Herkese güzel bir hafta dilerim. Fransızların meşhur yemeği Cordon Bleu'nun bugün tavuklu versiyonu var soframızda. Afiyet olsun.
Malzemeler: (4kişilik)
4 adet tavuk göğüs eti
8 dilim salam
8 dilim kaşar peyniri
yarım su bardağı un
yarım su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Tavukgöğüsleri et döveceği ile iyice dövülüp inceltilir(Ben kasaba dövdürdüm)Tavukların her iki tarafına tuz ve karabiber serpilir.Tavuk göğsünün tek tarafına önce salamlar ardından peynirler konulur ve diğer taraf üzerine kapatılır. Tavuk göğsünün uçları birbirine bir bıçak arkası ile vurularak yapıştırılır. Tavuk göğüsleri önce una, ardından çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da galeta ununa bulanır. Bir tavada zeytinyağı kızdırılır ve tavukgöğüsleri bu yağda arkası önü çevrilerek kızartılır. Kızartılan tavuklar fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alınır. Yağı alındıktan sonra servis tabağına alınan tavuklar sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
kocaman bir hııııımmmmmmmmmmmmmmmm
YanıtlaSilhaftaya güzel başlamak için denemeli : )
ohhh misss:) geçen kış lezitta fabrika gezisine gittik, orada birebir yapılışını izledik, ilk kızartma aşaması çok kısa sürmekte ve çıktıkları ilk hal puf böreğini anımsatmakta bir kere daha bu tada aşık oldum ahh hala o blue larda gözüm vardır:) yapım aşamasında tatmamıza izin vermemişlerdi sonrasında sofrayı önümüze serselerde o anki ilk çıkışı ve azımızın suyunun akışını hala dün gibi anımsıyorum. sizinki ise tam aile işi olmuş, insan yurt dışında olsa, domuz ve benzeri ürün var mıdır endişesi taşısa evde kendinin de yapabileceği bir ürün olmuş şahane, ellerinize sağlık:)Birgün korede yaşar hayalime kavuşursam sizi anıp bu tarifi uygulamak isterim:D işte bahsettiğim lezita gezimiz:
YanıtlaSilhttp://pudratozu.blogspot.com/2011/03/lezita-etkinligi-2011.html
Tavuklusunuda,kırmız etle yapılanıda çok seviyorum..
YanıtlaSilKızartılan herşeyin lezzeti bambaşka güzel..
Ellerine sağlık canım
İyi haftalar.
Hep marketten hazır alıyorum,bir de evde deneyeyim,ellerine sağlık.
YanıtlaSilsüper görünüyor cokta severim ellerine saglik.
YanıtlaSilellerine sağlık handancım.tavuklu çok güzel olmuş....bende tavuklusunu yapmıştım bir kaç kez iyiki hatırlattın hafta içi bende yapayım.güzel bir gün diliyorum öptüm.
YanıtlaSilcanım ellerıne sağlık tadına baksam şöyle kenarından bu lezzetli yemeğin,olmaz mı,olur olur hem de mis gibi olur
YanıtlaSilÇok sevdiğim bu tavuk yemeğinin tarifini en kısa zamanda deneyeceğim.Hazırları var piyasada biliyorsunuz.Ama ilk çıktığı zamandan bu yana bayağı bi değişime uğradılar artık pek küçük ve tatsız tuzsuz hale getirdikleri için almıyordum.
YanıtlaSilyapımı gerçekten basitmiş.ismi çok şaşaalı durunca zormuş gibi gelmişti.ellerine saglık.
YanıtlaSilMerhabalar;
YanıtlaSilÜniversite yıllarımda aldığım kiloların tek sebebidir kendisi.
Çok severim,ellerinize sağlık:)
Görüntü mükemmel, eminim tadı da öyledir...
hiç tatmadım ve yapmadım Handancım, ne beceriksizim, iyi ki sizler varsınız, nefis, denicem inşallah.
YanıtlaSilellerine saglık canım ben peynirsiz yapıyorum anca yiyorum...sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. Bizim evde bu çok sevilen bir yiyecektir. Gerçekten nefis yapmışsıni harika görünüyor.
YanıtlaSilgerçekten harika görünüyor canım.hem farklı hemde lezzetli bir tarif.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilayy ne güzel bırsey bu boyle , tadını dusunmek bıle ıstemıyorum ellerıne saglık Handan ablacım ,
YanıtlaSilsevgiler,
Allah yemek aşkı olan bizlere Cordon Blue'larda okumamızı nasip eder inşallah. Amin.
YanıtlaSilTarif çok güzel. Eline sağlık canım.
hiç yemedim yapmadım. ama süper görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok iştah açıcı ve leziz bir görüntü ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilÇok lezzetli ve şık bir yemek,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilhazırın tadından bıktığımızdan uzun zamandır almıyorum..ama sizin tarifiniz çok güzel görünüyor..tadı da öyledir eminim ki..artık evde mis gibi yaparım..teşekkürler paylaşımınız için..sevgiler:)
YanıtlaSilooo görüntü nefis ellerine sağlık Handancım harikasın... sevgilerimle...
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilnefis görünüyor bu yemek:)
mutlu haftalar dilerim..
sevgiler..
Nefis bir lezzet, ellerinize sağlık. Afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler...
Cordon Blue denince aklıma Julia Child geldi. Bu ara kendisiyle pek haşır neşir olduğumdan olsa gerek. Emeğine sağlık.
YanıtlaSilharika gorunuyor canim ya, tavuk hastayim hem. salamla çok guzel ikili olmus ellerin dert görmezsin
YanıtlaSilkaşarlar da pek güzel görünüyor aradan.. ellerine emeklerine sağlık canım.
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilhttp://sonsuzdekorasyon.blogspot.com/
Ah işte buna bayılırım. En çok sipariş verdiğim yemek. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım hiç yapmadım ama harika görünüyor denemek isterim sevgilerimle...
YanıtlaSilayyyyy çok severimmm harika görünüyor :P
YanıtlaSilhimmm :) bakip bakip iç çekiyorum… ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilbayılırım ellerine sağlık Handan ablacım:)
YanıtlaSilTavuk sevenler için nefis bir tarif vermişsin. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilHmmm..Hazır almaya değmeyecek kadar pratikmiş be Handancım..Paylaşımın için sağol..Not edeceğim..Sevgiler, ellerine sağlık..
YanıtlaSilGörüntüsüyle lezzetini anlatıyor ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilº°❤
YanıtlaSilOlá, amiga!
Passei para ver a receita do dia.
Boa semana!
Beijinhos. º° ✿
♫° Brasil
·.♪
❤♥
Yorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. güzel bir tarif olmuş. farklılık arayanlara tevsiye edilir. Eğitim Blog
YanıtlaSil