19 Kasım 2011 Cumartesi

Edirne - Tava Ciğeri

Herkese güzel bir hafta sonu dilerim. Geçtiğimiz günlerde iş nedeni ile Edirne'ye gittiğimde meşhur Edirne Ciğerini denedim. Bu nefis ciğeri yediğim yeri de bugün sizlerle paylaşmak istiyorum. Gittiğim ciğerci "Meşhur Edirne Ciğercisi-Kazım&İlhan Usta"isminde ve şehirde oldukça ünlü bir yer. Ciğeri tadınca ününü gerçekten hakettiğini anladım. 1967'de açılan ve bugün Balıkpazarı-Osmaniye cad.N:69 - Edirne adresinde hizmet veren lokanta "100 Tarihi Lokanta" kitabında haklı yerini almış.


Pekçok ünlünün Edirne'ye gittiğinde uğramadan geçmediği bir durak burası. Duvarları bu ünlülerin fotoğraflarıyla dolu.




Ciğer gelene kadar sofraya öncelikle kuru biber kızartması ve nefis yoğurt geliyor. Taze ekmekle bunları yiyerek ciğeri bekliyorsunuz.


Her gün taze kesilen ciğerle yapılan meşhur Edirne Tava Ciğerini denemek istiyorsunuz Kazım&İlhan Usta Ciğercisine uğramanızı öneririm.




AFİYET OLSUN

21 yorum:

  1. yöresel lezzetleri her zaman merak ederim eminimki çok lezzetlidir sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. canım,Edirne ye gelmişken seni görebilmeyi çok isterdim.tava ciğerimizi ne güzel anlatmışsın.afiyet şeker olsun.bir daha gelirsen mutlaka görüşelim.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Tekirdağlıyım ve Edirnede akrabalarım var.Edirne ciğerinden okadar çok yedimki ımmmmmmm:) bayılırım.Kazım ustanın yeride süperdir harika bi yere gitmişsiniz.Tam yeridir orası.Ciğer sevmeyen biriyim ama orda yapılana ciğer demek biraz zor.Çok değişik bir tad alıyor ciğer.İnanın bu resimlerle yemiş kadar oldum.Biberin lezzetide harikadır.Sofraya bakakaldım.Hala bakıyorum:))yıyemesemde görmek kafi..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Yerinde tadına bakılması gereken lezzetlerden biri ciğer tava tabii. Ben en çok kızarmış kuru bibere şaşırıyorum. Seveyim mi sevmeyeyim mi bilemedim, arada kaldım.

    YanıtlaSil
  5. ben ciğer yemiyorum ama görüntü çok güzel canım.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. seneye yine arabayla gitmeyi planlıyoruz o kadar güzel anlatmışsınki çorbacıdan sonra oraya uğrayalım:)
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  7. Her gittiğimde muhakkak yerim..o biberler ne güzel değil mi..

    Sevgiler selamlar..

    YanıtlaSil
  8. Offffffff offfffff 3 yıl önce Edirne'de yemiştik bu nefis ciğerden :)

    YanıtlaSil
  9. geçen sene sadece ciğer yemek ve müze-arasta gezmek için Edirne'ye gittim günü birlik - kuru baklava yanıma kar kaldı. mutlaka yerinde yenmeli bence Handan Haımcığım. Afiyet olsun, soğuk bir şehir tatları ile zenginleşiyor.

    YanıtlaSil
  10. bayılıyorum senin iş nedeniyle gittiğin yerlerden paylaşımlarına afiyet olsun : )

    YanıtlaSil
  11. Yolum hiç o taraflara düşmedi,bu tadı erinde yemeyi isterim.Biber kızartması kuru biberden mi acaba?Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Bizde ciğer pek sevilmez ama biber kızartması herzaman sevilir.Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Afiyet olsun valla canım nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
  14. Biber kızartması ve yoğurt muhteşem.Afiyet Olsun.Edirne'ye gidersek uğrarız.Eşim çok sever:)

    YanıtlaSil
  15. Eşimde iş için gittiğinde hep yerinde yer :) dıyorum sırf orda yemek için benı de gotur dıye bakalım sözü var ama ne zaman kısmet olacak :) afiyet olsunn

    sevgiler,

    YanıtlaSil
  16. Ben de geçen sene gitmiştim aynı restorana. Nasıl hafif ve lezzetli yapıyorlar tadı hala damağımda.
    (Bu arada en nihayet tanışabildiğimiz için de çok mutluyum.)
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  17. Handancım, süper bir sofra. Ciğeri çok severim. Biber kızartması acaba kuru biberden mi yapılmış?
    Afiyet olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Ah be Handancım bitirdin beni afiyet şeker olsun

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Erguvan vakti, sevgili Sare biberler kuru biberdi.

    YanıtlaSil
  20. Yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)