellerine sağlık sevgiler:)))
YanıtlaSilBen çoks everim ama malesef en kalorilisini yani kızartmasını..
YanıtlaSilÇorbasınında nefiss olduğuna eminim..
Ellerine sağlık canım..
Bu ara karnabahar çorbasını bloglarda çok görüyorum,genelde patatesli.Bu çok hafif ve kolay gözüküyor,kış gecelerine güzel bir alternatif olmuş.Elinize sağlık.
YanıtlaSil2-3 günde ne kadar çok şey kaçırmışsım,canım ellerine sağılık.
YanıtlaSilHandancığım çok haklısın ne yazıkki kokusu için çoğu aile pişirmiyor bile, bence yanlış. bu sebzeleri tüketmek gerekir ben haşlamam gerektiğinde bir fincan kadar süt ekliyorum bir diş de sarmısak ekliyorum kokuyu alsın diye.. her türlüsü yapılır ve tüketilir bizde seninde eline sağlık. senin mozzarella peynirli tarifinde çok güzel deneyeceğim en kısa zamanda sevgiyle kal..
YanıtlaSilsevdiğimiz bir çorba ,ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilBen de karnabahar çorbasını çok seviyorum. Ellerinize sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilen sevdiğim sebzelerden biridir,sevmeyeni de hiç anlamam,damak tadı işte :)eline sağlık canım...
YanıtlaSilnamnamnamm:)
YanıtlaSilablacım ellerine sağlık bende karnıbahar sevmeyenleri anlamıyorum nefisssssssssssssssssssss bir sebze:)
çorbasıda nefiss:) ellerine sağlık:)
şifalı çorba içilir gülüm:))
YanıtlaSilben bayılırım
YanıtlaSilbugün pazardan aldım en körpesinden :)
çorbasını denemedim hiç....
bakalımnasıl olacak :D
Bence de kremaya hiç gerek yok, böylesi daha sağlıklı. Karnabaharı sevmeyenler genellikle pişerken çıkardığı kokudan ve gazlı bir sebze oluşundan dolayı sevmiyorlar. Yoksa çiğ çiğ bile kemirilesi bir sebze bu:)) Ellerine sağlık Handancım, taneli pek hoş görünüyor..
YanıtlaSilbende senin gibi krema yerine süt tercih ediyorum
YanıtlaSilkarnıbahar her ne kadar kokusu bol olan bir sebze olsa da seviyorum ben
eline emeğine sağlık
kal sağlıcakla...