Herkese hayırlı ve güzel bir Cuma günü dilerim. Tatlı krizine girdiğinizde ağır bir tatlı yiyip ardından vicdan azabı çekip, "bu tatlıyı niye yedim" diye söylenmek istemiyorsanız işte size bu krizi bastıracak bir alternatif. Elmalı Milföyün hazırlanması çok basit ama tadı bir o kadar güzel . Üzerine serpilen pudra şekeri ve tarçın ile görüntüsü ve tadı daha da güzelleşiyor. Afiyet Olsun.
Malzemeler:(2 kişilik)
4 adet Iglo Milföy hamuru
1 adet elma
1 tatlı kaşığı toz şeker
istenilen miktarda tarçın
istenilen miktarda pudra şekeri
Hazırlanışı:
Milföy hamurlarından iki tanesinin ortası ister kurabiye kalıplarıyla, ister bardak yardımıyla çıkarılır ve ortası boş kalır (Ben yuvarlak olarak yaptım. Kurabiye kalıplarıyla istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.) Ortası boş kalan milföy hamurları diğer iki milföy hamurunun üzerine oturtulur ve kenarları iyice bastırılır. Diğer tarafta ayıklanmış ve rendelenmiş elma teflon tavaya konulur. İçine toz şeker ilave edilir(toz şekeri ağız tadınıza göre azaltıp, çoğaltabilirsiniz. Üzerine daha sonra pudra şekeri ve tarçın ilave edildiği için şekeri fazla koymanıza gerek yok ama tabi ki son karar sizin) Elma tavada rengi dönene ve bıraktığı suyu çekene kadar şekerle birlikte karıştırılarak kavrulur. Elmalar pişince milföylerin ortasındaki boş kısma yerleştirilir. Tüm malzeme bolca konulur. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de milföyler kabarana ve kenarları kızarana kadar pişiririlir. Pişince fırından alınır ve üzerine pudra şekeri ile tarçın serpilip, sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Malzemeler:(2 kişilik)
4 adet Iglo Milföy hamuru
1 adet elma
1 tatlı kaşığı toz şeker
istenilen miktarda tarçın
istenilen miktarda pudra şekeri
Hazırlanışı:
Milföy hamurlarından iki tanesinin ortası ister kurabiye kalıplarıyla, ister bardak yardımıyla çıkarılır ve ortası boş kalır (Ben yuvarlak olarak yaptım. Kurabiye kalıplarıyla istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.) Ortası boş kalan milföy hamurları diğer iki milföy hamurunun üzerine oturtulur ve kenarları iyice bastırılır. Diğer tarafta ayıklanmış ve rendelenmiş elma teflon tavaya konulur. İçine toz şeker ilave edilir(toz şekeri ağız tadınıza göre azaltıp, çoğaltabilirsiniz. Üzerine daha sonra pudra şekeri ve tarçın ilave edildiği için şekeri fazla koymanıza gerek yok ama tabi ki son karar sizin) Elma tavada rengi dönene ve bıraktığı suyu çekene kadar şekerle birlikte karıştırılarak kavrulur. Elmalar pişince milföylerin ortasındaki boş kısma yerleştirilir. Tüm malzeme bolca konulur. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de milföyler kabarana ve kenarları kızarana kadar pişiririlir. Pişince fırından alınır ve üzerine pudra şekeri ile tarçın serpilip, sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
elmalı her tadı severim.ellerine sağlık canım.harika olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilOhh oh gelsin milföyler:)
YanıtlaSilBayılırım ben milföy e...
DEğişik olmuş burda biraz şekli elmalı hiç denememiştim.Ben genelde alırım içine peynir koyup kapatırım:)
Ellerine sağlıkk
Bu inanılmaz güzel görünüyor canım..Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilKocaman sevgiler..
Aa ne güzel bir fikir harika olmuş elmalı milföyler , ellerine sağlık.
YanıtlaSilhem pratik hem leziz eline sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler
seviyorum ben de böyle tarifleri! hemen hazır oluyor hem de lezzetli - kriz anında insan daha ne ister ki:)
YanıtlaSilBen bunu hemen yaparım,hatta yapıp yayınlarım ;)
YanıtlaSilHandancım ellerine sağlık..
Öpüyorum..
Mutlu Hafta Sonları.
Ellerinize sağlık, elmaya bayılırım.
YanıtlaSilharika görüntüde süper ellerine sağlık canım hayırlı cumalar diliyorum...
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.Sunumuna bayıldım.
Sevgiyle kal.
Ellerine saglik canim,cok nefis citir citir.
YanıtlaSilHayirli cumalar.
Sevgiler
milföye bitiyorum elmalı tarçınlı haliyle harika bir tarif olmuş. üzerine de bir top kaymaklı dondurma benden :P
YanıtlaSilHandancım ellerine sağlık bayılıyo
YanıtlaSilrum böyle pratik lezzetlere hele el
malı olursa:))öpüyorum.
oo misssssss gibiiiiiiiiii
YanıtlaSilkesin güzel olmuştur tadını hisseder gibiyim...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilmımmmm handancım nefis olmuş nefis.ellerine sağlık.en kısa zamanda tarafımca denenecektir
YanıtlaSilHandan ablacımm..
YanıtlaSilsen ve pratik çözümlerin:))
seni çok seviyorum:))
hayırlı ve bereketli cumalar ablacım..
Tam benik bir tatlı olmuş.Tatlıları yedikten sonra vicdan azabı çeken biri olarak bayıldım.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler.
tek kelime: nefis! Ellerine sağlık...
YanıtlaSilcok lezziz görünüyor canim afiyet sekeler olsun! cici sevgiler ;)
YanıtlaSilCanım, çok nefis görünüyor.Eline emeğine sağlık.
YanıtlaSilSevgiyle...
Bak şimdi gece gece kalk,bu enfes lezzeti yap diyosun zorla...ama yapmıycaaam...kaloriyi almıycaaaam.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilHım hım çok güzel olmuş,ellerine sağlık ablacım...
YanıtlaSilelinize sağlık
YanıtlaSilHandancım; milföy çok pratik bir şey. Benim de dipfrizimde stepne olarak hep bulunur. Ne pratik ne güzel olmuş, ellerine sağlık..
YanıtlaSilEllerine saglik Handan, ne kadar guzel olmus.
YanıtlaSilSevgilerimi gonderiyorum ve de guzel bir hafta sonu diliyorum.
Handan'cım sunum nefis olmuş, ellerine sağlık canım mutlu hafta sonları..
YanıtlaSilSıcak sıcak servis hemde...Elma,tarçın.Bu da aşk işte.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbu tarifi kaçırmışım , özellikle içini başka bir tarifte kullanmak için nor ettim pek yardımcı oldu sağolun:)
YanıtlaSilMilföy ve elma olmazsa olmazım,harika bir seçenek olmuş.Hemde kolay,denemeliyim.Teşekkürler.
YanıtlaSil