Herkese güzel bir gün dilerim. Bugün yılın en uzun günü o yüzden en sevdiğim gün bugündür. Hergün keşke böyle aydınlık ve güzel olsa kışın havanın erkenden kararmasından nefret ediyorum neyse o günleri daha yeni atlattık yaz günlerinin tadını çıkaralım. Arpa şehriye bizde çorba kadar pilavda da çok sevilir. Et yemeklerinin yanında yoğurt ya da cacık ile sunulur. Bugün soframızda olsun dedim ve yapımı çok kolay bu tarifi sizlerle paylaştım. Afiyet olsun.
Malzemeler:(4 kişilik)
1,5 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Tencereye tereyağı ve zeytinyağı konulur ve ısıtılır. İçine şehriyenin yarısı konulur ve renkleri hafif dönene kadar kavrulur. Şehriyelerin rengi hafif dönünce kalan şehriye eklenir, sıcak su ve tuz konulur. Kapağı kapalı olarak pişirilir ve suyu çektirilir. Suyunu çekince altı kapatılır, ağzına kağıt havlu konulup ağzı kapalı olarak demlenmeye bırakılır. 10-15 dak. demlendikten sonra servis tabağına alınıp, servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Bu pilavın boğazımdan kayıp gitmesine bayılıyorum:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Günaydın canım,gerçekten etlere çok yakışıyor,ellerine kollarına sağlık.
YanıtlaSilElinize sağlık,ben de pek severim bu pilavı ama illaki içine bir şeyler koyarım.Bir de böyle deneyeyim.Sevgiler.
YanıtlaSilHandan ablacım ellerine sağlık bende çok severim bu pilavı. Ya haftasonu bir merhabalaşamadan gitmişsin. seni bir gördüm bir daha baktığımda yoktun:) O zaman öpemedim şimdi öpüyoruuuumm:)
YanıtlaSilmis gibi kokulu kokulu olmuştur ne güzel.ellerine sağlık canım.öpüyorum.
YanıtlaSilben bayılırım bu pilava. ve gerçekten çok lezzetli oluyor
YanıtlaSiloglumun en sevdigi pilav oldugu için sık sık yaparım.ellerine saglık.
YanıtlaSilailecek severiz et yemeklerinin yanına çok yakışıyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSilHandancım gün ışığı hep bol olsa değil mi.. pilav nefis gözüküyor,ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler..
Handan'cım ellerine sağlık çok leziz öpüyorum.
YanıtlaSilellerine sağlık canım. Pirinç pilavından sıkılanlar için birebir olmuş:)
YanıtlaSilsize katılıyorum ben de kış aylarını sevmem. hava karanlık olunca benimde içim kararıyor otamatikman etkileniyorm. ellerinize sağlık çok güzel olmuş..
YanıtlaSilHayatimda bir defa yaptim sehriyeli pilavi. Tekrar aklima koydun :) Ellerine saglik canim tereyag kokusu geldi sanki burnuma :)
YanıtlaSilbu pilavı ben çok seviyorum..hatırlattığın için teşekkürler..ellerine sağlık handancım..
YanıtlaSilellerine sağlık handancın.bayılrım.
YanıtlaSilyıne nefıs olmuslar bu arad sız hıc ugramıyor ve ızlmeıyorsunuz:(
YanıtlaSilkussemmı acaba:)))))))
ellerinize sağlık,nefis görünüyor. herkes bilmez bu pilavı. benim annem de yapar bazen, bayılırım:)
YanıtlaSilçocukluktan kalmadır kokusu bana, o zaman kara pilav derdim sonradan adını öğrendim, ama ne kokardı ev tereyağında kavrulurken arpa şehriyeler! kokular yönetiyor bizi:)
YanıtlaSilBENDE ARADA BİR YAPARIM ET YEMEKLERİNEDE ÇOK YAKIŞTIRIRIM:)ELİNE SAĞLIK GÜZEL BİR SEÇİM:)
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE
unutmuştum bugün 21 haziran ve en uzun gün olduğunu. iyiki hatırlattın gerçi gece şu an ama olsun :) insanda keyifli bir duygu uyandırıyor. yaz tatiline çıkmayı iple çekiyorum şu an. arpa şehriye pilavı kesinlikle harika bir pilav. bizde de çok sevilir canım ellerine sağlık. kucak dolusu sevgiler.
YanıtlaSilMerhabalar ..sehrine her seye yakışıyor.başlı basına da güzel olmuş..ellrinize saglik....bloğunuz çok güzel.bu arada bende beklerim bloğuma sevgiler aymucaa
YanıtlaSilellerine sağlık tereyağlısına bayılırım:))
YanıtlaSilsevgiler
ellerıne sağlık canım mis gibi kokusu burnuma geldi,sevgiler...
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSilyarın misafirim var, yaz gününde pilavdansa bu daha hafif olur deneyeceğim, güzel tarif için teşekkürler
YanıtlaSilHep yapmayı düşünüp ama bir türlü yapmaya fırsat bulamadığım bir pilavdı. Sayenizde sitede görünce tekrar aklıma geldi ve bu akşam yaptım. Çok da güzel oldu, Ecem bile afiyetle yedi. Güzel tarifiniz için tekrar teşekkürler...
YanıtlaSil