Güzel bir haftasonu geçirmenizi dilerim. Haftasonu kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden yumurtalı ekmeği evde kalan bayat ekmekler değerlendiği için özellikle severim. Bu lezzetli ekmekler sade olarak yenildiği gibi bizim ailede üzerlerine reçel sürülerek yenildiği için çocukların vazgeçilmezidir. Brezilya seyahatimde Brezilya'da da sabah kahvaltılarında bizim yumurtalı ekmeğimizin aynısı yaptıklarını gördüm yalnız orada yumurtaya buladıktan sonra ayrıca ekmeklerin üzerine tarçın ekip o şekilde kızartıp servis ediyorlar. Denemek isteyenlere duyurulur. Afiyet olsun.
Malzemeler:
6 dilim bayat ekmek (tost ekmeği de olabilir)
3 adet yumurta
yarım su bardağı süt
tuz
karabiber
sıvıyağ
Hazırlanışı:
Bir kasede yumurtalar iyice çırpılır. İçine süt, tuz ve karabiber eklenip hepsi karıştırılarak harmanlanır. İnce dilimlenmiş ekmek dilimleri(Evde bayat ekmek olmadığı için ben tost ekmeği kullandım)tek tek yumurtalı karışıma batılırıp, kısa bir süre karışımın içinde tutulup karışımı çekmesi beklenir. Bir tavada sıvıyağı kızdırılır ve ekmeklerin her iki tarafı da kızarana kadar kızartılır. Kızaran ekmekler kağıt havlu üzerine alınıp biraz bekletilir. Servis tabağına alınan ekmekler yanında istenen bir reçel ile birlkte sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Canımmm ellerine sağlık bizde bayılırız yumurtalı ekmeğe mutlu hafta sonları öpüyorum.
YanıtlaSilbayılırım ne zamandır yapmıyoruz aklıma getirdiniz ellerinize sağlık sevgiler:)
YanıtlaSilBen de ekmek bayatlayınca hemen ertesi gün yumurtalı ekmek yaparım ve çok severim.Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilMerhaba Handancım:)) Tariflerine baktım hepsi birbirinden nefis olmuşlar ellerine sağlık.
YanıtlaSilBu sefer bende Brezilya usulu yaparım tarçınlı tarçınlı bi kasede yanına bal yıllık izindeyim zati fazla enerji için sahile koşar adımlar la yürüyüşe giderim marş marş... Öptüm canım....
eline sağlık handancım iki günde bir yaparım bende oğlum sever:)
YanıtlaSilsevgilerimle
özellikle haftasonu kahvaltılarında ben de yaparım, aslında ne zaman olsa yerim de:))))
YanıtlaSilayyy bayılırımm, hele de taze ot atılırsa içine süper olur. ellerine sağlık. sevgiler...
YanıtlaSilÖzellikle kışın sık sık hazırlarım.Evde bayat ekmek olduğu zaman mutlaka bende yaparım.Ama az yağda kızartırım.Ellerine sağlık canım.Sevgilerimi bıraktım...
YanıtlaSilAhhh ah annem çok yapardı nasıl sevinirdik 11 kardeşiz biz her zaman yapılmazdı yani,ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSiloğğ tarçın mı? vay denemli. akşam eve geç geldik açız ama halimiz yok derken annem çay demledi ben de dolaptaki dilinli ekmekleri yumurtalayıp pişirdim. süt+yumurta sarısı çırptım teflonda yazğsız pişirdik baya lezzetli oldu. annemler bir tane! ellerin dert görmesin:)
YanıtlaSilBu diyette yarın sabah kahvaltısına yapmakta kesin kaararlıyım.ellerine sağlık anım..
YanıtlaSiltarçını çok severim ama tatlılardı. yumurtalı ekmek de nasıl olur acaba tereddütdeyim:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım, yanına bir de çanakkale domatesi varsa mımm:)
çocukken keyifle yediğimiz bir lezzet...Annem için atılmayacak ekmekleri değerlendirmek bizim mükafat gibi bir kahvaltı :)
YanıtlaSilçok severim hemde çokkk çocuklarda bayılır ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilEline sağlık arkadaşım bizim de vazgeçilmezlerimizdendir yumurtalı ekmek tam bir kahvaltılık sevgiler...
YanıtlaSilkalp kalbe karşı...bu sabah bende yumurtalı ekmek yaptım...ama doğumgünü pastam daha şık olduğu için tarif yarına kaldı...
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSilHımmm nefis ellerinize sağlık..Bizim mutfağında popüler kahvaltılıkların dan..:)) Hatta kış aylarında kekik ve pul biberde katıyoruz...:)))
YanıtlaSilŞimdi doğru diğer tarifelerinize gidiyoruz..İzninizle Face de ki sayfamda da yayımlamak istiyorum sayfanızı..:))) Teşekkürler..