21 Haziran 2011 Salı

Arpa Şehriye Pilavı

Herkese güzel bir gün dilerim. Bugün yılın en uzun günü o yüzden en sevdiğim gün bugündür. Hergün keşke böyle aydınlık ve güzel olsa kışın havanın erkenden kararmasından nefret ediyorum neyse o günleri daha yeni atlattık yaz günlerinin tadını çıkaralım. Arpa şehriye bizde çorba kadar pilavda da çok sevilir. Et yemeklerinin yanında yoğurt ya da cacık ile sunulur. Bugün soframızda olsun dedim ve yapımı çok kolay bu tarifi sizlerle paylaştım. Afiyet olsun.
Malzemeler:(4 kişilik)
1,5 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Tencereye tereyağı ve zeytinyağı konulur ve ısıtılır. İçine şehriyenin yarısı konulur ve renkleri hafif dönene kadar kavrulur. Şehriyelerin rengi hafif dönünce kalan şehriye eklenir, sıcak su ve tuz konulur. Kapağı kapalı olarak pişirilir ve suyu çektirilir. Suyunu çekince altı kapatılır, ağzına kağıt havlu konulup ağzı kapalı olarak demlenmeye bırakılır. 10-15 dak. demlendikten sonra servis tabağına alınıp, servis yapılır.
AFİYET OLSUN

26 yorum:

  1. Bu pilavın boğazımdan kayıp gitmesine bayılıyorum:)

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. Günaydın canım,gerçekten etlere çok yakışıyor,ellerine kollarına sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık,ben de pek severim bu pilavı ama illaki içine bir şeyler koyarım.Bir de böyle deneyeyim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Handan ablacım ellerine sağlık bende çok severim bu pilavı. Ya haftasonu bir merhabalaşamadan gitmişsin. seni bir gördüm bir daha baktığımda yoktun:) O zaman öpemedim şimdi öpüyoruuuumm:)

    YanıtlaSil
  5. mis gibi kokulu kokulu olmuştur ne güzel.ellerine sağlık canım.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. ben bayılırım bu pilava. ve gerçekten çok lezzetli oluyor

    YanıtlaSil
  7. oglumun en sevdigi pilav oldugu için sık sık yaparım.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  8. ailecek severiz et yemeklerinin yanına çok yakışıyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. Handancım gün ışığı hep bol olsa değil mi.. pilav nefis gözüküyor,ellerine sağlık..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Handan'cım ellerine sağlık çok leziz öpüyorum.

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık canım. Pirinç pilavından sıkılanlar için birebir olmuş:)

    YanıtlaSil
  12. size katılıyorum ben de kış aylarını sevmem. hava karanlık olunca benimde içim kararıyor otamatikman etkileniyorm. ellerinize sağlık çok güzel olmuş..

    YanıtlaSil
  13. Hayatimda bir defa yaptim sehriyeli pilavi. Tekrar aklima koydun :) Ellerine saglik canim tereyag kokusu geldi sanki burnuma :)

    YanıtlaSil
  14. bu pilavı ben çok seviyorum..hatırlattığın için teşekkürler..ellerine sağlık handancım..

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık handancın.bayılrım.

    YanıtlaSil
  16. yıne nefıs olmuslar bu arad sız hıc ugramıyor ve ızlmeıyorsunuz:(

    kussemmı acaba:)))))))

    YanıtlaSil
  17. ellerinize sağlık,nefis görünüyor. herkes bilmez bu pilavı. benim annem de yapar bazen, bayılırım:)

    YanıtlaSil
  18. çocukluktan kalmadır kokusu bana, o zaman kara pilav derdim sonradan adını öğrendim, ama ne kokardı ev tereyağında kavrulurken arpa şehriyeler! kokular yönetiyor bizi:)

    YanıtlaSil
  19. BENDE ARADA BİR YAPARIM ET YEMEKLERİNEDE ÇOK YAKIŞTIRIRIM:)ELİNE SAĞLIK GÜZEL BİR SEÇİM:)
    SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  20. unutmuştum bugün 21 haziran ve en uzun gün olduğunu. iyiki hatırlattın gerçi gece şu an ama olsun :) insanda keyifli bir duygu uyandırıyor. yaz tatiline çıkmayı iple çekiyorum şu an. arpa şehriye pilavı kesinlikle harika bir pilav. bizde de çok sevilir canım ellerine sağlık. kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Merhabalar ..sehrine her seye yakışıyor.başlı basına da güzel olmuş..ellrinize saglik....bloğunuz çok güzel.bu arada bende beklerim bloğuma sevgiler aymucaa

    YanıtlaSil
  22. ellerine sağlık tereyağlısına bayılırım:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  23. ellerıne sağlık canım mis gibi kokusu burnuma geldi,sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  25. yarın misafirim var, yaz gününde pilavdansa bu daha hafif olur deneyeceğim, güzel tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil
  26. Hep yapmayı düşünüp ama bir türlü yapmaya fırsat bulamadığım bir pilavdı. Sayenizde sitede görünce tekrar aklıma geldi ve bu akşam yaptım. Çok da güzel oldu, Ecem bile afiyetle yedi. Güzel tarifiniz için tekrar teşekkürler...

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)