17 Şubat 2011 Perşembe

Lüfer Izgara

Herkese güzel bir gün dilerim. Elimde oldukça fazla tarif birikti. Bugün onlardan birini hemen yayınlamak istiyorum çünkü daha fazla beklerse iyice mevsimi geçecek (biraz geçti ama idare edin) Balıklar içinde en sevdiğim ve neslini tüketmekte olduğumuz için kahrolduğum Lüfer evde yaptığım balıklarım başında gelir. Yanında her türlü yeşillik ve salata ile tüketilen Lüfer'in ardından yenilen fırında sıcak helva ile nefis bir akşam yemeği gerçekleşebilir. Afiyet olsun.
Malzemeler:
İstenilen adette lüfer
zeytinyağı
tuz
biber
Hazırlanışı:
Pulları ve içi iyice ayıklanıp, temizlenen balıklar güzelce yıkanırlar. Bu arada ızgara ısıtılır. Süzülen balıkların iki tarafına tuz ve karabiber serpilip, ızgara teline zeytinyağı sürülür. Balıkların iyi pişmesi için her iki tarafı bıçakla çizilir ve yağlanmış ızgaraya konulurlar. Izgaraya konulan balıklar iki tarafı da iyice pişene kadar çevrilirerek pişirilir. Pişen balıklar, servis tabağına alınıp, roka, turp ve yeşil salata eşliğinde sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.

25 yorum:

  1. neslinin azalması ne kötü , markette görmüştüm sanki...aklıma düşmüşken yapayım bari...ellerinize sağlık..güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. En sevdiğim balıktır lüfer. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  3. bende hafta bir mutlaka balık yapmaya özen gösteriyorum cumaları balık günü ilan ettim:) eline sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. çok lezzetli görünüyor canım benim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Hımm nefis görünüyor ellerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  6. Canım benim tabağı alıp kaçsam olur
    mu ellerine sağlık.Sesini duymak bü
    yük mutluluktu öpüyorum.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Ayrıca şifa kaynağı bir lezzet.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  8. çok güzel olmuş ellerine sağlık canımcım

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık harika olmuş. olsada yesek sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık handancım .en sağlıklı yemek.

    YanıtlaSil
  11. ne kadar sağlıklı ve lezzet dolu bir tabak ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Handan ablacım ellerine emeklerine sağlık..
    lğferi bende çoks eviyorum..
    neslinin devamlılığı ile ilgili umarım tutarlı çalışmalar yapılır..

    YanıtlaSil
  13. Acıktım Handan'cığım..))

    YanıtlaSil
  14. Harika görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Ellerınıze saglık .Balıktan guzel ve saglıklı yemek var mı?Sevgıler..

    YanıtlaSil
  16. Bilinçli ve farkındalığı yüksek bireyler olursak besinlerimizin ellerimizin arasından kayıp gitmesini izlemek zorunda kalmayız.
    Avlanmak güzel hobi ancak doğru bir şekilde yapılması ve belirli kurallara bağlanması gerekli.
    Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Balık bu hiç güzel olmaz mı:)

    YanıtlaSil
  17. Balıktan lezzetlisi var mı? Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  18. Tek kelime ile harika olmus, ellerinizee saglik, nefis bir goruntu.

    Cok sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  19. Bugün bende de balik var komsu, ellerine saglik... :)

    YanıtlaSil
  20. Canim ablacim ellerine saglik sevgilerimle

    YanıtlaSil
  21. Harika bayılıyorum ızgara balığa helvayla da ne süper olur ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. canımmm,
    ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.bu sene pek balık yapmadım,üzülüyorum şimdi:( hayırlı geceler.sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Yorumlarınız için teşekkürler ve sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. Balik cok saglikli bir besin kaynagi. Keske hepimiz sik sik tuketebilsek. Cok guzel gozukuyor, luferi cok severim. Ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  25. Lüferi genelde babamlarda yeriz biz evleri daha müsait olduğu için ızgara veya mangalda:)Bak canım çekti ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)