21 Kasım 2011 Pazartesi

Cordon Bleu

Herkese güzel bir hafta dilerim. Fransızların meşhur yemeği Cordon Bleu'nun bugün tavuklu versiyonu var soframızda. Afiyet olsun.
Malzemeler: (4kişilik)
4 adet tavuk göğüs eti
8 dilim salam
8 dilim kaşar peyniri
yarım su bardağı un
yarım su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Tavukgöğüsleri et döveceği ile iyice dövülüp inceltilir(Ben kasaba dövdürdüm)Tavukların her iki tarafına tuz ve karabiber serpilir.Tavuk göğsünün tek tarafına önce salamlar ardından peynirler konulur ve diğer taraf üzerine kapatılır. Tavuk göğsünün uçları birbirine bir bıçak arkası ile vurularak yapıştırılır. Tavuk göğüsleri önce una, ardından çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da galeta ununa bulanır. Bir tavada zeytinyağı kızdırılır ve tavukgöğüsleri bu yağda arkası önü çevrilerek kızartılır. Kızartılan tavuklar fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alınır. Yağı alındıktan sonra servis tabağına alınan tavuklar sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

38 yorum:

  1. kocaman bir hııııımmmmmmmmmmmmmmmm
    haftaya güzel başlamak için denemeli : )

    YanıtlaSil
  2. ohhh misss:) geçen kış lezitta fabrika gezisine gittik, orada birebir yapılışını izledik, ilk kızartma aşaması çok kısa sürmekte ve çıktıkları ilk hal puf böreğini anımsatmakta bir kere daha bu tada aşık oldum ahh hala o blue larda gözüm vardır:) yapım aşamasında tatmamıza izin vermemişlerdi sonrasında sofrayı önümüze serselerde o anki ilk çıkışı ve azımızın suyunun akışını hala dün gibi anımsıyorum. sizinki ise tam aile işi olmuş, insan yurt dışında olsa, domuz ve benzeri ürün var mıdır endişesi taşısa evde kendinin de yapabileceği bir ürün olmuş şahane, ellerinize sağlık:)Birgün korede yaşar hayalime kavuşursam sizi anıp bu tarifi uygulamak isterim:D işte bahsettiğim lezita gezimiz:
    http://pudratozu.blogspot.com/2011/03/lezita-etkinligi-2011.html

    YanıtlaSil
  3. Tavuklusunuda,kırmız etle yapılanıda çok seviyorum..
    Kızartılan herşeyin lezzeti bambaşka güzel..
    Ellerine sağlık canım
    İyi haftalar.

    YanıtlaSil
  4. Hep marketten hazır alıyorum,bir de evde deneyeyim,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. süper görünüyor cokta severim ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık handancım.tavuklu çok güzel olmuş....bende tavuklusunu yapmıştım bir kaç kez iyiki hatırlattın hafta içi bende yapayım.güzel bir gün diliyorum öptüm.

    YanıtlaSil
  7. canım ellerıne sağlık tadına baksam şöyle kenarından bu lezzetli yemeğin,olmaz mı,olur olur hem de mis gibi olur

    YanıtlaSil
  8. Çok sevdiğim bu tavuk yemeğinin tarifini en kısa zamanda deneyeceğim.Hazırları var piyasada biliyorsunuz.Ama ilk çıktığı zamandan bu yana bayağı bi değişime uğradılar artık pek küçük ve tatsız tuzsuz hale getirdikleri için almıyordum.

    YanıtlaSil
  9. yapımı gerçekten basitmiş.ismi çok şaşaalı durunca zormuş gibi gelmişti.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar;
    Üniversite yıllarımda aldığım kiloların tek sebebidir kendisi.
    Çok severim,ellerinize sağlık:)

    Görüntü mükemmel, eminim tadı da öyledir...

    YanıtlaSil
  11. hiç tatmadım ve yapmadım Handancım, ne beceriksizim, iyi ki sizler varsınız, nefis, denicem inşallah.

    YanıtlaSil
  12. ellerine saglık canım ben peynirsiz yapıyorum anca yiyorum...sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık canım. Bizim evde bu çok sevilen bir yiyecektir. Gerçekten nefis yapmışsıni harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  14. gerçekten harika görünüyor canım.hem farklı hemde lezzetli bir tarif.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. ayy ne güzel bırsey bu boyle , tadını dusunmek bıle ıstemıyorum ellerıne saglık Handan ablacım ,

    sevgiler,

    YanıtlaSil
  16. Allah yemek aşkı olan bizlere Cordon Blue'larda okumamızı nasip eder inşallah. Amin.

    Tarif çok güzel. Eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  17. hiç yemedim yapmadım. ama süper görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  18. Çok iştah açıcı ve leziz bir görüntü ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  19. Çok lezzetli ve şık bir yemek,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  20. hazırın tadından bıktığımızdan uzun zamandır almıyorum..ama sizin tarifiniz çok güzel görünüyor..tadı da öyledir eminim ki..artık evde mis gibi yaparım..teşekkürler paylaşımınız için..sevgiler:)

    YanıtlaSil
  21. ooo görüntü nefis ellerine sağlık Handancım harikasın... sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  22. ellerine sağlık ablacım..
    nefis görünüyor bu yemek:)
    mutlu haftalar dilerim..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  23. Nefis bir lezzet, ellerinize sağlık. Afiyet olsun.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Cordon Blue denince aklıma Julia Child geldi. Bu ara kendisiyle pek haşır neşir olduğumdan olsa gerek. Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  25. harika gorunuyor canim ya, tavuk hastayim hem. salamla çok guzel ikili olmus ellerin dert görmezsin

    YanıtlaSil
  26. kaşarlar da pek güzel görünüyor aradan.. ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  27. çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık


    http://sonsuzdekorasyon.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  28. Ah işte buna bayılırım. En çok sipariş verdiğim yemek. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  29. Ellerine sağlık canım hiç yapmadım ama harika görünüyor denemek isterim sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  30. ayyyyy çok severimmm harika görünüyor :P

    YanıtlaSil
  31. himmm :) bakip bakip iç çekiyorum… ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  32. bayılırım ellerine sağlık Handan ablacım:)

    YanıtlaSil
  33. Tavuk sevenler için nefis bir tarif vermişsin. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  34. Hmmm..Hazır almaya değmeyecek kadar pratikmiş be Handancım..Paylaşımın için sağol..Not edeceğim..Sevgiler, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  35. Görüntüsüyle lezzetini anlatıyor ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  36. º°❤
    Olá, amiga!
    Passei para ver a receita do dia.
    Boa semana!
    Beijinhos. º° ✿
    ♫° Brasil
    ·.♪
    ❤♥

    YanıtlaSil
  37. Yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  38. Ellerinize sağlık. güzel bir tarif olmuş. farklılık arayanlara tevsiye edilir. Eğitim Blog

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)