Herkese Ankara'dan sevgiler. Güzel ve hayırlı bir Cuma günü dilerim. Tatlı günümde özellikle balık yenildiği zaman akla ilk gelen tatlılardan olan sıcak helva tarifi vereceğim. Çok bilinen ve basit olan bu tarifi ben minik bir ekleme ile yapıyorum. Helvanın içine ince ince kesilmiş olan file badem koyup, fırına öyle veriyorum. Erimiş sıcak helva ile kıtır kıtır bademin tadının birleşimi çok güzel oluyor ve helvaya bir farklılık katıyor. Sizi tarifimle başbaşa bırakıp ben İstanbul'a dönmek üzere yola çıkıyorum. İstanbul'da görüşmek üzere.
Malzemeler:
200 gr. sade tahin helva
helvayı ıslatacak kadar süt
3,4 damla limon suyu
istenilen miktarda file badem
Hazırlanışı:
Tahin helvası çatal yardımı ile parçalanır (blender ya da mikser ile de parçalayabilirsiniz bu durumda püre kıvamında oluyor ve eriyince çok sıvı kalıyor. Çatal ile parçalanınca daha tok kalıyor. Seçim sizin) Parçalanan helvaya helvayı sadece ıslatacak kadar süt eklenir (fazla konulunca çok sulu kalıyor) limon suyu da damlatılıp hepsi karıştırılıp harmanlanır. Bir miktar helva kenara ayrılıp kalan helvaya istenilen miktarda file badem eklenir ve hepsi karıştırılır. Minik güveç kabına alınan helvanın üzerine kenara ayrılan bademsiz helva konulur ve yayılır. (Üste konulan helva sadece görüntü amaçlı olup, isterseniz bademli helva üzerine bunu koymayabilirsiniz. Ayrıca sade görünümlü helva yenirken ağıza gelen bademler sürpriz oluyor.)Önceden ısıtılmış fırında 200'C de helva kabarıp, üzeri kızarana kadar pişirilir. Kabaran ve pişen helva hemen fırından alınıp, sıcak olarak servis yapılır ve sıcak, sıcak yenilir.(Soğuyunca tadı bozuluyor) AFİYET OLSUN
Malzemeler:
200 gr. sade tahin helva
helvayı ıslatacak kadar süt
3,4 damla limon suyu
istenilen miktarda file badem
Hazırlanışı:
Tahin helvası çatal yardımı ile parçalanır (blender ya da mikser ile de parçalayabilirsiniz bu durumda püre kıvamında oluyor ve eriyince çok sıvı kalıyor. Çatal ile parçalanınca daha tok kalıyor. Seçim sizin) Parçalanan helvaya helvayı sadece ıslatacak kadar süt eklenir (fazla konulunca çok sulu kalıyor) limon suyu da damlatılıp hepsi karıştırılıp harmanlanır. Bir miktar helva kenara ayrılıp kalan helvaya istenilen miktarda file badem eklenir ve hepsi karıştırılır. Minik güveç kabına alınan helvanın üzerine kenara ayrılan bademsiz helva konulur ve yayılır. (Üste konulan helva sadece görüntü amaçlı olup, isterseniz bademli helva üzerine bunu koymayabilirsiniz. Ayrıca sade görünümlü helva yenirken ağıza gelen bademler sürpriz oluyor.)Önceden ısıtılmış fırında 200'C de helva kabarıp, üzeri kızarana kadar pişirilir. Kabaran ve pişen helva hemen fırından alınıp, sıcak olarak servis yapılır ve sıcak, sıcak yenilir.(Soğuyunca tadı bozuluyor) AFİYET OLSUN
Çok seviyorum sıcak helvayı,Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilharika bir görüntü arkadaşım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar diliyorum.
YanıtlaSilablacım hayırlı yolculuklar:)
YanıtlaSilhelvan da nefis görünüyor ellerin dert görmesin..
sevgilerimle..
çok severim ben, hatta iyice gevşediyse tahin pekmez yerine geçer nerdeyse ekmeğe sürülür biz de:) harika oluyor sıcak sıcak kışın! afiyet olsun
YanıtlaSilablacım memleketim Ankaraya sıcacık sevgilerimi yolluyorum.
YanıtlaSilÇok özledim oraları çok beniim içinde bir nefes çek oralardan
ablacım tatlın nefis olmuş file badem güzel bir düşünce bende öyle deneyeceğim ellerine sağlık ablacım afiyet bal olsun
sevgiler
güzel bir tarif olmuş...sizin yaptığınız eklemeyi ben antep fıstıklı helva kullanarak veya fıstık ekleyerek yapıyordum....eminim bademde çok yakışmıştır.ellerinize sağlık..
YanıtlaSileline sağlık...ben kendim yapmadım ama eşim çok güzel yapar...sevgiler..
YanıtlaSilSüpersin hayatım ben bu tarifi arıyordum eşim balık yanında illaki helva yer annem yapardı böyle bişey de nasıl dı hiç hatırlayamamıştım ben yemezdim helva sevmediğimden ama eşime mutlaka yapacağım sağol canım ellerine sağlık
YanıtlaSilnefis bir tarif olmuş.ellerine sağlık.
YanıtlaSilaaa evet bu tarif çok iyi oldu sıcak helvayı sıklıkla duyuyorum hemen deneme listeme aldım bile teşekkürler canım
YanıtlaSilHandancığım bende farklı bir şekilde yapıyorum ellerine sağlık canım sevgiler...
YanıtlaSilBizden de Ankara'ya gönül dolusu sevgi ve selamlar olsun..
YanıtlaSilTam kış tatlısı olmuş,sıcacık!
Hayırlı cumalar!
ayy helvayıda çok severim.ablacım sende çok güzel yapmışsın ellerine sağlık.
YanıtlaSilAYY NASILDA İSTEDİ ŞİMDİ CANIM HELVAYI ÇOK SEVERİM
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK SEVGİLERİMLE...
ben bayılırım sıcak helvaya,ama eşim pek rağbet etmediğinden sıkç. yapamıyorum.nefis olmuş handancım.ellerine sağlık.
YanıtlaSilBalık yanına favori bir tarif ellerinize sağlık:)))
YanıtlaSilbayılırım gerçekten mis gibi ve leziz ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilEllerine sağlık helvaya bayılırım bu şekilde kuru üzümlü olarak denemiştim balığın yanında sevgiler canım...
YanıtlaSilCiak helva hiç yemedim simdiye kadar, ellerine saglik çok nefis olmus belli
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Görüntü nefis.
Sevgiyle kal.
Handancım bayılırım sıcak helvaya ma bademlisini yemedim eh ben bunu yapmazmıyım hıı
YanıtlaSilmmh nefiss bir görüntüsü var! afiyet sekerler olsun..
YanıtlaSilsevgiler
ufffff fırın helvaaaaaaaaaa.Hemen gelip yemek istiyorummmmmmmm:)
YanıtlaSilhiç deneemediğim bir tat merak ediyorum açıkcası hellva tatlısını ama yapamamıştım yapıp yemek lazım :)
YanıtlaSilO kadar çok severim ki, Ankara'da yaşarken Oran'da Kalbur diye bir balık restoran vardı ilk orada yemiştim. Çok hoşuma gitmişti. O zamandan beri bulduğum her balık restoranda yemek isterim. Senin tarifinle evde de deneyeceğim. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilellerinize sağlık,çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum..
Yorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSilçok güzel ve nefis oluyor beğendim
YanıtlaSil