Herkese güzel bir akşam dilerim. Havalar soğuduğu için artık yavaş yavaş daha fazla karbonhidratlı yiyeceklere ihtiyacımız artacak. Zengin bir karbonhidrat deposu olan bulgur aynı zamanda lif bakımından da oldukça zengindir. İçerdiği B1 vitaminleri, sinir ve sindirim sistemi için faydalıdır. Doymamış yağa sahip olup,toplam yağ oranı düşük olduğu için sağlıklı bir besindir. Kolestrol içermez. Pilav yapacağım zaman mümkün olduğunca bu sağlık deposu besini kullanmaya çalışıyorum. Her türlü sebzenin, bakliyatın çok yakıştığı bulguru bugün etli olarak yaptım. Afiyet olsun.
Malzemeler: (6 kişilik)
2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gr.kuşbaşı dana eti
3 su bardağı sıcak su
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Et küçük bir tencerede suyunu salıp, yeniden çekene kadar kavrulur. Üzerini geçecek kadar su eklenir ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. Zeytinyağı bir tencerede ısıtılır, içine küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve kavrulur. Üzerine salça ve yıkanmış, süzülmüş bulgur eklenir. Birkaç dakika kavrulduktan sonra sıcak su ve pişmiş et ilave edilir. Tuzu konulur, tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu tamamen çekince tencerenin üstüne kağıt havlu konulup, kapağı kapatılır. 10 dak. demlendikten sonra servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Ellerine emklerine saglik canim afiyetler olsun.
YanıtlaSiletli bulgur pilavı,
YanıtlaSilhiç yemedim...
ama
denemeye değer...
ellerine sağlık:)
ellerine sağlık canım cok severim bulgur pilavını
YanıtlaSilellerine sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler
Tabii ya, pilav ve et hep yanyana düşünülür ama birararda hiç akla gelmez. Çok iyi fikir, ellerine sağlık Handancım..
YanıtlaSilBulgurun her şeklini çok seviyorum,ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilHergün bıkmadan yiyebilecek kadar çok seviyorum bulgur pilavını..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..