Herkese güzel bir gün dilerim. Sonunda Bahar geldi hava gerçekten çok güzel insanın içine mutluluk doluyor uzun süren kıştan dolayı ne kadar çok özlemişiz bu güzel havaları. Pazarda da bahar sebzeleri kendini gösterdi bunlardan biri de taze bakla. Daha önce kıymalısının ve zeytinyağlısının tarifini verdiğim baklayı çok taze ve körpecik görünce pişirmeye kıyamadım ve salata olarak hazırladım. Sizlere de öneririm. Afiyet olsun.
Malzemeler:
yarım kg. bakla
1 yemek kaşığı un
2 limonun suyu
yarım demet dereotu
Zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı
Baklalar ayıklanıp, yıkanır, küçük küçük doğranır. Doğranan bakla, un ve 1 limonsuyu konulmuş suda bir süre (maks. 10 dak.) bekletilir. Bir tencerede tuz eklenmiş su kaynatılır ve baklalar kaynayan suya konulup çok hafif haşlanır. Haşlanan baklalar bir kaba konulur, üzerine ince ince doğranmış dereotu, zeytinyağı, bir limonsuyu ve tuz eklenir ve hepsi iyice karıştırılarak harmanlanır. Servis tabağına alınır ve servis yapılır.(İsterseniz salataya dövülmüş bir diş sarımsak da ekleyebilirsiniz)
AFİYET OLSUN
Günaydın bakla benim için en güzel bahar yemeği,salata olarak hiç yapmamıştım elinize sağlık hemen not ettim sevgiler.
YanıtlaSilHer zaman ki gibi enfes görünüyor yine. Eline sağlık. sevgilerle...
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerinize saglık :)
YanıtlaSilgörüntü muhteşem... yazın geldiğini müjdeliyor taze sebzeler ;) gelsin artık yaz!!!
YanıtlaSilözlemişim baklayı, henüz yapamadım ama görünce canım çekti şimdi:) elinize sağlık...
YanıtlaSilNe güzel bakla sofralarda yer almaya başlamış bile...Yılın en sevdiğim zamanı....
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,yiyyenlere de afiyet olsun...
sevgiler..
Taze baklanın yaprağını bulabilirsen, onun da salatasını dene nefis oluyor. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilBaklayı severim ama içli içli olunca daha severim. çerez gibi içlerini yemek en sevdiğimdir:)
YanıtlaSilMerhaba, ellerinize sağlık herşey çok güzel görünüyor! bloğunuz da çok güzel, ben de sizi beklerim bloğuma, sevgilerimle... :)
YanıtlaSilwww.LensMarket.Com
yazın sevilecek bir yanını buldum!
YanıtlaSilzeyntinyağlılar :D
baklayı kayınvalidemde yemiştim ilk... güzel ve sağlıklı bir alternatifolmuşşu günler için.. ellerine sağlık
YanıtlaSilbiz ya kavurmasını ya böreğini yaparız. kavurmayı bol limon ve yanında taze sarmısak ile muhteşem.
YanıtlaSileline sağlık
Dereotu da nasıl da yakışır. Hımm hımm ellerine sağlık Handan ablacım:)
YanıtlaSilMerhaba arkadaşım hayırlı cumalar dilerim blogunuzda farklı birbirinden leziz tarifler var ellerine saglık taze bakla salatası harika
YanıtlaSilBaklayı her haliyle severim,enfes.
YanıtlaSileline sağlık canım,çok severm, nefis görünüyor..
YanıtlaSiltam zamanı baklanın yaşasın bahar geldi : ) ellerine sağlık
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK NE GÜZEL GÖRÜNÜYOR...
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok severim baklayı:) ben sadece dere otu kullanmam fazla .
YanıtlaSilMis gibi kokmuştur o şimdi...
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Hiç böyle yapmak aklıma gelmemişti, hazır rejimdeyken deneyeyim :)
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkür ederim.
YanıtlaSilBaklayı bir iki senedir yemeye başladım, bol dereotlu çok seviyorum. Fakat salatasını hiç yemedim, denemek lazım ellerinize sağlık..
YanıtlaSilelinize sağlık bakla en çok sevdiğim yemek çok güzel görünüyor,ayrıca bloğumu ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ederim.sevgiler :)
YanıtlaSilellerinize sağlık bakla çok güzel görünüyor, uzun süredir size yazmak istedim ,bloğumu katıldığınıza çok memnun oldum teşekkür ederim sizinde bloğunuz çok güzel..sevgiler :)
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil