Herkese güzel ve hayırlı bir Cuma günü dilerim. Mevsimin en güzel meyvelerinden biri olan Trabzon Hurması ne yazık ki pek çok kimse tarafından sevilmiyor. Cennet Hurması olarak da bilinen hurmanın kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiği,sindirim sistemini güçlendirdiği, kansızlığa iyi geldiği ve kolestrolü düşürdüğü belirtiliyor.
Sağlık deposu bu meyveyi ne yazık ki kızım da sevmediği için hurma bizim evde şekilden şekile girmektedir. Bu tatlı da kızıma hurmayı yedirmek için yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan bir tatlıdır ve kızımın favorileri arasındadır. Hurma sevmeyen çocuklara ve tabi ki büyüklere hurmayı yedirmek için bu tatlıyı güzel bir alternatif olarak siz de deneyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 adet olgun Trabzon hurması
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
5 su bardağı su
yarım tatlı kaşığı tarçın
dövülmüş fındık
Hazırlanışı:
Ayıklanıp çekirdekleri çıkarılıp, kabukları soyulan hurmalar blender ile püre haline getirillir. Püre halindeki hurma, un, tozşeker, su bir tencereye konulur ve mikser ile iyice çırpılır. Orta derece ateşte yavaş yavaş karıştırılarak pişirilir. Hafif kaynamaya başlayınca tarçın eklenir ve karıştırılır. Koyulaşıp, muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır ve kaselerin yarısına kadar boşaltılır. Üzerine dövülmüş fındık konulur (istediğiniz miktarda koyabilirsiniz) Üzerine tekrar karışım dökülür. Hafif ılınınca buzdolabına konulur ve iyice soğuması beklenir. İyice soğuyunca buzdolabından çıkarılır ve soğuk olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN
Sağlık deposu bu meyveyi ne yazık ki kızım da sevmediği için hurma bizim evde şekilden şekile girmektedir. Bu tatlı da kızıma hurmayı yedirmek için yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan bir tatlıdır ve kızımın favorileri arasındadır. Hurma sevmeyen çocuklara ve tabi ki büyüklere hurmayı yedirmek için bu tatlıyı güzel bir alternatif olarak siz de deneyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 adet olgun Trabzon hurması
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
5 su bardağı su
yarım tatlı kaşığı tarçın
dövülmüş fındık
Hazırlanışı:
Ayıklanıp çekirdekleri çıkarılıp, kabukları soyulan hurmalar blender ile püre haline getirillir. Püre halindeki hurma, un, tozşeker, su bir tencereye konulur ve mikser ile iyice çırpılır. Orta derece ateşte yavaş yavaş karıştırılarak pişirilir. Hafif kaynamaya başlayınca tarçın eklenir ve karıştırılır. Koyulaşıp, muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır ve kaselerin yarısına kadar boşaltılır. Üzerine dövülmüş fındık konulur (istediğiniz miktarda koyabilirsiniz) Üzerine tekrar karışım dökülür. Hafif ılınınca buzdolabına konulur ve iyice soğuması beklenir. İyice soğuyunca buzdolabından çıkarılır ve soğuk olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN
Çok keyifli bir tarif olmuş..Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok güzel görünüyor :) hurmayı sevmeyenlerin bu tatlıyı sevmesi harika o zaman :) hiç yemedim denemeliyim muhakkak :)
YanıtlaSilBiz ailecek çok severiz hurmayı,burada da çok var (Almanya) tam mevsimi zaten hiç kaçırmayız alırım.Ama bir türlü tatlısını yapıp yemek Kismet olmadı.
YanıtlaSilEline sağlık cnm hayırlı cumalar dilerim.
Selam ve dua ile...
Hayırlı cumalar Handancım. sapancanın her yeri hurma dolu. Geçen hafta kaynım koca torba getirmiş. şimdi biraz daha olmasını bekliyorum bende de güzel tarifler gelecek. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilbende çok severim bu cennet hurmalarini, bu tarifi bilmiyordum ellerine saglik :)
YanıtlaSiltatlısını hiç denemedim ama yapmak isterim, bizim evde tarçınlı herşey sevilir, teşekkürler, ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık handancım.süper görünüyor...
YanıtlaSilhayırlı cumalar ... benımkıler bayılıyor az önce yedıler hatta bende yapıyrum oğullarıma benzerini.ellerıne sağlık canım nefıs gorunuyor.
YanıtlaSilnefis bir görüntü canım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.
YanıtlaSilBen reçelini yaptım daha yeni:)
YanıtlaSilTadı az mayhoşu olsa da ,sevildi,yenildi:)
Tatlısı daha hoş geldi bana, denemeliyim ilk fırsatta.
Ellerine sağlık canım..
Sevgilerimle..
hurma sevilmez mi hiç,bayılırım,ellerine sağlık harika görünüyor...
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Tarife bayıldım.
Sevgiyle kal.
Handancım ellerine sağlık çok severim
YanıtlaSilsevgiler...
Farklı ve yaratıcı tariflere bayılıyorum, hemen denemeliyim.süper
YanıtlaSilMerhaba , biz www.bugununfirsati.com ailesi olarak web sitenizi gerçekten çok beğeniyoruz.
YanıtlaSil