Herkese güzel bir hafta dilerim. Bu hafta yaza yakışır şekilde sıcak geçecekmiş.(Hava raporları böyle söylüyor) Havalar sıcak geçecekse yemeklerin de daha hafif olması gerekiyor. Bu nedenle haftaya oldukça hafif bir tarifle başlıyorum. Bu tarifteki ızgarayı ister tek başına tazecik tam tahıllı bir dilim ekmek ile isterseniz de etlerle birlikte tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik)
2 tane patlıcan
yarım kilo cherry domates
2 diş dövülmüş sarımsak
2 tatlı kaşığı kapari
125 gr. İzmir tulum peyniri
bir kaç tane taze fesleğen yaprağı
sıvıyağ
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Izgara ısıtılır. Patlıcanlar yıkanıp, alacalı soyulup,ince ince dilimlenirler. İki tarafları da fırça yardımı ile yağlanır ve ızgaraya konulur. İki tarafı da pişene kadar ızgara da tutulurlar. Diğer tarafta teflon tavada çok az sıvıyağ ısıtılır, içine dövülmüş sarımsak ve ortadan bölünmüş domatesler konulur ve hafifçe çevrilerek domatesler yumuşamaya başlayana kadar sotelenirler. Üzerlerine yıkanmış süzülmüş kapariler eklenir ve birkaç kez birlikte çevrilirler. Bir tepsiye patlıcanlar yerleştirilir, üzerlerine domatesler, kapariler konulup, tuz ve karabiber serpilir. En son olarak da üstlerine küçük parçalara ayrılmış peynirler serpilir. Tepsi fırının ızgarasına konulur ve peynirler yumuşayıncaya kadar pişirilirler. Peynirler tamamen erimeden tepsi fırından alınır(peynir, kaşar peyniri gibi tüm yüzeyi kaplayıp, tamamen erimeyecektir) Fırından çıkarılan patlıcanların en üstüne bir kaç fesleğen yaprağı serpilir ve sıcak sıcak taze tam tahıllı ekmek ile tek başına yenilir ya da etlerin yanına servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Bugün hissettirdi sıcaklar kendini. Bakalım ne göreceğiz:)
YanıtlaSilÇok nefis bir tarif olmuş canım, ellerine sağlık..
Que delícia!Bela combinação, queijo e tomate!
YanıtlaSilMükemmel gözüküyor. Domates ve patlıcan en sevdiğim ikili..
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Ben direk tahıllı ekmekle yemek istiyorum Handan ablacım. Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilDeğişik ve hafif bir tarif olmuş, Ellerine sağlık arkadaşım iyi haftalar...
YanıtlaSilGünaydınlar sevgili Handan, güzel bir hafta olsun hepimize. tarif gerçektende tam yaz yemeği.. Hafif ve çok lezzetli görünüyor zaten, eline sağlık. sevgiyle kal..
YanıtlaSilYine alternatif bir tarifle başlamışsınız haftaya. Patlıcan ve peynir, eminim çok yakışmıştır, ellerinize sağlık
YanıtlaSilCok hafif bir o kadar da leyyetli gorunuyor. Bu aksam icin harika bir deneme olacak benim icin o zaman :)
YanıtlaSildomates, patlıcan, sarımsak, tadı çok güzeldir eminim, görüntü harika, ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor canım ellerine sağlık. Sunumu yeter bence :)
YanıtlaSilBayıldım açıkcası,Elleribe sağlık canım.
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilEnfes görünüyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilmevsim yaz ya sebzelerin kokusu geliyor sanki resimlerden....ellerinize sağlık...
YanıtlaSilellerıne saglık tam yaz yemegı...
YanıtlaSilablacım dileklerin için çok teşekkürler herşey yolunda şükür.ızgara patlıcanın nefis görünüyor,ellerine sağlık...
YanıtlaSiltam da benim favorim olur. bu sıcak yaz günlerinde.
YanıtlaSilBayildim bu tarife...
YanıtlaSilKapariyi cok severim,nasil bir aroma verdigini tahmin edebiliyorum
YanıtlaSilellerinize saglik
tarif hem pratik ve hem hafif ellerine sağlık canım
YanıtlaSilOldukça pratik ve hafif olan bu patlıcan yemeğine asla hayır demem üstelik patlıcanı da pek severim:) Ellerine sağlık Handanım, öperim...
YanıtlaSilYorumlarınız için çok teşekkürler.
YanıtlaSilİlk arkadaş toplantımızda hemen denedim bu farklı tarifi. Deneyen herkes beğendi, tekrar ellerinize sağlık.
YanıtlaSil