Herkese Ankara'dan merhaba. İş gezisi nedeniyle Cuma akşamına kadar Ankara'dayım ve burada harika güzel bir hava var inşallah Cuma'ya kadar da böyle gider. Bugün Tayland'a giden her Türk'ün ağız tadına en yakın bulduğu yemeklerden biri olan Karidesli Soya soslu(Çin Pilavı) Pilav tarifini sizlerle paylaşacağım. Son derece lezzetli bu pilavı konuklarınıza gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler: (6 kişilik)
2 su bardağı basmati(uzun) pirinç
2 su bardağı sıcak su
200 gr Iglo karides
200 gr.soya filizi
3 yumurta
2 diş sarımsak
6 yemek kaşığı soya sosu
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Ayıklanıp, yıkanan pirinç kaynar suya atılır, altı kısık olarak demlenir gibi haşlanır(daha sonra soya sosu konulacağı için bu aşamada tuz koymayınız) Haşlanınca kenara alınır ve ağzı açık bırakılır. Yumurtalar az yağ konulmuş bir teflon tavaya kırılırlar ve sarıları ile beyazı eşit olarak pişirilirler. Pişince küçük dilimlere ayrılırlar. Tavaya az miktarda zeytinyağı konulup, dövülmüş sarımsak eklenir ve sarımsak sotelenir. Tavaya bir yemek kaşığı soya sosu konulup, ayıklanmış karidesler eklenir(ben Iglo Karides kullandığım için ayıklama derdim olmadı) ve karidesler sotelenir. Soya filizleri de konulur ve bir süre birlikte çevrilirler. Ayrı bir tavaya (ben wok kullandım) az miktar zeytinyağı konulup, kenarda soğumaya bırakılan pirinçler eklenir. 5 yemek kaşığı soya sosu konulur(Soya sosunu isteğinize göre arttırıp, azaltabilirsiniz) ve pirincin rengi iyice dönene kadar pirinç zedelenmeden karıştırılır. Rengi dönünce soya filizli karidesler ve dilimlenmiş yumurtalar da eklenir ve hepsi karıştırılır. Hepsi birlikte 1, 2 dak. karıştırılarak pişirilir ve servis tabağına alınarak sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Malzemeler: (6 kişilik)
2 su bardağı basmati(uzun) pirinç
2 su bardağı sıcak su
200 gr Iglo karides
200 gr.soya filizi
3 yumurta
2 diş sarımsak
6 yemek kaşığı soya sosu
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Ayıklanıp, yıkanan pirinç kaynar suya atılır, altı kısık olarak demlenir gibi haşlanır(daha sonra soya sosu konulacağı için bu aşamada tuz koymayınız) Haşlanınca kenara alınır ve ağzı açık bırakılır. Yumurtalar az yağ konulmuş bir teflon tavaya kırılırlar ve sarıları ile beyazı eşit olarak pişirilirler. Pişince küçük dilimlere ayrılırlar. Tavaya az miktarda zeytinyağı konulup, dövülmüş sarımsak eklenir ve sarımsak sotelenir. Tavaya bir yemek kaşığı soya sosu konulup, ayıklanmış karidesler eklenir(ben Iglo Karides kullandığım için ayıklama derdim olmadı) ve karidesler sotelenir. Soya filizleri de konulur ve bir süre birlikte çevrilirler. Ayrı bir tavaya (ben wok kullandım) az miktar zeytinyağı konulup, kenarda soğumaya bırakılan pirinçler eklenir. 5 yemek kaşığı soya sosu konulur(Soya sosunu isteğinize göre arttırıp, azaltabilirsiniz) ve pirincin rengi iyice dönene kadar pirinç zedelenmeden karıştırılır. Rengi dönünce soya filizli karidesler ve dilimlenmiş yumurtalar da eklenir ve hepsi karıştırılır. Hepsi birlikte 1, 2 dak. karıştırılarak pişirilir ve servis tabağına alınarak sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
ay çok lezzetli gözüküyor,ilk fırsatta denemek istiyorum,ellerine sağlık :)
YanıtlaSilcin yemeklerini cok severim! ellerine saglik pilavin nefiss görünüyor.. sicack sevgiler
YanıtlaSilharika bir pilav olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilharika bir pilav olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilÇok yabancı bir lezzet gibi duruyor ama bana hiç farketmez Handancım; hani şu 'denizden babam..' muhabbetindenim ben:)) Ellerine sağlık canım, nefis..
YanıtlaSilBen de az evvel geldim Ankara'dan:)
YanıtlaSilÇok hoş ve değişik bir tarif. Ellerine sağlık canım..
canım bu pirinç ile bir tarif denemeyi isterken bu üzerine iyi oldu. :) ellerine sağlık.
YanıtlaSililk önce kolay gelsin...
YanıtlaSilpilavda pilav olmuş yani:)
sevgilerimle
DENİZ ÜRÜNLERİNİ SEVERİM AMA KARİDES YİYEMİYORUM PİLAV SADE OLARAK ALABİLİRİM.
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE...
Ellerine sağlık değişik ve lezzetli bir pilav olmuş sevgiler...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor. Hemen denenecekler listesine ekliyorum :) Ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilÇin yemeklerine mesafeli olmama rağmen bu tarifin çok hoşuma gitti Handancığım ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilAmerika ya ilk geldigim zamanlarda yumurtali pilav bana cok ilginc gelmisti , hic yemedim tabiki taaa ki 1 ay oncesine kadar.Dusndugum gibi deyilmis farkli bir lezzet katiyor pilava.
YanıtlaSilEllerienize saglik gorunumud e cok guzel
Ben karidesi çok severim ,bu yüzden eminim bu pilavda hoşuma gidecektir.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler.
Handancım yine çok farklı ve şık bir lezzet ellerine sağlık öpüyorum
YanıtlaSilharika görünüyor Handancım. tam benim bayılacağım türden bir lezzet olmuş :) ellerine sağlık. sevgiler.
YanıtlaSilBen biraz gelenekselciyim galiba bana göre değil ama nefis görünüyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSilHımmm nefis görünüyor:))))
YanıtlaSileline sağlık..hiç yemedim ama içindekiler tam da zevkime uygun malzemeler...bu durumda kesin çok severim...
YanıtlaSilEllerinize sağlık, çok güzel görünüyor. Aslında düşündüğüm kadar zor değilmiş. En kısa zamanda denemek isterim.
YanıtlaSilçok değişik gözüküyor, ellerine sağlık
YanıtlaSilDeğişik bir pilav olmuş, ellerine sağlık.
YanıtlaSilMutlaka deneyeceğim. Görüntüsü çok hoşuma gitti. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilÇok lezzetli olduğuna eminim.
YanıtlaSilSoya sosunu zaten çok severim.
Karideslerle dahada nefisss.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
:))))) eminim sizin için lezzetli olmuştur ama ben almıyayım, karidese bakamıyorum bile, ben hayırlı cumalar diliyip gidiyorum, sevgiler.
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSil