30 Haziran 2011 Perşembe
Gazpacho
Bu sene yaz gelmeyecek gailba. Sabah başka hava, öğlen başka hava, akşam başka hava. Sıcak günleri göremiyoruz ama ben sıcak yaz günleri için güzel bir alternatif olarak size İspanyolların meşhur soğuk çorbası Gazpacho'nun tarifini vermek istiyorum. Umarım yapılması çok kısa ve kolay olan ama bir o kadar da lezzetli bu soğuk çorbayı içebileceğimiz sıcak yaz günlerine bir an önce kavuşuruz. Afiyet olsun.
Malzemeler: 4 kişilik
1 kilo doğranmış domates
1 tane doğranmış salatalık
2 dilim ekmek içi
1 tane doğranmış kırmızı biber
2 diş dövülmüş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
tuz
Hazırlanışı:
Doğranmış domatesler, doğranmış salatalık, dövülmüş sarımsak, doğranmış kırmızı biber, ekmek içi ve bir su bardağı soğuk su bir blender'da iyice karıştırılır. İyice karışan karışım süzgeçten geçirilerek bir kaba süzülür. İçine tuz ve sirke ilave edilip, karıştırılır. Bir, iki saat mümkünse bir gece buzdolabında ağzı kapalı olarak dinlenmeye bırakılır. Servis için kaseye alınan çorbanın içine buz parçacıkları atılarak soğuk olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Havalar hep böyle gider umarım özelliklede Ramazanda:)
YanıtlaSilBu çorbayı denemekten hep korkuyorum nedense.
Çok leziz görünüyor,ellerine sağlık canım..
Canım,
YanıtlaSilo ne güzel bir görüntü öyle. Tadını çok merak ettim. Sevdiğim tatlar bir araya gelmiş eminim çok lezzetlidir.
Havalar inşallah en kısa zamanda düzelir de yazı görürüz. Baharı görmeden yaz geldi. Yazı görmeden de kış geri gelmez inşallah.
Sevgiyle kal.
Elinize sağlık.Gazpacho'yu ben çok seviyorum.Yazın domates harika oluyor.Bir de üzerinde kızarmış ekmekler.Nefis...
YanıtlaSilSevgili Handan, gazpaçoyu kendim hiç denemedim ama bir restoranda çok beğenmiştim.. bizim kültürümüze de biraz yabancı olduğu için aslında yaz sıcağında çok rehat denenebilir bence de.. nasıl yoğurtlu soğuk çorbamız var bu da bence farklı bir lezzette çorba sonuçta.. ellerine sağlık. sevgiler.
YanıtlaSilAblacım ellerine sağlık degişik bir çorba olmuş.
YanıtlaSilAfiyet bal olsun.
Sevgiler
Ilk kez bir restauranta içmistim ve gerçekten tam yazlik soguk bir çorba, mis gibi. Ellerin dert görmezsin canim
YanıtlaSilCanım güzel bir çorbadır bu, bende severek yerim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerinize saglik, cok guzel gorunuyor.
YanıtlaSilÇok değişik bir çorba olmuş ellerine sağlık,ismi de ilginç...
YanıtlaSilpes ediyorum bizim batırıktan sonra soğuk çorba tarzı şeyler mümkün geliyor bana ama henüz tamadım...ilk fırsatta yapacağım....ellerinize sağlıkk
YanıtlaSilçok ilginç bir çorba ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilHımmm ilk defa duydum.Domates canavarı olarak mutlaka denemeliyim.Ne de güzel görünüyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSilEvet, domatesli soguk bir corba sicak günlerde keyifle icilir dogrusu. Ellerine saglik.
YanıtlaSilHem de pişirilmeden..Offff nefis valla..Fikir süper..Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSil