Herkese güzel bir gün dilerim. Elimde oldukça fazla tarif birikti. Bugün onlardan birini hemen yayınlamak istiyorum çünkü daha fazla beklerse iyice mevsimi geçecek (biraz geçti ama idare edin) Balıklar içinde en sevdiğim ve neslini tüketmekte olduğumuz için kahrolduğum Lüfer evde yaptığım balıklarım başında gelir. Yanında her türlü yeşillik ve salata ile tüketilen Lüfer'in ardından yenilen fırında sıcak helva ile nefis bir akşam yemeği gerçekleşebilir. Afiyet olsun.
Malzemeler:
İstenilen adette lüfer
zeytinyağı
tuz
biber
Hazırlanışı:
Pulları ve içi iyice ayıklanıp, temizlenen balıklar güzelce yıkanırlar. Bu arada ızgara ısıtılır. Süzülen balıkların iki tarafına tuz ve karabiber serpilip, ızgara teline zeytinyağı sürülür. Balıkların iyi pişmesi için her iki tarafı bıçakla çizilir ve yağlanmış ızgaraya konulurlar. Izgaraya konulan balıklar iki tarafı da iyice pişene kadar çevrilirerek pişirilir. Pişen balıklar, servis tabağına alınıp, roka, turp ve yeşil salata eşliğinde sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Malzemeler:
İstenilen adette lüfer
zeytinyağı
tuz
biber
Hazırlanışı:
Pulları ve içi iyice ayıklanıp, temizlenen balıklar güzelce yıkanırlar. Bu arada ızgara ısıtılır. Süzülen balıkların iki tarafına tuz ve karabiber serpilip, ızgara teline zeytinyağı sürülür. Balıkların iyi pişmesi için her iki tarafı bıçakla çizilir ve yağlanmış ızgaraya konulurlar. Izgaraya konulan balıklar iki tarafı da iyice pişene kadar çevrilirerek pişirilir. Pişen balıklar, servis tabağına alınıp, roka, turp ve yeşil salata eşliğinde sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
neslinin azalması ne kötü , markette görmüştüm sanki...aklıma düşmüşken yapayım bari...ellerinize sağlık..güzel görünüyor...
YanıtlaSilEn sevdiğim balıktır lüfer. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilbende hafta bir mutlaka balık yapmaya özen gösteriyorum cumaları balık günü ilan ettim:) eline sağlık
YanıtlaSilsevgiler..
çok lezzetli görünüyor canım benim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilHımm nefis görünüyor ellerine sağlık canım....
YanıtlaSilCanım benim tabağı alıp kaçsam olur
YanıtlaSilmu ellerine sağlık.Sesini duymak bü
yük mutluluktu öpüyorum.
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Ayrıca şifa kaynağı bir lezzet.
YanıtlaSilSaygılarımla.
çok güzel olmuş ellerine sağlık canımcım
YanıtlaSilellerinize sağlık harika olmuş. olsada yesek sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık handancım .en sağlıklı yemek.
YanıtlaSilne kadar sağlıklı ve lezzet dolu bir tabak ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilHandan ablacım ellerine emeklerine sağlık..
YanıtlaSillğferi bende çoks eviyorum..
neslinin devamlılığı ile ilgili umarım tutarlı çalışmalar yapılır..
Acıktım Handan'cığım..))
YanıtlaSilHarika görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerınıze saglık .Balıktan guzel ve saglıklı yemek var mı?Sevgıler..
YanıtlaSilBilinçli ve farkındalığı yüksek bireyler olursak besinlerimizin ellerimizin arasından kayıp gitmesini izlemek zorunda kalmayız.
YanıtlaSilAvlanmak güzel hobi ancak doğru bir şekilde yapılması ve belirli kurallara bağlanması gerekli.
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Balık bu hiç güzel olmaz mı:)
Balıktan lezzetlisi var mı? Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilTek kelime ile harika olmus, ellerinizee saglik, nefis bir goruntu.
YanıtlaSilCok sevgi ve selamlar...
Bugün bende de balik var komsu, ellerine saglik... :)
YanıtlaSilCanim ablacim ellerine saglik sevgilerimle
YanıtlaSilHarika bayılıyorum ızgara balığa helvayla da ne süper olur ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilcanımmm,
YanıtlaSilellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.bu sene pek balık yapmadım,üzülüyorum şimdi:( hayırlı geceler.sevgiler
Yorumlarınız için teşekkürler ve sevgiler.
YanıtlaSilBalik cok saglikli bir besin kaynagi. Keske hepimiz sik sik tuketebilsek. Cok guzel gozukuyor, luferi cok severim. Ellerinize saglik...
YanıtlaSilLüferi genelde babamlarda yeriz biz evleri daha müsait olduğu için ızgara veya mangalda:)Bak canım çekti ellerine sağlık canım
YanıtlaSil