10 Ocak 2011 Pazartesi
Kıymalı Mercimek
Herkese güzel bir hafta dilerim. Bugün her türlü yemekte çok sık kullandığımız, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan ve geçtiğimiz günlerde salatasını yayınladığım yeşil mercimeğin kıymalı tarifi var. Soğuk kış günlerinde turşu ve pilav eşliğinde harika bir yemek olan yeşil mercimeğin doktorlar sofradan eksik edilmemesini öneriyorlar. Sağlıklı ve güzel günler dilerim. Afiyet olsun.
Malzemeler:(4 kişilik)
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
150 gr. kıyma
1 kuru soğan
1 orta boy havuç
1 kırmızı dolmalık biber
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Mercimek bir gece önceden ıslatılır ve ertesi gün haşlanıp, kara suyu dökülür. Bir tencerede zeytinyağı ısıtılır ve küçük küçük doğranmış soğanlar eklenip, sotelenir. Üzerine kıyma eklenir ve kıyma kavrulur. Ardından küçük küçük doğranmış havuç ve kırmızı biber eklenir.(Yazın kırmızı biber yerine domates kullanıyorum) Havuç ve biber de çevrilerek sotelenir ve mercimek tencereye eklenir. Tuzu ilave edilip, üzerini geçecek kadar su konulup, pişmeye bırakılır. Pişince servis tabağına alınan mercimek sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
eline sağlık canım çok çok severiz.
YanıtlaSilHandancığım elelrine sağlık canım ....
YanıtlaSilMutlu bir hafta diliyorum...
renkler harika gözüküyor bende aynı senin pişirdiğin gibi pişiriyorum havuçlu sebzeli :) eline sağlık
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık:)
YanıtlaSilmercimeği bu türlü çok seviyorum bende:)
her hali ayrı güzel ama bu hali bambaşka:)
mutlu günler dilerim..
Merhaba,ben genelde bulgur pilavında kullanıyorum yeşil mercimeği,böylesini denemedim ama çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilmercimeği zaten çok severim bir de içine kıyma girdimi lezzetine doyum olmaz .ellerine sağlık.
YanıtlaSilMerhaba Handan,
YanıtlaSilYemek pişirmekle arası pek iyi olmayan biriyim ama tabii ki pişiriyorum :) Senden tarifler almak hoşuma gidecek çok. Şöyle bir baktım da, çok pratik tarifler veriyorsun. Uygulamam lazım..
Hoşgeldin bana da :)
Sevgiler...
sulu yemeklerde kıymayı yiyemediğimden ben kıymasız pişiriyorum ve çok seviyorum.ellerine sağlık handancım.iyi haftalar.
YanıtlaSilÇocuklarım bayılır:)) Hergün yapsam itiraz etmezler. Nefis gözüküyor ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilSevgiler.
bol vitaminli bir yemek.çokta severim.ellerine sağlık arkadaşım.öpüyorum.
YanıtlaSilYesil mercimegi sadece hamur islerine ve çorbasini yaparim. Henüz yemegini hiç yapmamisimdir. Ama yemegin o kadar lezzetli gorunuyorki, mutlaka deniyecegim. Ellerine saglik
YanıtlaSilÇok uzun zamandır yapmamıştım. Ellerinize sağlık, güzel görünüyor. Sevmeyeni çoktur ama çok faydalıdır. İlk fırsatta ben de pişireyim, kızım yemez ama...
YanıtlaSilSize afiyetler olsun.
Sevgiler.
yeşil mercimegn her türlüsünü denerim ben yemek,çorba,börek hatta yapılabilse belki tatlı.o kadar çok severim yani.ellerine saglık.
YanıtlaSilhandan ablacım ellerine sağlık
YanıtlaSileşimde bende çok severiz
Ayrıca son zamanlarda evimi satmakla ilgilendiğimden çok fazla ziyaret yapamıyorum affola
sevgiler
Bu gün seninle pişti olduk. Bu gün bende yeşil mercimek pişirdim. Ellerine sağlık arkadaşım, afiyetle..
YanıtlaSilBen de geçenlerde kıymasız yemeğini yaptım ama kıymalısı daha güzel görünüyor!Bir dahaki sefere bundan yapmalıyım:)
YanıtlaSilannem her defasında yeşil mercimek yapıyomusun demeyi alışkanlık haline getirdi..bu tarif kıymalı falan tam benlikmiş..ellerine sağlık:)
YanıtlaSilbu aralar en sık pişirdiğim yemeklerden biri. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇok severim, hem de turşuyla. Elinize sağlık
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ..ellerine sağlık...
YanıtlaSilsalatasını çok severim yemeğide nefis olmuştur zaten fotodan belli:)
Ellerine sağlık mercimeği ailece çok severiz.Sık sık yapıyorum ama kıymayı pek eklemiyorum. Sevgiler canım...
YanıtlaSilHandancım, mercimek zaten protein deposu, sen kıyma ekleyerek çifte kavrulmuş yapmışsın bunu..Ne nefis olmuştur kimbilir. Ellerin dert görmesin canım..
YanıtlaSilBir de çorbasından vaz geçemiyorum
YanıtlaSilYemek harika görünüyor canım
Ellerine sağlık
sevgiler
aman nasıl canım istedi anlatamam.En son nar ekşilisini yapmıştım aylar oldu ..ellerine sağlık canım
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Tarifinizi aynen uyguladım, pişirdim. Havuçlu kırmızı biberli tam bir renk cümbüşü ve lezzet bütünü oldu.
YanıtlaSilPaylaşım için teşekkürler...
Canan, tarifi denemene ve beğenmene sevindim. Sevgiler.
YanıtlaSil