4 Temmuz 2011 Pazartesi

Domatesli Izgara Patlıcan

Herkese güzel bir hafta dilerim. Bu hafta yaza yakışır şekilde sıcak geçecekmiş.(Hava raporları böyle söylüyor) Havalar sıcak geçecekse yemeklerin de daha hafif olması gerekiyor. Bu nedenle haftaya oldukça hafif bir tarifle başlıyorum. Bu tarifteki ızgarayı ister tek başına tazecik tam tahıllı bir dilim ekmek ile isterseniz de etlerle birlikte tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik)
2 tane patlıcan
yarım kilo cherry domates
2 diş dövülmüş sarımsak
2 tatlı kaşığı kapari
125 gr. İzmir tulum peyniri
bir kaç tane taze fesleğen yaprağı
sıvıyağ
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Izgara ısıtılır. Patlıcanlar yıkanıp, alacalı soyulup,ince ince dilimlenirler. İki tarafları da fırça yardımı ile yağlanır ve ızgaraya konulur. İki tarafı da pişene kadar ızgara da tutulurlar. Diğer tarafta teflon tavada çok az sıvıyağ ısıtılır, içine dövülmüş sarımsak ve ortadan bölünmüş domatesler konulur ve hafifçe çevrilerek domatesler yumuşamaya başlayana kadar sotelenirler. Üzerlerine yıkanmış süzülmüş kapariler eklenir ve birkaç kez birlikte çevrilirler. Bir tepsiye patlıcanlar yerleştirilir, üzerlerine domatesler, kapariler konulup, tuz ve karabiber serpilir. En son olarak da üstlerine küçük parçalara ayrılmış peynirler serpilir. Tepsi fırının ızgarasına konulur ve peynirler yumuşayıncaya kadar pişirilirler. Peynirler tamamen erimeden tepsi fırından alınır(peynir, kaşar peyniri gibi tüm yüzeyi kaplayıp, tamamen erimeyecektir) Fırından çıkarılan patlıcanların en üstüne bir kaç fesleğen yaprağı serpilir ve sıcak sıcak taze tam tahıllı ekmek ile tek başına yenilir ya da etlerin yanına servis edilir.
AFİYET OLSUN.

23 yorum:

  1. Bugün hissettirdi sıcaklar kendini. Bakalım ne göreceğiz:)

    Çok nefis bir tarif olmuş canım, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Que delícia!Bela combinação, queijo e tomate!

    YanıtlaSil
  3. Mükemmel gözüküyor. Domates ve patlıcan en sevdiğim ikili..
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ben direk tahıllı ekmekle yemek istiyorum Handan ablacım. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Değişik ve hafif bir tarif olmuş, Ellerine sağlık arkadaşım iyi haftalar...

    YanıtlaSil
  6. Günaydınlar sevgili Handan, güzel bir hafta olsun hepimize. tarif gerçektende tam yaz yemeği.. Hafif ve çok lezzetli görünüyor zaten, eline sağlık. sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  7. Yine alternatif bir tarifle başlamışsınız haftaya. Patlıcan ve peynir, eminim çok yakışmıştır, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Cok hafif bir o kadar da leyyetli gorunuyor. Bu aksam icin harika bir deneme olacak benim icin o zaman :)

    YanıtlaSil
  9. domates, patlıcan, sarımsak, tadı çok güzeldir eminim, görüntü harika, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık. Sunumu yeter bence :)

    YanıtlaSil
  11. Bayıldım açıkcası,Elleribe sağlık canım.

    YanıtlaSil
  12. çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  13. Enfes görünüyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. mevsim yaz ya sebzelerin kokusu geliyor sanki resimlerden....ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  15. ellerıne saglık tam yaz yemegı...

    YanıtlaSil
  16. ablacım dileklerin için çok teşekkürler herşey yolunda şükür.ızgara patlıcanın nefis görünüyor,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  17. tam da benim favorim olur. bu sıcak yaz günlerinde.

    YanıtlaSil
  18. Kapariyi cok severim,nasil bir aroma verdigini tahmin edebiliyorum
    ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  19. tarif hem pratik ve hem hafif ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  20. Oldukça pratik ve hafif olan bu patlıcan yemeğine asla hayır demem üstelik patlıcanı da pek severim:) Ellerine sağlık Handanım, öperim...

    YanıtlaSil
  21. Yorumlarınız için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  22. İlk arkadaş toplantımızda hemen denedim bu farklı tarifi. Deneyen herkes beğendi, tekrar ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)